Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vůbec nerozumím jak dělat sedací koupel

Od: fnene odpovědí: 13 změna:
Koupil jsem si na hemeroidy dubovou kůru. Podle návodu tam mám vysypat půlku balení na jeden litr. Však to je extrémně moc penez to si tu xxx ani nenamočím. Jak se to má připravovat? A jak pravidelně musím tuto koupel dělat.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

5x

lekarna.cz/...

Sednout do lavoru.

prostromek

Ale velkého lavoru s uchama, jak je menší nádoba, tak zadek vyplní objem a léčivá voda je mimo! A špatně se z něj zvedá.*smich*

liska5

Ideálně škopek, nebo stačí trochu toho odvaru do vany. Ty vatové tampony mohou dráždit. To pak raději nějakou textilní plínu na oplachování.

Nejlepším poradcem přes sedací koupele je doktor Pištělák /Jiří Langmajer/ ve filmu Doktor od jezera hrochů. Pusťte si. Nejenže se poučíte, ale bezvadně se přitom i zasmějete. *smich* Jaga.

hodnocení

4x
S tímto naštěstí zkušenost nemám, ale udělal bych to tak, že v menším množství odvaru bych vymáčel vatové tampóny (kterými si ženské pusují obličej), nacpal bych si je mezi půlky a i teochy hlouběji a nechal působit. Jasně, bude to kapat, ale to se dá vyřešit. Takto lze s menšími náklady dosáhnout vyšši koncentrace.

prostromek
hodnocení

2x

Tak sem dejte výrobce a návod k použití. Není odvar potom na naředění do plné vany?

Někde je chyba, jak velké balení máte, nemáte jen malé balení na kloktání? V návodech na sedací koupel je, jak jsem se dívala, tak jedna polévková lžíce na litr vody.

Odvar z dubové kůry

Odvar se připravuje povařením dubové kůry ve vodě přibližně 5 - 10 minut, aby došlo k dostatečnému uvolnění účinných látek. Pro vnější použití použijeme 1 polévkovou lžíci na 1 litr vody.

Na sedací lázeň existují specielní nádoby.

doplněno 24.04.25 18:57:

Ale řešte to, mastičky a lázně nevyléčí, pouze uleví akutní bolesti. Hemeroid je vlastně křečová žíla a jak víme, křečové žíly nezmizí, odstraní se pouze operativně.

Byla jsem před xx lety na zcela bez bolestném Hemoronu (dva zákroky) po 2100 kč jeden a doteď v pohodě. Nemyslím, že budou i dnes chtít desetitisíce. Opravdu doporučuji, nenechávejte to dlouho, je zbytečné trpět. Jděte včas, jako s každým zdravotnickým problémem.

fnene
hodnocení

to je běžný postup na obalu ale co s tím litrem budu dělat? můžu to jeětě ředit?

díki za starost a a ano řešil jsem to byl mi doporučen hemeron proktologem a pak jenom nademnou mávnul rukama, že je to jen na mě řekl že momentálně medicína a lepší strava momentálně stačí ted jen prostě potřebuju zjistit prostě jak připravovat tu koupel.

prostromek

Napadlo mě, že dobrá sedací lázeň by se dala udělat ve staré panelákové koupelně ve sprchové vaničce. Ona byla taková vyvýšená.

Jak radí tomkk, tak si dát mezi půlky namočený polštářky, tampóny, no, je to nepraktická operace, ale můžete si právě povařit menší množství. Nebo třeba zbytek druhý den přihřát?

Jinak, je to přírodní prostředek, nebojte se, tohodle se nepředávkujete jako s nějakou chemií.

Ale myslím, že si poradíte. Tak hlavně opatrně, ať si něco nepromáčíte a neobarvíte.

Podle lékaře nejste asi v tak špatném stavu, aby byl problém operovatelný.

Lékař jistě doporučil hodně pít, hodně polévky, povařenou zeleninu a též vlákninu (psyllium).

hodnocení

1x

Než se duševně připravíte na lékaře, kupte si v železářství nebo u Vietnamce, když nemáte doma ve sklepě, lavor. Pak stačí půl litru vývyru, lavor do vany, knížku sebou, zamknout a ve vývaru si posedět. Dá se koupit dubová kůra v masti. Když množství nepřeženete, není potřeba nějakého balení. ;)

doplněno 25.04.25 10:09:

Libore, máte pravdu a dokonce i vlhčený toaletní papír s dubovou kůrou.

Je i mýdlo s dubem...

hodnocení

0x

Nevím jak to mají ostatní, ale já před lety zkoušel všechno možný, masti, diety...koupele a všechno na draka. Vyřešila to kudla a od té doby mám klid.

Lepší jsou elektrody a zmenšení cév.

To nevím. Já jsem se různými mastmi,a ledasčím jiným co kdo radil, dostal až do čtvrtého stadia, krev tekla proudem a doktoři, že už jedině kudla. Upřímně řečeno, byl jsem tehdy rád, že od toho bude pokoj a nějak jsem nepátral, jestli jsou i jiné možnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]