Jak lze ověřit, zda fungují? Jedině studií. Vědecké články remineralizaci jednoznačně dokládají.
Elmex geleé používám někdy od poloviny 90.let. Plomby mám v puse všehovšudy 3. Ovšem nikdy jsem nepotřebovaka řešit citlivé krčky nebo oslabenou sklovinu po sundání rovnátek.
Remineralizační gely stojí pár stovek, tedy nic co by člověka zruinovalo nebo výrazně mrzelo, kdyby nefungovaly. Ale ony fungují. Fluoridace se dělá i u stomatologa nebo na dentální hygieně.
To je opět dotaz, to jste jej nemohl aspoň trochu rozvést a přidat více dotazů? Tohle by mnohem rychleji a lépe zvládl chatgpt,atd. Nevím co je vaším cílem ale jestli počítáte s posílením zubní skloviny, opravou zubní skloviny nebo "zmizení" kazů tak ani jedno nedokáže ani výše uvedená ani nejdražší pasta. V dnešní době už je celkem jedno čím si čistíte zuby, při problémech s dásněmi bych doporučil Dr max zubní pastu na citlivé zuby ta opravdu dokáže pomoct. Toto jsou neustále a pořád omílaná témata dennodenně, tak snad naposledy nejedná se o lék ani jinou účinnou látku je to komerční produkt srovnatelný s doplňkem stravy a obojí stejně jako toto pouze zlomkem přispěje k vaší snaze, avšak mnohem více udělá správné čištění zubů 2x denně, prevence a pravidelná návštěva zubaře. Je to otázka jako, když s ním několik vařených vepřových kolen vrátí mi to zničenou chrupavku? Ne a ne takže i kdyby ta osoba měla každý den vepřové koleno tak jí to nepomůže a vám taky ne. Nechápu proč tak stupidní dotazy se zde musí pokládat a proč lidé nemohou více využívat internet ušetřili by svůj čas ale co nejdůležitější tak hlavně čas lidí které s tím zdržují a hlavně obtěžují.
opatpropad -"...ušetřili by svůj čas ale co nejdůležitější tak hlavně čas lidí které s tím zdržují a hlavně obtěžují".
Já měl doteď dojem, že návštěva zdejší poradny je věc zcela dobrovolná, nikdo nikoho nenutí odpovídat, dokonce ani číst otázky. Proč teda odpovídáte, když Vás to tak zdržuje, obtěžuje a ztrácíte tu svůj drahocenný čas ? Proč sem vůbec chodíte?
Tak on Elmex geleé obsahuje 12500ppm fluoridu zatímco běžné zubní pasty pro dospělé 1450ppm, tedy je skoro 10x silnější. Kdo ho používá, ten to "posílení" skloviny pozná po prvním použití. Pocit je úplně jiný, zuby krásně hladké, kloužou po sobě, jak by měly novou glazuru.
@boban elmex gelee má i sensitive pastu která taky jak sám popis a především výrobce píše je určena k remineralizaci. Pořád doteď nechápu vaší snahu a co za tím vidíte? Vytvoří se vám kaz? Zubař vám ho vyvrtá, odstraní, všechnu zdravou zubní sklovinu tam nechá a zub opraví. Je zbytečné se snažit o remineralizaci zubní skloviny, pokud si nedokážete správně vyčistit zuby a tím zbavit zuby plaku. Víte vy vůbec že sliny dezinfikují, ústní dutinu a zubní sklovinu? Vykašlate se na zubní remineralizaci a radši se zajímejte o prevenci, odstranění plaku a zubního kamene a především pravidelné návštěvy zubaře. Tak prosté a snadné to je, nic jiného nepotřebujete.
fb Já vím, máš pravdu. Prostě chci být v co nejlepší kondici. To je jako s kvalitním šamponem. Zdraví vlasů souvisí s výživou,.ale když je možnost je mýt kvalitnim, vyzivujicim šamponem, proč ne? Taky vyzkoušeno.
Lékaři, i zubní, se vždy dělili na 2 kategorie. Zároveň vznikají čistě soukromé zubní ordinace a tam je to jasné. Kategorie 2. Kde kat. 1 jsou konzervativci co se snaží zasahovat co nejméně a nechají pokud možno zuby celé, a kat. 2 řezníci, co chtějí hned za každou cenu vrtat, řezat, trhat a pak betonovat. Ale byl jsem i u jednoho (mimochodem měl laser i ozon už před 15 lety - což snad dodnes skoro nikde není a to jsem si myslel že to bude tak do 5 let všude) co mi doporučoval elmex gel po nanesení ani nevyplachovat - že to dost pomůže. Pár stovek navíc za pastu mě nezruinuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.