Nejste přihlášen/a.
9x
Dobrý den, těžko radit. Situace je to pro Vás asi svízelná, ale nejste na to sama, když máte chlapa, který dítě chce a tím se cítí i na jeho výchovu a financování. Hlavně se vyhněte lžím a "poškozovacím" činům. Je zajímavé, že nejvíce děti měla dříve chudina a nyní se dítě stalo až přítěží. Měla byste se na dítě těšit a být veselá, aby bylo i ono, až Vás, svého tátu, brášky a sestry prvně uvidí. Těhotenství by měl být dar a nikoliv tragedie. Hodně štěstí, klidné těhotenství a zdravím!
7x
Myslím, že tady budete mít příznivce i odpůrce a rozhodnutí zůstane zase na Vás. Já tyhle situace beru jako výzvu a dítě bych si nechala. Podstatné by pro mne bylo zdraví mé i manžela. Někdo řekne, že to je šílenství. Argumentovala bych, že dočasné. Můj druhý muž byl ze šesti dětí a jeho matka na ně zůstala sama. Bylo to ale před 65 lety. Zvládla to a vyrostly z nich fajn lidi, co drží pospolu a k mamince chovají velkou úctu. // Taky mám známou rodinu /věřící/, mají 6 kluků a taky to funguje. Mají rozpis povinností, že i čtyřletej vytírá. Trochu vojna, ale je to nutné, když mají hospodářství.
6x
Můžete tím miminkem hezky spojit rodinu. 5 a 6 dětí bude obdobně nezvladatelných. Nebo naopak můžete s příchodem miminka zavést nějaký lepší řád a všechny děti zapojit, aby pomáhali. Třeba je to i semkne, budou důležití, že mají společného malého sourozence, třeba s ním budou společně pomáhat. Asi dle jejich reakce víte, jestli se na něj těší, ne? Ten roční chlapeček je skoro miminko, tak to tak velká změna nebude, představte si, že by nemladšímu bylo třeba 14, nejstarší by byli před ostěhováním a s miminkem by to začalo celé znovu. Společné miminko můžete místo k expartnerům dávat k prarodičům, jiným příbuzným, přátelům, ... když si to zařídíte, budete mít i čas pro sebe. Hlavně se nezapleťte do nějaké lži, užíralo by Vás to navždy.
3x
3x
Přikloním se na stranu odpůrců potratů. Dítě nemůže za hloupost rodiče.. resp. zploditele. Házet si teď korunou o výsledku života nenarozeného dítěte se mi hnusí a z podobně smýšlejících je mi smutno až na zvracení.
Žena to může řešit podobně. Když už nechce děti další...
2x
a my tím nepřišli o váš ďábelský názor
Byly sme úplná rodina a otec vždy chtěl holčičku a ta se mu naštěstí na po 4 povedla jinak sme asi mohli založit vlastní mateřskou školku neb odhodlání otce i matky bylo neskutečné
No rozhodovat o životě a smrti dítěte v dnesni době kdy je tolik možností ne jako dříve je pro mě smutné řešení a to sem taky byla sama na 2 děti. Říká se co oči nevidí srdce neboli no vysvětlete to nějaké matce která několikrát nemohla donosit dítě sama jsem nemohla dlouho otěhotnět.
No věřím že ať se tozhodne jakkoliv bude dost silná zvládnout to co jí to přinese.
1x
1x
Děcko bych si nechala. Ale nejdříve udělala malilinkatou svatbu, finančně nenáročnou, jenom třeba vy dva a 2 přátelé svědci. Ať jste rodina se vším všudy. Při tolika dětech bude svědčit o zodpovědnosti.
Závidím Vám tak velkou rodinu.
Tak to já bych tu svatbu udělala hlavně dětem, ať mají stmelující zážitek. K večeru by si děti vzali prarodiče, abyste měli klid.
Všechno je možné. Záleží na domluvě. Zohledňovala jsem finanční stránku.
-----------------------------------------
Obřad asi bude s problémy kvůli těm nejmenším. To už by muselo být více lidí na hlídání a na rozvoz autem. No a potom to bude líto zase prarodičům, a nakonec bude svatba o 30 lidech.
Možná obřad zvlášť a hostina někdy později pro více lidí.
peter - jsem stará škola, tak to beru jak se říká ,,podle sebe, soudím tebe,, tedy jistotu, zodpovědnost, stabilitu, společná péče o děti.
Osobně bych se s malými dětmi nerozváděla. Ale když nastala takováto situace, nové mrně bych chtěla vychovávat s jeho tatínkem a prstýnkem na ruce.
No, v skoro 70ti letech už na některé věci koukám jinak.
tady nejste v soudní síni nebo na drbárně s kámoškami kde se propere kdekdo az na kost že. Taky co tu mluvíte o svatbě když o tom není ani zmínka.ono jak fungují některé manželství víme všichni,navic když už se někdy zklamete tak se dotoho určitě nikdo nehrne. Beztak to teď stojí i padá na jejich rozhodnutí hlavně co s tím který je na cestě.
a napřed píšete o jistotě,stabilitě,
zodpovědnosti a společné péči a to má jako zaručit ten muž a prstýnek no ale stejně i v případě že to ve vztahu není tak kvůli malým.detem se nerozvedete a radši je necháte vyrůstat v nějakém stresu a teroru.právě kvůli tomu aby neměly ty špatné zážitky celý život před očima to mnoho lidí dnes udělá protože i díky výchově minulých generaci tak je spousta lidí uvnitř rozbitá a to samé dělají svým dětem no asi jste zlatá výjimka.vite prd makovy jak se teď žije některým rodinám dříve jste to měli těžké ale nemuseli jste si hlídat kdeco a o podpoře mladých v těch dobách ani nemluvim.vy nekoukate na některé věci jinak ale pořád svoji optikou minulého století.
Proč by měl být obřad problém pokud to nebude svatba ve stylu atrakce pro druhé ale aby tam šlo hlavně o ně a děti jak tu někdo psal třeba jen svědci,oba svatby nejspíš už absolvovali tak konečně můžou mít něco podle sebe, ne aby se náhodou tetinka z desátého kolene neurazila.kdo může tak jim pomůže i finančně i bez toho aniž by si to musel odjist nebo odpít. Je nějaká stará pravda ten nahoře na tebe nikdy nenalozi víc než dokážeš unést, paní to zvládne už to co zvladaji ted je obdivuhodné a je fakt že kolikrát větší rodiny to zvládají líp než někteří jen s 1 ditetem a ještě ho strkají po známých a rodině aby měli klid,to dítě si to stejně bude pamatovat a cítí s kým je mu dobře může se jim hrát divadlo jaké chce dítě cítí všechno
0x
Spíš jde o to že pro každou ženu zní definice "spolehlivehý muž" úplně jinak.
A navíc kolik je takových kteří vychovávají jen cizí děti ne společné a jsou spolu dlouho a někdo zahne kramle při podezření na těhotenství a už se ani nezve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.