Je to 8. týdnů, co jsme se dozvěděli, že jsem nechtěně otěhotněla. Oba jsme rozvedení a chlap má 3 kluky (9,4,1) a já kluka a holku (8,6). Problém je, že cítím, že to další dítě nechci a zároveň chci. Bojím se si ho nechat vzít, ale kdybych například samovolně potratila, ulevilo by se mi hrozně. Nejhorší je, že už to ví celá rodina, včetně dětí, v práci jsem to také musela oznámit (chemické riziko). Ze začátku jsem si byla jistá, ale teď se trápím čím dál víc, jak po finanční stránce, tak ohledně toho, že těch 5 dětí je už tak nezvladatelných. Obzvláště když jsou spolu. Jsou každý jiná povaha, jeho klidní, ale provokují, moji dost výbušní a temperamentní, což se spolu špatně kombinuje. Nedovedu si představit mít do toho ještě miminko. Jsem zoufalá. Muž si chce dítě nechat, já bych ho raději dala pryč, ale bojím se, že to neustojíme a celá rodina se rozpadne a já zůstanu opět sama s dětmi. Napadají mě už myšlenky, nechat si ho vzít tajně a říct, že je to zamlklé těhotenství. Ale taková lež? Jsem na sebe děsně naštvaná. Vím, že to rozhodnutí je na mě, ale je to tak strašně těžké. Nutno podotknout, že oba máme rádi náš klid, oba odevzdáme děti bývalým a máme čas na sebe, na všechno. Takhle o to přijdeme už navždy. Dětem dáváme hodně času, ale člověk s tolika dětmi potřebuje i vypnout, s miminkem už to nepůjde a já se obávám, že to fakt nedáme ani jeden. Přijde mi, že si to muž nechce přiznat a nevidí věc realisticky. Vlastně ani nevím, co chci slyšet.
Dobrý den, těžko radit. Situace je to pro Vás asi svízelná, ale nejste na to sama, když máte chlapa, který dítě chce a tím se cítí i na jeho výchovu a financování. Hlavně se vyhněte lžím a "poškozovacím" činům. Je zajímavé, že nejvíce děti měla dříve chudina a nyní se dítě stalo až přítěží. Měla byste se na dítě těšit a být veselá, aby bylo i ono, až Vás, svého tátu, brášky a sestry prvně uvidí. Těhotenství by měl být dar a nikoliv tragedie. Hodně štěstí, klidné těhotenství a zdravím!
Myslím, že tady budete mít příznivce i odpůrce a rozhodnutí zůstane zase na Vás. Já tyhle situace beru jako výzvu a dítě bych si nechala. Podstatné by pro mne bylo zdraví mé i manžela. Někdo řekne, že to je šílenství. Argumentovala bych, že dočasné. Můj druhý muž byl ze šesti dětí a jeho matka na ně zůstala sama. Bylo to ale před 65 lety. Zvládla to a vyrostly z nich fajn lidi, co drží pospolu a k mamince chovají velkou úctu. // Taky mám známou rodinu /věřící/, mají 6 kluků a taky to funguje. Mají rozpis povinností, že i čtyřletej vytírá. Trochu vojna, ale je to nutné, když mají hospodářství.
Můžete tím miminkem hezky spojit rodinu. 5 a 6 dětí bude obdobně nezvladatelných. Nebo naopak můžete s příchodem miminka zavést nějaký lepší řád a všechny děti zapojit, aby pomáhali. Třeba je to i semkne, budou důležití, že mají společného malého sourozence, třeba s ním budou společně pomáhat. Asi dle jejich reakce víte, jestli se na něj těší, ne? Ten roční chlapeček je skoro miminko, tak to tak velká změna nebude, představte si, že by nemladšímu bylo třeba 14, nejstarší by byli před ostěhováním a s miminkem by to začalo celé znovu. Společné miminko můžete místo k expartnerům dávat k prarodičům, jiným příbuzným, přátelům, ... když si to zařídíte, budete mít i čas pro sebe. Hlavně se nezapleťte do nějaké lži, užíralo by Vás to navždy.
Zdravím rozhodnutí je samozřejmě na vás, no tak jako nevíme kdy se ozve smrt tak bychom měli obrát i příchod další duše.to dítě si vás pro něco vybralo sama víte kolik je teď žen co by si to moc přály a nejde to ani umělě. Berte to jako dar. Nikdy nevíte jak.dlouho budou žít vaše děti a pak třeba to které jste odmítla by vás těšilo, stavaji se různé věci.nikdy nevidíme do dali jak a kudy se bude dál ubírat náš život. Teď je spousta možnosti podpory a třeba se tu najde i člověk.ktery vám může nějak do budoucna pomoci nebo poradí jak vše zvládnout. Už proto že naše populace stárne a umírají stále mladší lidé. Ano je už dost lidí na planetě a kazdy ma svuj zivot i delku danou no ale kam.povede to že se tu nebudou rodit nové si asi každý dokáže představit lecos už můžeme vidět i teď. A to že máte čas jen na sebe už proto že oba víte že to nemusí být navždy, je potřeba věřit jeden v druhého že to zvládnete nevím z jakého důvodu se rozpadly vaše předchozí vztahy no možná máte další pokus zkusit něco jinak. Vždy se dá najít řešení jak se o postarat aby nestrádaly, jejich život můžete ovlivnit právě tím co uděláte jak se rozhodnete, pak oni ve svých životech se budou snažit taky vše zvládnout ne se vzdát zodpovědnosti pro svůj klid, jednou ten klid může být velmi nepříjemný když budete sama a oni se také rozhodnou pro klid bez vás. Jen jiný úhel pohledu.
Rozdíl je v tom, že když jsou děti ve střídavé péči, má rodič čas pro sebe a může se věnovat svým aktivitám. O ten čas bez dětí by společným dítětem přišli.
smode2
Jj, to se tak občas stane. Když mají dva volný čas, tak o něj mnohdy za 9 měsíců přijdou. Dokonce bych řekl, že tou snad údajně souvisí se společnými aktivitami pořádanými právě v tom volném čase
Chlap který nechce mít děti, případně další děti, buď nemá souložit nebo má jít na vasektomii. Přikloním se na stranu odpůrců potratů. Dítě nemůže za hloupost rodiče.. resp. zploditele. Házet si teď korunou o výsledku života nenarozeného dítěte se mi hnusí a z podobně smýšlejících je mi smutno až na zvracení. Žena to může řešit podobně. Když už nechce děti další...
Když už je dítě na cestě, váš muž by ho rád měl, jeho přístup je moc hezký, tak si ho ponechejte. On určitě ví co chce, co vás bude čekat. Jste na to dva. A možná až bude na světě, jak bude vyrůstat, tak si budete říkat, ještě že jsme si ho nechali. Třeba to jednou bude i nějaký významný člověk.
Má matka naštěstí nebyla v situaci tazatelky Byly sme úplná rodina a otec vždy chtěl holčičku a ta se mu naštěstí na po 4 povedla jinak sme asi mohli založit vlastní mateřskou školku neb odhodlání otce i matky bylo neskutečné
kontrolka
Tak snad jste vsichni šťastní doteď a když ne školka aspoň velká spokojená rodina *palec No rozhodovat o životě a smrti dítěte v dnesni době kdy je tolik možností ne jako dříve je pro mě smutné řešení a to sem taky byla sama na 2 děti. Říká se co oči nevidí srdce neboli no vysvětlete to nějaké matce která několikrát nemohla donosit dítě sama jsem nemohla dlouho otěhotnět. No věřím že ať se tozhodne jakkoliv bude dost silná zvládnout to co jí to přinese.
Toto zavana mega problemom, ten vas vysoko plodny partner zarobi tolko, aby vas v pohode uzivil na materskej? Nehovoriac o nejakom divnom zlepenci vasich, jeho a spolocneho dietata.
Toto jsou dva aspekty, které mne taky zaskočily. Tazatelka je ale nijak neřeší, tak asi O.K. Takovou střídavku s ročním děckem si nedovedu představit, a to mne překvapí málo co.
Děcko bych si nechala. Ale nejdříve udělala malilinkatou svatbu, finančně nenáročnou, jenom třeba vy dva a 2 přátelé svědci. Ať jste rodina se vším všudy. Při tolika dětech bude svědčit o zodpovědnosti.
Tak to já bych tu svatbu udělala hlavně dětem, ať mají stmelující zážitek. K večeru by si děti vzali prarodiče, abyste měli klid.
prostromek
Všechno je možné. Záleží na domluvě. Zohledňovala jsem finanční stránku.
-----------------------------------------
Obřad asi bude s problémy kvůli těm nejmenším. To už by muselo být více lidí na hlídání a na rozvoz autem. No a potom to bude líto zase prarodičům, a nakonec bude svatba o 30 lidech.
Možná obřad zvlášť a hostina někdy později pro více lidí.
Obaja rozvedeni budu mat dalsiu svadbu, to vyriesi presne co?
prostromek
peter - jsem stará škola, tak to beru jak se říká ,,podle sebe, soudím tebe,, tedy jistotu, zodpovědnost, stabilitu, společná péče o děti.
Osobně bych se s malými dětmi nerozváděla. Ale když nastala takováto situace, nové mrně bych chtěla vychovávat s jeho tatínkem a prstýnkem na ruce.
No, v skoro 70ti letech už na některé věci koukám jinak.
kontrolka
Prostromek tady nejste v soudní síni nebo na drbárně s kámoškami kde se propere kdekdo az na kost že. Taky co tu mluvíte o svatbě když o tom není ani zmínka.ono jak fungují některé manželství víme všichni,navic když už se někdy zklamete tak se dotoho určitě nikdo nehrne. Beztak to teď stojí i padá na jejich rozhodnutí hlavně co s tím který je na cestě. a napřed píšete o jistotě,stabilitě, zodpovědnosti a společné péči a to má jako zaručit ten muž a prstýnek no ale stejně i v případě že to ve vztahu není tak kvůli malým.detem se nerozvedete a radši je necháte vyrůstat v nějakém stresu a teroru.právě kvůli tomu aby neměly ty špatné zážitky celý život před očima to mnoho lidí dnes udělá protože i díky výchově minulých generaci tak je spousta lidí uvnitř rozbitá a to samé dělají svým dětem no asi jste zlatá výjimka.vite prd makovy jak se teď žije některým rodinám dříve jste to měli těžké ale nemuseli jste si hlídat kdeco a o podpoře mladých v těch dobách ani nemluvim.vy nekoukate na některé věci jinak ale pořád svoji optikou minulého století. Proč by měl být obřad problém pokud to nebude svatba ve stylu atrakce pro druhé ale aby tam šlo hlavně o ně a děti jak tu někdo psal třeba jen svědci,oba svatby nejspíš už absolvovali tak konečně můžou mít něco podle sebe, ne aby se náhodou tetinka z desátého kolene neurazila.kdo může tak jim pomůže i finančně i bez toho aniž by si to musel odjist nebo odpít. Je nějaká stará pravda ten nahoře na tebe nikdy nenalozi víc než dokážeš unést, paní to zvládne už to co zvladaji ted je obdivuhodné a je fakt že kolikrát větší rodiny to zvládají líp než někteří jen s 1 ditetem a ještě ho strkají po známých a rodině aby měli klid,to dítě si to stejně bude pamatovat a cítí s kým je mu dobře může se jim hrát divadlo jaké chce dítě cítí všechno
Jestliže je to osm týdnů, co jste se to dozvěděli, (co nepřišla menstruace), jste už nejméně ve dvanáctém týdnu těhotenství a tedy vaše úvahy o umělém potratu jsou zcela zbytečné, na to je pozdě.
Přítel má roční dítě s ex. Takže spolu dlouho nežijete. Měla bych obavy, že na 3 děti budu sama. Asi bych do třetího dítěte bez spolehlivého manžela nešla. To bych raději zůstala sama se svými 2 dětmi. Ták a teď se pusťte do mě.
kontrolka
Když mu ty děti i s ročním prckem ex ještě půjčí asi zas tak špatný nebyl. Spíš jde o to že pro každou ženu zní definice "spolehlivehý muž" úplně jinak. A navíc kolik je takových kteří vychovávají jen cizí děti ne společné a jsou spolu dlouho a někdo zahne kramle při podezření na těhotenství a už se ani nezve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.