Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkové vyrovnání po rozvodu

Od: ivika odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

přítel je asi dva roky rozvedený, děti soud svěřil ex.manželce. Dosud se majetkově nevypořádali. Přítel se dostal do finanční tísně a nyní má exekuci na svých nemovitostech. To se dověděla exmanželka a chce zažádat o majetkové vyrovnání, které doposud neproběhlo.

Přítel kdysi dostal darem od rodičů obecný byt, na kterém měl předkupní právo od obce jen on. Za dobu trvání manželství tento byt koupil, na katastru je jako vlastník napsán sám. Zajímalo by mě jestli má jeho bývalá manželka na tento byt právo. Ve společném jmění manželů mají jen dvě zahrady. Při rozchodu mu doslova vybílila byt, vzala si z něj vše co mohla (samozřejmě nemá na to doklad, ale má svědky). Ale to jí asi nestačí. Přítel je moc hodný a nechá si od ní vše líbit.

Nyní mám strach, společně teď zařizujeme domácnost a nerada bych o věci, které do bytu dám já přišla.

A zda do vypořádání patří i společné dluhy. Které přítel platí sám, od ní nic nechce. Ale když se teď majetkově vypořádají, tak by podle mě měla i ona začít platit nebo se pletu?

Děkuji za odpověď a doufám i za rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

knopka*
hodnocení

0x

Dluhy v době trvání manželství jdou na oba.Já mám pocit že snad všechno co je za manželství je půl napůl *zed*,snad jen dar nebo dědictví ne.Ale může ji postrašit že pokud bude dělat problémy tak bude platit i dluhy.

myse*
hodnocení

0x

byt pořizovali za doby manželství - tudíž spadá do SJM - do vypořádání

dluhy do SJM spadají také, ale jenom ty, které vznikly za doby trvání manželství...

Od věcí, které si pořizujete do bytu mějte schované účty - pak se nemusíte bát, že o ně přijdete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]