Nejste přihlášen/a.
Neseženete. Mívala jsem tetu, hodnou, ale léta jsem ji neviděla. Pátrala jsem po ní. V jejím městečku na matrice mě odmítli, prý podobné informace neposkytují. I když jsem chtěla za informaci zaplatit.
Vzpomněla jsem si, kde teta žila, ulice...Přijela jsem na místo, domek opuštěný, špinavý, zarostlý. Soused mi řekl, že paní loni zemřela. A bylo to. Žádné úřady, najít si lidi, kteří žili nedaleko hledané osoby. Někdo z nich bude jistě vědět. Jaga.
Pravděpodobně nemáte šanci. Tenhle problém jsem před časem také řešil. Kamrádka s česko-německým občanstvím mi před vánocemi telefonicky oznámila, že jede na svátky do německa a že se ozve, až se vrátí. To bylo naposledy, kdy jsem jí slyšel. Příbuzné neměla. Objevil jsem její profil na facebooku, který byl v tu dobu už nenavštěvovaný a po pár letech se z něj vytratila i většina údajů. Její telefonní číslo stále existuje, ale nikdo to nebere. Díky jedné ochotné paní jsem tady na poradně dokázal zjistit i její poslední zaměstnání, kde ovšem tehdy už nepracovala a zaměstnavatel se semnou pochopitelně nebavil. Jedna moje známá zjistila, že není evidovaná jakožto zemřelá (tedy aspoň v ČR).
Je to 15 let a už jsem to vzdal.
Tyhle údaje jsou mnohdy nedostupné i pro někoho kdo by už z principu k nim měl mít přístup.
Třeba manželka, lékařka, přebírala ordinaci po své předchůdkyni, rovnala si kartotéku, zjistila, že někteří u ní evidovaní pacienti už nějakou dobu nepřišli na kontrolu a nežádali o recepty na léky co by jejich zdravotní stav vyžadoval. Když jim rozeslala předvolání na kontrolu, ozývali se jejich potomci, že dotyční už zemřeli.
Ale nic oficiálního.
Nepíšete, zda měla potomky. Já takhle na fcb našla několik spolužáků dotazem na lidi stejného příjmení. Někde mi pomohlo i uvedené město. Jeden mi např. potvrdil, že hledaný je jeho strýc a dal kontakt, o spolužačce jsme se dozvěděli od jejího syna, že dávno odešla do zahraničí, ale už nežije. Matriky nesmí neposkytnout informace. Škoda, že už nejsou Spolužáci.cz. já jsem chodila do Michelské školy, ale to tam ještě nebylo sídliště.
Po dvou letech v Michelské škole /je dál, tehdy za tram. kolejema, ve staré zástavbě u rybníčku/ jsem chodila na zcela novou školu na Budějovické. To jsme ještě jezdili přes louku na dřevěných koloběžkách do Kačerova.
Jinak ani domov seniorů nechce říct, zda naše třídní žije. Brzy by měla mít 90.
Jak moc ti na tom záleží a kolik do toho chceš vrazit - napadá mne nějaká detektivní agentura.
Matně si vzpomínám, snad existuje nějaká služba, kam zadáš údaje o osobě co hledáš, když existuje, dají jí vědět, že ji někdo shání a pak je na ní, jestli se tomu hledajícímu ozve. Ale pokud by paní už bylo 90 a ještě by žila, asi by už měla jiné starosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.