Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde na netu hledat osobu zda žije atd?

Od: kdeje odpovědí: 16 změna:
Potřeboval bych na netu zjistit případné bydliště nebo umrtí dané osoby, v dnešní době by ale měla minimálně kolem 90 roků. Před cca 38 lety mě provázela v Praze a bydlel jsem u ní. Koukal jsem na web "kdejsme", tam jde ale samozřejmě odvodit jen počty příjmení a cca zda již ten a ten ročník zemřel, respektive jaký je úbytek v řadě let. Daná osoba nemá běžné příjmení, takže se dá lecos nepřímo odvodit z převodové databáze MV. Nevím, kde najdu aktuálnější data MV o četnosti příjmení v letech. Bohužel těch téměř 40 let neuvěřitelně uteklo, přesto mám pěkné vzpomínky. Bydlela v jednom z těch X vchodových panéláků sidliště Michelská, dnes už nevim ani patro ani panelák, stejně tam s velkou pravděpodobností již nebydlí.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

1x

Na soc. síti je skupina Hledáme ztracené kamarády a příbuzné.Osoba ve věku 90 let asi nebude ovádat net,ale může se někdo ozvat,kdo ví něco víc.

hodnocení

1x

Pro hledání je dobré Nahlížení do KN, živnostenský rejstřík, případně insolvenční rejstřík.

makk

Ovšem na to musí mít hledaná osoba nemovitost, živnost nebo dluhy *smich*. Osobní údaje jsou dnes chráněny (i když někdy poněkud pochybně) proti zneužití, dřív se to dalo zjistit na matrice, dnes nevím.

hodnocení

1x

Neseženete. Mívala jsem tetu, hodnou, ale léta jsem ji neviděla. Pátrala jsem po ní. V jejím městečku na matrice mě odmítli, prý podobné informace neposkytují. I když jsem chtěla za informaci zaplatit.

Vzpomněla jsem si, kde teta žila, ulice...Přijela jsem na místo, domek opuštěný, špinavý, zarostlý. Soused mi řekl, že paní loni zemřela. A bylo to. Žádné úřady, najít si lidi, kteří žili nedaleko hledané osoby. Někdo z nich bude jistě vědět. Jaga.

kdeje
hodnocení

Paní měla malo časté německo-židovské příjmení, jak jsem zjistil googlem, "proletělo kominy" německých KL několik nositelek stejného příjmení z CS republiky. O to víc mě mrzí, že jsem se tehdy choval jako puberťák.

V tom případě zkuste dotaz na Židovská obec v P/...

hodnocení

1x

Pravděpodobně nemáte šanci. Tenhle problém jsem před časem také řešil. Kamrádka s česko-německým občanstvím mi před vánocemi telefonicky oznámila, že jede na svátky do německa a že se ozve, až se vrátí. To bylo naposledy, kdy jsem jí slyšel. Příbuzné neměla. Objevil jsem její profil na facebooku, který byl v tu dobu už nenavštěvovaný a po pár letech se z něj vytratila i většina údajů. Její telefonní číslo stále existuje, ale nikdo to nebere. Díky jedné ochotné paní jsem tady na poradně dokázal zjistit i její poslední zaměstnání, kde ovšem tehdy už nepracovala a zaměstnavatel se semnou pochopitelně nebavil. Jedna moje známá zjistila, že není evidovaná jakožto zemřelá (tedy aspoň v ČR).

Je to 15 let a už jsem to vzdal. :(

manzel

Tyhle údaje jsou mnohdy nedostupné i pro někoho kdo by už z principu k nim měl mít přístup.

Třeba manželka, lékařka, přebírala ordinaci po své předchůdkyni, rovnala si kartotéku, zjistila, že někteří u ní evidovaní pacienti už nějakou dobu nepřišli na kontrolu a nežádali o recepty na léky co by jejich zdravotní stav vyžadoval. Když jim rozeslala předvolání na kontrolu, ozývali se jejich potomci, že dotyční už zemřeli.

Ale nic oficiálního.

hodnocení

1x

Můžete zkusit skupinu Pošta pro tebe na Facebooku, lidé Vám poradí, případně to mohou z této skupiny nasdílet i do ostatních skupin.

hodnocení

0x

Sídliště Michelská je součástí některého pražského obvodu...zkusil bych na tamní matrice. Nebo inzerát v nějakém místním plátku-zpravodaji. Přeji vám úspěch.

kdeje
hodnocení

Otázka zní "na netu", těžko se se mnou bude bavit matrika přes email ci DS. Do Prahy to nemam blízko...

liska5
hodnocení

0x

Nepíšete, zda měla potomky. Já takhle na fcb našla několik spolužáků dotazem na lidi stejného příjmení. Někde mi pomohlo i uvedené město. Jeden mi např. potvrdil, že hledaný je jeho strýc a dal kontakt, o spolužačce jsme se dozvěděli od jejího syna, že dávno odešla do zahraničí, ale už nežije. Matriky nesmí neposkytnout informace. Škoda, že už nejsou Spolužáci.cz. já jsem chodila do Michelské školy, ale to tam ještě nebylo sídliště.

kdeje
hodnocení

Njn. Budějovicka M stanice je stále Budějovická, jinak je dost budov jinak. MV už asi 6-8let odmitá zverejnovat statistiky příjmení. Jsem rád, že jsem jako puberťák ještě zažil starou Prahu bez Potěmkiády dnes pro turisty. Tehdy mě překvapil velký výběr potravin i prášků na prani v Praze. Tehdy jsem si toho samozřejmě vůbec nevážil.(Staré Prahy)Škoda nic nejde vrátit.
liska5

Po dvou letech v Michelské škole /je dál, tehdy za tram. kolejema, ve staré zástavbě u rybníčku/ jsem chodila na zcela novou školu na Budějovické. To jsme ještě jezdili přes louku na dřevěných koloběžkách do Kačerova.

Jinak ani domov seniorů nechce říct, zda naše třídní žije. Brzy by měla mít 90.

yarda1
hodnocení

0x

Jak moc ti na tom záleží a kolik do toho chceš vrazit - napadá mne nějaká detektivní agentura.

Matně si vzpomínám, snad existuje nějaká služba, kam zadáš údaje o osobě co hledáš, když existuje, dají jí vědět, že ji někdo shání a pak je na ní, jestli se tomu hledajícímu ozve. Ale pokud by paní už bylo 90 a ještě by žila, asi by už měla jiné starosti.

kdeje
hodnocení

Nevím, už jsem googlil i ulice kolem toho bloku paneláků s příjmením a nic. (je to "sídliště Michelská"přímo u Budějovické ulice, kouskek k M Budějovická, 5 blokových paneláků s čtyřmi vchody směr k magistrále,což nesla M stanice i tehdy) Uspořádával jsem věci a našel dopis od té paní. Njn. už je všechno pryč, včetně původní nefalešné Prahy...ŽO Praha odpověděla, že nemá v databázi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]