Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Operace a problémy se spánkem

Od: milan8 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Mám dlohodobé problémy spánkem. V květnu jedu do nemocnice na výměnu kolena artroza. Muže mne nemocnice nepřijmout až se problém vyléčí? Pokud mne přijme jaké jsou jiné nemoci odložení operace? Po operaci budou ruzné bolesti a ještě problémy se spánkem? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Příliš o nespavosti v nemocnici nemluvte, ale při vizitě požádejte o prášek na spaní. Večerní sestra vám ho přinese. *hej*A nemluvte, nestěžujte si na všechno před ostatními pacienty. Takový stěžovatel, který svůj problém prožívá a nevnímá bolest druhých je na zbláznění. Všichni mají bolest, všichni mají problém se spánkem, všem nechutná ani jídlo, ani čaj. Platí heslo: PŘEŽÍT a nefňukat!

runner2
hodnocení

1x
Vyléčit problémy se spánkem může být na měsíce nebo i na roky. Operaci bych kuli tomu neodkládal, pokud teda jste s ní smířený a ten zákrok není důvodem proč nespíte. V nemocnici vám se spánkem mohou pomoci léky. Jinak nespavost doporučuji řešit, může být pro tělo velmi devastující.

Buďte rád, že jste se dostal na řadu a koleno neodkládejte. Se spaním vám v nemocnici pomohou, když na to upozorníte. Před léty na jednom půlmaratonu vyhrál kategorii šedesátníků běžec s oběma umělými koleny. Držím palce! *tyty*

liska5
hodnocení

0x

Operaci kolene neodkládat, mohlo by se to protáhnout klidně na rok a pak byste nespal kvůli nočním bolestem kolene. V nemocnici pobudete týden, maximálně deset dnů a pak vás převezou na rehabilitaci. Mne hned do rehab. ústavu, kde jsem byla asi 7 týdnů. Tam jsou jiné podmínky, jiný režim, a starosti, kvůli kterým doma nespíte, tam nebudou. Tam jsou vizity, řeknete lékaři, jak to máte se spaním. Ony i ty léky na bolest vás zpočátku utlumí a díky nim budete spát. Já si řekla o hořčík a po něm se snáze usne.. Vypadá to, že nespíte, protože máte z operace strach. Tu na poradně je nás hodně, co to máme za sebou a běháme zase jako srny. Kam na to jdete?

liska5

Nejčastější kontraindikace k plánované operaci je horečnaté onemocnění, nějaká infekce. O to se nesnažte ji získat. Akorát si zkomplikujete život. Na operaci je nejlepší jít v dobré kondici, po týdnech zdravé stravy a pohybu na čerstvém vzduchu. To se noha rychleji hojí. Právě jaro je na hojení ideální! Taky nemusíte na sebe navlékat vrstvy oblečení.

hodnocení

0x
Nezmiňujete, co přesně znamenají "problémy se spánkem". Řešte to až večer na pokoji, pokud to řeknete sestře, dá vám na spaní prášek.
Já v nemocnici nedokážu spát vůbec a prášek nemůžu. Až tak 5. den usnu na pár hodin vyčerpáním, ale to už možná budete doma. S sebou špunty do uší a černou silnější fusku na oči, protože často jsou na pokoji vášniví TV slefovači a chrápači.

hodnocení

0x

Nemocnice Vás kvůli nespavosti nejspíš neodmítne, pokud nejde o vážnější psychický problém. Odkládá se spíš kvůli infekcím, vysokému tlaku nebo špatným výsledkům testů. Mně osobně hodně pomohl konopný olej od CBDway. Usínání je po něm klidnější a tělo se líp uvolní, za mě super pomocník i v náročnějším období.

hodnocení

0x

Sama bych operci kolene neodkládala. Čeká se na ni 2 roky i déle, buďte tedy rád, že to už máte na dosah. Co by za to mnozí dali.

Za tu dlouhou dobu, co jste věděl, že půjdete s kolenem pod kudlu, mohl jste si léčit problémy se spánkem. Času jste na to měl dost. Proč jste to neřešil dřív?

Ano, po operaci to není procházka růžovým sadem. Ale zvládnete to. Zvládla jsem to taky, pravé koleno před 9 lety a chodím jako zamlada. Každému doporučuji. A až seš vyhrabete z nejhoršího, začněte řešit i ten spánek. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]