Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manžel chodí všude pozde

Od: ninka odpovědí: 29 změna:
Už nevím co s tím. Je to čím dál tím horší. Už nejezdime ani na dovolené. Manžel podniká, jak to má v práci neřeším. Ale když máme někam jít spolu na určitý čas, tak není nikdy schopný vyrazit včas. Začne se vypravovat na poslední chvíli a čas odchodu není nikdy takový, jak jsme dohodnutý. Kdyby to bylo občas, ale je to pokaždý. Pak řídí auto jako blázen a dorazíme stejně pozdě. Jsem z toho fakt na prášky. Stačilo by jen vyrazit o 5 nebo 10 min. dřív. Máte nějakou radu nebo stejnou zkušenost a jak to řešíte? Děkuji za případnou pomoc

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Tak mu řekni dřívější čas, když není schopný. Například někde máte být v 10, tak řekni 9:45. Žena se taky vypravuje pozdě, tak tohle funguje.
pavel

Ani si nebude moci stěžovat manžel, když mu řekne dřívější čas. *smich*

km

jednoduchý a dobrý, ale asi to furt nevyřeší to, že řídí jako blázen

asd1
hodnocení

7x
Sedni do auta, nastartuj a když nestíhá tak odjeď bez něj.
smode2

Njn, ale takhle toho chlapa nedonutí udělat to co potřebovala:)a on bude navíc rád.

riva
hodnocení

6x
To zažívá téměř každý zadaný muž. Nakonec rezignuje aby neskončil v blázinci.
2024
18.04.25 20:32
Přesně...

smode2
hodnocení

5x

Problém je hlubší. Stejně se bezpochyby choval jeden z jeho rodičů a on to od něj jen nasál v rámci výchovy. Jak vidno, děti nenasají to co jim rodiče říkají, ale to co rodiče dělají. Zároveň je patrné, že všechny tyto výlety, které s ním vy podnikáte, dělá z donucení a nezajímají ho. Pokud by je chtěl podniknout sám, ještě by si rád přivstal a jel klidně o hodinu dříve. Taktéž má nakročeno k některé poruše osobnosti typu narcizmus apod. (ale nemusí být až tak rozvinutý), neboť se cítí jako větší osobnost než jsou ostatní, na kterou je třeba počkat, která přece chodí až jako poslední a nejvýznamnější. Což je samozřejmě nesmysl. Navíc neumí počítat, protože rozdíl mezi klidnou jízdou třeba v Praze z Chodova na Ládví (přes celou Prahu) a tou stejnou trasou řízenou řidičským prasetem je max. 1 minuta, což vám taktéž nepomůže.

Jedním z řešení by bylo naplánovat si předřadnou činnost, například jdete na oběd na 12h. Naplánujete si, že se chcete na místě ještě 30 minut projít. Tu procházku sice nestihnete, nebo bude kratší, ale na oběd přijdete včas. Nesmíte mu dát najevo, že jeho čas není přesně naplánován a že by někde "zbytečně" prostál. I když ta procházka je pochopitelně prostoj. Bude mít pocit, že někomu ukrojil procházku (jeho sebestřednosti a velikášství bude učiněno za dost), a vy nepřijdete o oběd včas. S některými muži, pokud chcete dojít k žádanému cíli, jest nutno jednat jako s malými haranty:)

hodnocení

4x

Kdyz chci vyrazit v 10, hlasim manzelce, ze vyrazime v 8. Funguje to bezvadne. Nejpozdeji v 11 jsme v aute.

hodnocení

3x

Holt, každý jsme jiný-někdo neustále chodí na poslední chvíli a druhý zase s předstihem. Jinak jak tu již padlo- vždy mu dejte čas o 10-15 munit dříve jak tu již padlo od rádce p. Mettaxy .

hodnocení

2x
Ano, mám stejnou zkušenost.
A jak to řeším,... no neřeším to někde na internetu, ale přímo offline.

hodnocení

2x
A jedná se o akce, na které se mu chce, na které se těší? Neby jen ty, kam musí z povinnosti?

hodnocení

1x

Naše soukromé rodinné události bys neměla zveřejňovat.

bear

Super odpověď *smich**smich*

kontrolka
Přesně tak *palec*
Žeby konečně jednou..
obviněný obhájce i soudce v jedné osobě *zmateny*

liska5
hodnocení

1x

To znám. To byly trapasy. Manžel míval jako lékař služby v divadle. To tam je sice s manželkou jako divák, ale první zasahuje, kdyby něco. A my jsme zákonitě pro jeho nedochvilnost chodili pozdě. Představení už začalo a my dorazili v potu tváře. Uvaděčky, když nám otvíraly do sálu, tak u něj se mohly strhat a na mne koukaly zle a opovržlivě, jelikož žily v představách, že to zpoždění je mojí vinou. Většinou holt za tím bývá žena. Jenže já jsem přesná, ale vysvětlujte to té bábě. No nevyléčil se z toho. *nevi* To je v genech :-D

hodnocení

1x

Jen takový opatrný dotaz: Na vlastní svatbu přišel také pozdě?

druhybreh
hodnocení

1x
Zdravím ,
tady vyvstává spousta vedlejších otázek aby se dalo něco řešit...hlavně aby on přiznal že je to problém který by se řesit měl,jako podnikatel asi má nějaké priority...
Pan podniká co děláte vy,
Ze vám nestoji ani za trochu zájmu jak to má v práci,jestli toho nemá nad hlavu,neco musi na posledni chvíli atd. a ještě se doma nechat honit...
považujete jeho nedochvilnost jako neschopnost..je to jediná neschopnost nebo jedna z mnoha... protože vy chcete-potřebujete chodit na akce tak on musí a muž když něco musí hlavne ve svém volném čase tak se mu to hnusi a často sabotuje byť nechtě neni to jeho rozhodnuti ani priorita...
na dovolené nejezdíte protože nechce trávit čas spolu, mimo domov, že třeba chce mít svůj klid podle svých představ nebo je problém naplánovat dovolenou způsobem kdy vás netlačí čas ale užít si ho jako společný čas od doby kdy společně plánujete balíte a "v klidu "spolu opouštíme domov. Máte děti? Často to dítě okouká od rodičů takže to budete mít na druhou,no děti bývají různé hlavně ať jsou zdravé že...
Není lepší to brát jako to že to k němu patří jako on pak asi musí poslouchat vaše přednášky co zase dělá blbě, proto není na to jediný "prášek " aby se to vyřešilo
Nebo kdo vás má rád tak vás bude přijímat i s tím že prostě nebudete všude mezi prvními.
za sebe taky chodím všude pozdě nebo na poslední chvíli a z vyplazeným jazykem no jsem svým panem i sluhou a rozhodně už se z toho nehroutím to jsem prostě celá já *smich*
Pokud nechcete podrobněji psát o něm nebo jak to máte tak je nesmysl tu psát,
Pokud to on jako problém nevidi nato fakt nějaká manipulacně-donucovaci pilulka neni
A řídí rychle beztak jen kvůli vám že šílite že zase dojede poslední jzs a co mrtvý počká a živí se tam už baví tak co se honit
Dochvilnost je výsadou králů...tak se smiřte s tím že máte vedle sebe obyčejného člověka ktery vás má rád, má? To je totiž jediné důležité,ale že bude chodit včas nečekejte jako důkaz jeho lásky *srdce*

mate59
hodnocení

0x
Uhánějte ho dřív a intenzivně.
ninka
hodnocení

To jsem zkoušela, ale on je pak nevrlý a naštvaný, když jsme někde o 10 min. dřív. Pro mě je to lepší, pro něj horší a naopak.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nedochvilnost je výsadou silné osobnosti, na kterou si ti ostatní rádi počkají . Nu, což - manžel to dělá léta, ale jinak je to úžasný člověk, který už jiný nebude. Tak buďte více tolerantní a berte to s nadhledem, protože s tím stejně nic neuděláte. V manželství to tak většinou je, že dokonalý je pouze jeden a to jste jistě Vy . Zdravím!

P.S. S Vašim manželem soucítím, protože také celoživotně považuji čas pouze za proměnlivou či přibližnou veličinu.

naposledchvil
hodnocení

0x

Já také celoživotně,neumím jako jiní čekat více jak hodinu na spoje atd.Všude na poslední chvíli,pokud mi to neujede*uf*

ninka
hodnocení

A jen tak pro zajímavost. Uletělo Vám někdy letadlo? To je totiž má nejhorší noční můra
naposledchvil

Když jsem jela do Blavy,tak jsem jako návštěva musela čekat s bratrem 2 hod,.na nádraží,on byl přesný opak ,hrůza a děs trávit čas

ninka
hodnocení

Dotaz pro NAPOSLEDCHVIL: A jen tak pro zajímavost. Uletělo Vám někdy letadlo? To je totiž má nejhorší noční můra

naposledchvil

Ne,ale mělo zpoždění kvůli závadě,takže pouze 1250 km cca trvalo 24 hod !

mnd®

Tak poletí další.No a.? Svět se kvůli tomu nezboří a mrtvola neuteče.

ltz
hodnocení

0x
Když podniká má více povinnosti, může toho všeho i starosti mít plnou hlavu. Jedna z možností je odpustit mu to, když jinak je oporou rodiny. Prostě to tak má. Horší by byla nevěra, alkohol.

karolinina
hodnocení

0x

Tak to já mam zase zkušenost s chlapem, co chodil všude v předstihu, když jel na zahradu, tak tam na peroně stepoval už 20 minut předem. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]