Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suchá kuže na nohou

Od: mira odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Mám velmi suchou kuži na nohou chodidlech až šupinatou. Občas používám krém Lactourea na suchou kuži. Začal jsem brát vitamín E. Co použít dále během léčby? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bramburka
hodnocení

1x

Pouzijte nejaky mastny krem, staci vazelina nebo Indulona a na noc si vemte bavlnene ponozky! Nebo alespon vecer pri televizi.
Ale pokud mate supinky i zespoda, je mozne, ze se jedna o plisen. Jiste Vam poradi i na pedikure.

prostromek
hodnocení

0x

Můj poznatek s používáním krémů, které obsahují ureu, není dobrý. Neviděla jsem nikdy nějaký výsledek. Naopak, spíš jsem měla pocit vysušování.

----------------

Váš nástin, že si mažete občas je problém. Noha potřebuje pomáznout ráno a večer. Tedy dvakrát denně.

Pokud máte šupinky i zezdola, tak aby to nebyla nějaká plíseň.

Mě se osvědčuje každý týden delší koupel nohou v umyvadle s octovou vodou.

Ocet - asi půl litru si dejte do varné konvice a přiveďte do varu. Nechte chvíli odstát, protože tím se Vám z konvice odstraní vodní kámen (ano, dělám to i za tímto účelem)

Do lavůrku si namíchejte vodu s octem, abyste v ní vydržel a sedněte si k televizi, nechte ocet působit.

Vedle lavůrku si rozprostřete dopředu starý ručník, nebo ubrus na utření.

V lázni si potom můžete oškrábat nohy, ostříhat nehty, ale nepoužívat kovovou škrabku, ani pemzu. Pořiďte si tento větší a silný skleněný pilník z české firmy Amirro. Tento pilník je jemný (jedna strana hrubší na používání ve vodě a druhá strana jemná na použití za sucha) a zanechává pokožku hladkou. Pokud bydlíte poblíž Čelákovic, lze i osobně vyzvednout. Kupuji vždy 3x a dávám jako dárek.

Po osušení namažte nějakým opravdu mastným krémem na nohy a natáhněte ponožky. Po octové vodě a pravidelné péči máte nohy jemné a hebké.

Pokud by nepomohl tento postup a mastný krém (vlaštovičník, měsíček lékařský, konopná mastička, hadí krém), zajděte na kožní, nebo v lékárně požádejte o nějakou léčivou mastičku, je možné, že máte plíseň. (Canespor, Clotrimazol, Terbistad, Lamisil je to zkoušení)

zrcadla.cz/...

doplněno 17.04.25 13:58:

Bude jaro a léto, tak ať můžete nosit sandály bez ponožek s pěknými nehty a patami.

Ještě doplním, když v umyvadle vychládá voda, doplňuji ji průběžně z konvice horkou, kterou si z kuchyně k televizi opět dopředu připravím.

Snad někdo poradí další mastné krémy.

hodnocení

0x

@prostromek, pěkný postup, také vyzkouším. Účinný mastný krém je třeba vazelína - HERBAVERA konopná s heřmánkem nebo VASELINE Original kosmetická vazelína, nebo heřmánkové krémy jako je třeba (100% BIO heřmánkový krém).

prostromek

Musím přiznat, že domácí konopnou mastičku s kostivalem jsem minulý měsíc dostala od náhodného známého, zatím si s ním mažu kolena a lupavý palec. Tak zkusím také ty plosky.

Ona ta octová voda má ještě třetí využití. Večer před spaním ji vyleju do WC mísy a tam přes noc pracuje a rozpouští, narušuje kámen.

levandule
hodnocení

0x
Mimo vše co tu bylo už napsáno, muže mít vliv to čím čistíte místa kde chodíte naboso, stalo se mi že sem dobře neoplachla dlažbu od cistidla a ta kůže pak začala praskat a šupinatět a to i když často chodím bosa i venku se mi nestávalo.Další věc může být ztuhlá křížová oblast a pánev, vleže na břiše promasirovat klouby ruky v pěst kříže a oblast hýždí a protahovat prokrvovat kyčle a zvýšit pitný režim.jinak.i hormonální výkyvy ale to už je na vás jak.moc budete pátrat. Hlavně často hladit a mazat nohy mají rády když je pohladíme i promasirujeme vlastnima rukama.

mll
hodnocení

0x

Já na tyhle situace používám vazelínu. To je asi to nejobyčejnější, co se dá použít a přitom to funguje dobře. Na ruce, na nohy, na vrzající dveře, prostě na cokoliv.

Ale asi na tom tak nezáleží. Dobrá bývala modrá indulona, ale poté co přešla na poloviční balení a dvojnásobnou cenu, tak ji nepoužívám (navíc je na mě moc navoněná a co jsem slyšel, ta nová a ještě lepší původní receptura nebyla nic moc). Hlavně něco mastného, aby se kůže promastila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]