Nejste přihlášen/a.
Zdravím ve spolek.Asi budu mít hloupý dotaz.Koncem dubna,jdu k dědickému řízení,kde udajně budu dědit,cca 50 000kc a peníze jsou na učtu,jisté banky.Když předpokládám,že dědictví proběhne bez problémů v dubnu,následovně půjdu do banky,předat vyrozumění o dědictví a vyplatí mě do 30 dnů?Chápu to správně?Jenomže,já bych potřebovala,aby mě peníze vyplatily,naopak déle a to v období od července a max.do září.Věděl by prosím někdo,jestli je tohle možné zařídit u banky,nebo jak vlastně budou peníze vyplaceny?Nějakým převodem,na můj učet?asi jak správně někdo tuší,jde mi o to,že pobírám příspěvek na bydlení a na uřad nemusím dokládat příjmy v období,od 1.7.- do konce září.Pokud bych dědictví dostala dříve,musela bych na uřadě hlásit a vlastně by mi z dědictví moc nezbylo.Tak snad mě tady pro tuto větu,někdo nesežere,poněvadž není co závidět,chudá stejně zůstanu.Také mě napadla možnost,vzdát se dědictví,ve prospěch,jednoho z potomků,pokud to lze?Dědit bude otec,po mé matce a pak moje neteř,jelikož můj bratr,již zemřel.Třeba by je nešlo přeskočit,a nebo by to stálo více peněz,nějaký soud,kvůli tomu,že bych se vzdala dědictví?Asi by tohle bylo zbytečně složité...Děkuji vám za rady.
S rozhodnutím od notáře můžete jít do banky i později,nic to nemění na vyplacení peněz.Není problém se na začátku děd.řízení dědictví vzdát, respektive můžete se vzdát i části dědictví v prospěch jiného dědice,nebude žádný soud, notář to zařídí při sezení,složité to není.Otec vám pak peníze dá.
Pokud se něco v poslední době nezměnilo, tak banka vám vyplatí peníze hned, jakmile jim přinesete potvrzení od notáře, že jste dědic a máte nárok na příslušnou částku. Vyplatí vám je, jak budete chtít, v hotovosti, nebo na účet. Pokud by to byla nějaká větší částka, tak v hotovosti se to musí bance oznámit dopředu. Příspěvek na bydlení není nijak závislý na penězích na účtu.
Děkuji vám za odpověd.No a kdybych do banky donesla doklad od notáře později,nepřišla bych o peníze?Potřebuji totiž,aby,byly placeny,až v červenci?Bohužel příspěvku na bydlení,se to týká,na uřadě jsem se ptala.Navrhovali mi,že jsou období,kdy tam nemusím a tím pádem,se nehlásí příjem z dědictví.Ale kdybych dostala dědictví ted,příjdu o příspěvek.Nehledě na to,že v květnu,budu mít vyučtování za energie,počítám s nedoplatkem a to tam musím,vyučtování donést.Jinak nejde o to,kolik mám na učtě,to hlásit nemusím,ale dědictví se přiznat musí,pobrané,v onom čtvrtletí.
Já bych zavolala do banky a přímo se zeptala, aniž byh uvedla své jméno. Jen bych požádala o informaci. Žádné vysvětlování, jen dotaz, mohu dnešní dědictí vyzvednout u vás až v srpnu?
Máte pravdu,že v říjnu,musím povinně na uřad,spletla jsem to.Tak bych třeba přijala dědictví v říjnu a v lednu jít přiznávat nemusím?Jinak přihlašování dědictví,jako příjem,se musí hlásit Na uřadě jsem se ptala předem.Pokud bych přijala peníze,musela bych přerušit příspěvek a pak uplně znova žádat.Aspon tak jsem to pochopila.A nebo prostě jim říct příjem a zastaví mi to.Pobírám ještě přídavky na dítě a tam nevím,jak to je.Jen vím,že musím přinést potvrzení v září o škole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.