Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Agresivní lékař ZZS

Od: zinek odpovědí: 53 změna:
Již je tomu cca 2 roky, ale považuji za nutné alespon takto poukázat na velmi agresivní lékaře, na tento případ mohu přísahat vlastním životem. Protože jsme masmédii jednostraně prakticky periodicky informováni, jak jsou zdravotníci a lékaři ZZS agresivně napadáni pacienty nebo přihlížejícími lidmi okolo.
Snažil jsem se řešit alarmující stavy osoby blízké (před 2 roky), kdy zejména v noci dostávala agresivně-dementní záchvaty hlučné verbální agresivity hraničící s šílenstvím. Ošetřující obvodní lékařka prohlásila opakovaně, že tato osoba je "zcela zdravá". Což bylo zcela v rozporu s jejím chováním velmi pozdě v noci nebo velmi brzo ráno, typicky od 00.00 do 4.00hod. Takže došlo logicky i k situaci, kdy jsme musel volat na toto verbální agresivní běsnění ZZS. Přijeli tři záchranáři, osobu shledali "orientovanou" bez zjevných akutních zdravotních příznaků. Na dotaz, zda trvám na lékařském zdravotním zásahu, zda mají tedy zavolat službu konajícího lékaře, jsem řekl, že trvám na důkladném vyšetření osoby. Po asi hodině přijel (cca v 1.00hod v noci) službu konající starší statný lékař. Osobu vyšetřil během cca 5-10minut !, kdy jsem u tohoto nesměl být. Poté jsem byl zavolán a slovně napaden tímto lékařem, s tím, že mi lékař řekl, že osoba je zdravá a že jsem zneužil ZZS a zasadí se o to, že zásah budu platit. Osobu jsem prý měl řešit přes její obvodní lékařku, která ale její stav ignorovala a zlehčovala což jsem lékaři sdělil.
Načeš jsem lékaře ZZS upozornil, že si jeho zdravotní verdikt o osobě blízké natočím na mobil. Lékař ZZS okamžitě agresivně prohlásil, cituji: "Jakmile ten mobil zpnete, vyrvu vám ho z ruky a rozdupu, upozornuju vás na to, nesouhlasím s tím, aby jste mě natáčel!" (argumentoval, že zasahuji do jeho integrity a soukromí) Upozornil jsem ho, že se cítím ohrožen jak jeho lékařským verdiktem, tak jeho agresí ve vlastním domě a chráním natáčením vlastní zájmy přesně dle zákona, který to v tomto případě dovoluje speciálně u lékařského zákroku, načeš znovu opakoval, "jen ho zpnete, rozdupu vám ten mobil." Po rychlém zvážení toho, že já na své straně nemám žádného svědka a naopak "lékař" má jako svědky další tři záchranáře a prakticky i osobu blízkou, jsem musel ustoupit a situaci se ani nepokusit natáčet.
Je jasné, že by mě tento "lékař" napadl a situaci by za pomoci svých pomocníků záchranářů obrátil zřejmě zcela naopak, že naopak on a oni byli napdeni mnou...Opakuji, že toto píšu více méně jako varování před agresí lékařů, kteří jsou "obtěžováni" rodinami pacientů či pacienty pozdě v noci či brzo ráno při své placené službě ZZS a mají pak zcela skandální agresivní jednání, když zjistí, že nablízku nejsou nezávislí svědci, natož kamera.
Jen potýkám, že osoba blízká zcela nesouhlasila jakýkoliv den s odborným vyšetřením na specializovaném pracovišti pro tyto degenerativní choroby, navrhované mnou, protože "je zcela zdravá".
Z důvodů zcela jiných chonických starostí a stresů s osobou blízkou a jejím zdravotním stavem, jsem tuto nevídanou agresi lékaře ZZS nijak neřešil stížností na kraj či oznámením na Policii i dále i, i pro jasnou tzv. důkazní nouzi z mé strany, protože toto noční "ZZS komando", by samozřejmě případně vypovídalo v souladu s agresivním "lékařem", nežiji v iluzi o "fungujícím systému"...

53 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

7x

ZZS je primárně na život ohrožující stavy.

Ne převozová sanitka "bláznů". Toto máte řešit s obvodním lékařem.

Nechtěl jste ještě přivolat vrtulník? A ještě je arogantně natáčíte? Nemám slov.

Jestli máte doma blázna-tazatel..tak snad raději volat PČR,než ZZS
mll

Jo to byla příhoda s bývalou sousedkou, která se zcvokla poté co se přestěhovala do paneláku s pečovatelskou službou (teda ona byla cvok odjakživa, no ale kdo o sobě může říct, že neni cvok). Tehdy na ní několikrát volali policii. Policie v rámci šetření se ptala i táty (a dalších lidí), co si o tom myslí, jestli je opravdu cvok. To ještě jsme nemysleli, že to je tak zlé. Když jsme pak u ní byli a vykládala nám něco o ufounech a podobné nesmysly, tak jsme o její normálnosti už teda opravdu pochybovali. No ale je to panelák, je tam všechno odevšaď slyšet, neni to jako 120 let starý barák s metrovými zdmi, kde nic slyšet neni. Tím by se vysvětlila spousta zvuků, které slyší (něco ale asi byly bludy). To si nedala vymluvit.

Pak snad obvodní lékař napsal nějaké doporučení na hospitalizaci v blázinci, tak ji s policejní asistencí ZZS eskortovala. Tam nějaký čas pobyla a když zjistili, že to jde léčit ambulantně, tak ji pustili. Ona předtím zřejmě nějaké ty psychiatry ignorovala. Skončila potom dost špatně, tím, že se moc nestýkala s okolím a pečovatelky odmítala (na co chtěla do pečovateláku...), tak ji našli v kómatu, když si někdo všimnul, že dlouho nevychází, a nějaký čas strávila v nemocnici s mizernými vyhlídkami. Umřela údajně na kovid, ale protože do té nemocnice přišla dávno před kovidem, tak ho musela chytnout v nemocnici, mě tehdy překvapilo to, že tam furt byla, asi to s ní bylo fakt zlé.

hodnocení

5x
ZZS má zachraňovat životy, ne suplovat nějaká vyšetření, která jste nemohl, nebo neuměl zajistit jinak. Jesliže lékař stav jako život ohrožující nevyhodnotil, tak to tím pro něj končí, není to taxikář. Vy jste se přesto zřejmě domáhal toho, aby si tu vaši osobu blízkou odvezl a on reagoval, jak reagoval. Myslím, že kdybyste zažil jen desetinu toho, co on při výjezdech, tak byste to chápal. Je to tak trochu voják z první linie, žije v jiném světě, než vy a proto se trochu jinak chová. V době, kdy seděl u vás, ho možná potřeboval někdo umírající na infarkt. (Možná si to brzy užijeme všichni, až se nám zde nastěhují vojáci z Ukrajiny, kterým se díky válce změnili životní hodnoty.).
Pokud jste problém osoby vám blízké řešil přes obvoďáka, tak již trvá delší dobu. Pokud jste takový fanoušek nahrávání cizích osob na mobil, nahrával jste i to "řádění" osoby vám blízké, aby mohl obvoďák její noční chování posoudit?
Druhou věcí je, že dokud je dotyčná osoba svéprávná, vaše možnosti ji nutit do vyšetření, popř. hospitalizace jsou velmi omezené.
asd1

Nikdy jsi neviděl arogantního doktora který nepracuje jak má, který když vidí že pacient neleží na zemi tak to hned vyhodnotí "otravný pacient" a dál řeší jen to aby mohl odjet na základnu? A nahrát vyhrožování má být arogance? Zanedbání péče se stává dost často a odpovědnost obvykle žádná, doktoři si pochybení navzájem přikryjou a jede se dál.. A kecy jakou mají odpovědnost za životy - co třeba mašinfíra, ten veze celej vlak a jeho chyba může zabít ne jednoho ale desítky lidí. Podobných profesí je hafo, doktoři v tomhle nejsou vyjímka, nejsou to žádný nadlidi, ovšem často se tak chovají.

Člen rodiny ti leží na zemi v záchvatu, zavoláš záchranku, mezitim záchvat pomine a doktor ze záchranky tě pošle do hajzlu proč otravuješ, když to chceš nahrát aby se to řešilo tak začne vyhrožovat?

Na záznam má právo a doktor pokud není agresivní magor tak na to odpoví "klidně nahrávejte" a zopakuje vyjádření že pacient je OK a odvoz není třeba. Ne že začne vyhrožoat že mobil vyrve z ruky a rozdupe, to si profík absolutně nesmí dovolit. Pokud pracuje správně tak mu kvůli záznamu nic nehrozí, takže nejspíš jeho jednání v pohodě nebylo a nechtěl aby o tom byl důkaz.

Tazatel - měl jsi to nahrávání zapnout, pokud by mobil rozdupal tak volat policii a měl by problém. Ale je fakt že by na tebe nahráli že jsi napadl ty je, bez nahrávky jak ti vyhrožujou předem bys nejspíš měl problém ty. Takže to nahrávání jsi měl zapnout skrytě a až pak upozornit že si to nahraješ, měl bys i to vyhrožování a oni křivé obvinění. To by měli velkej problém.

A měl jsi nahrát i to řádění, pokud přijeli a byl klid tak to vypadalo že je voláš jen tak pro srandu. Podobně u obvoďačky. Pak by to mohli vyhodnotit úplně jinak, vzít ho na vyšetření nebo k Chocholouškovi..

Jste si jistý, že reagujete na můj příspěvek?

lidumil
hodnocení

3x

Když máte ten mobil, tak co takhle obvodní lékařce natočit ty agresivně-dementní záchvaty hlučné verbální agresivity hraničící s šílenstvím aby viděla co se děje v noci ...

hodnocení

1x

Poradit potrebujete presne s cim?

Řekl bych,že si neví rady s bláznem v rodině..Nezlehčoval bych to..Arogantně působí možná jen proto,že je vzdělaný..Tací lidé mají obvykle představy, že bude vše šlapat podle jejich představ,nebo podle daných postupů..Tím nechci urazit tazatele..Takže to neznamená, že nemůže mít doma blázna..Jen můj pohed na věc-jeho dotaz.

kontrolka
hodnocení

0x
Dobrý den,
Tak maminka už nežije a teď máte jiné starosti ne.
Víte ono je to těžko od určitého věku ani rychlá nepospicha a docela to chápu. Jak si je lidé naučili ...asi tu dostanu pořádný kartáč jsou to pořád jen lidi kteří nedostali život navíc aby jezdili foukat každé bebino lidem kteří celý život s prominutim s*rali na své zdraví poslušně zobali každý prášek který jim obvoďak dal vyzkoušet aniž by přemýšleli nad tím proč se mi něco děje,smutné že pak nato doplácí právě ti kteří se starali a když opravdu potřebuji pomoc tak se jí nedočkají. Člověk bohužel na něco umřít musí, ať si každý sáhne do svědomí co všechno dělá pro.své zdraví a dokud vše funguje tak jede a neřeší pak začnou blikat kontrolky jedna za druhou a systéme zachraňuj. V této době kdy děti si berou životy ,masakruji se v autech nebo se ničí závislostmi v lepším případě přežívají na nějakých prášcích tak na druhé straně musí být někdo kdo se snaží co mu síly stačí zachraňovat, navíc s platem za který by se někteří neotočili na vlastni posleli ani na druhý bok. Tak jako se zneužívá dávek a různých věci tak se zneužívá i těchto institucí a bavilo by vás běhat podle toho jak si někdo.jen ze srandy piskne a zavolá 158 nebo 155 vše se musí prověřit a pak to chybí jinde, tak běžte vy dělat dobrovolníky udělejte si.kurzy. a podívejte do historie jak se léčivo dříve když lidi neměli nic teď od rozežhranosti neví co by kdeby,ano sice máme co na západě hlavně filmy jak funguje v Americe zdravotnictví pak tu lidi čekají že se kvůli nim poděla celá nemocnice, mám doma stareho otce tak vím co to obnáší a taky mám zajímavé zkušenosti ale nebudu přikládat na ničí stranu, vim že často je chyba v nás samých a až se něco.poděla tak jen natahujeme ruce o pomoc, samozřejmě že tu nemluvím.všeobecně spousta lidí potřebuje tu pomoc z různých důvodů ale ti mají přednost.
To že někde mají přednost tituly a peníze je jiná věc tu neovlivnime a nakonec stejně nad tím.vším je ta jediná spravedlnost a tou je smrt ona ví kdy má přijít. malý vtípek...smrt stopuje u silnice až jí konečně zastaví auto a řidič se ptá jedete daleko? Smrt říká ne kousek jen do té další zatáčky.nikdo nevíme kdy zemřeme my sami tak občas se zamysleme nad tím jak žijeme a jak žijí druzí vám může být jedno ,pokud máme přežít prežijeme i bez záchranky která sama vždy riskuje svoje životy právě cestou za vámi ani oni neví jestli dojedou včas a jestli vůbec. Zkuste vše vidět i z jiných stran než z té vaší.odsuzovaci, s blázny je to těžké možná i.p.doutnak# o tom ví své že ,třeba ho to doma čeká taky
Když bude každý citlivý k sobě bude i k druhým pak už je jedno kdo stojí naproti vám ovlivnit stejně můžete jen svoje chování a často chybí ta víra že vše dobře dopadne
Kyz nekomu dáváte tento svůj příklad to je jako když si ženy vypráví o svých porodech, toto jsou zkušenosti každého individuálně to není přenosná zkušenost, každý potkáme koho máme a s kým se potkat máme záleží kým jsme, budeme sami sebou nebo zkušeností někoho jiného a tu použijeme v té situaci, pak se nemůžeme divit jinému výsledku.zkuste někdy jednat tsk jako byste nikdy nic o tom.druhem nic neslyšeli uvidíte jaká změna nastane *palec*

zinek
hodnocení

K situaci s tímto "lékařem" ještě doplním významnou skutečnost, že zdravotníci ZZS, když byly vpuštěni do bytu OB (teprve jim odemknula) zjistili, že OB zapálila na plynovém sporáku všechny hořáky (bez vaření, byla 1 hod v noci cca) a celý byt je zamořen jedovatými spalinami před hranicí bezvědomí ještě, provedli odvětrání a to bylo vše v této věci, jako by se nic nestalo. (OB často i při běžném vaření odešla zcela pryč na zahradu na hodinu atd., až obsah hrnce bud vyvřel "utekl" a zhasnul plamen hořáku nebo začal houkat požádní hlásič pro dýmící připálený obsah hrnce na hořící plotně...) Jak jsem psal, obvodní lékařka byla velice dobře a opakovaně informována, jak osobně, tak telefonicky, datovkou, o stavu osoby blízké. Situaci napřed zlehčovala, ani ŘP neodebrala, navzodory varování, že OB není schopná ani rovně vycouvat s vozem a celodením běsněním si vymáhá odebrané klíče od vozu. (s OB se velice, velice dobře znala a byly od sebe cca 10 let)
Obvodní lékařka nakonec v podstatě obvinila mě a prohlásila "vaše ... je zcela zdravá" , aniž OB vůbec rok a více viděla! O nasnímaných videí běsnění v noci prohlásila, že neví celou situaci, co předcházelo běsnění atd. Zkrátka totální nedůvěra a nezájem situaci řešit.
Rodina neměla také zájem situaci řešit a když, tak ještě zkraje přilévala olej do ohně. Kontakotoval jsem specializované zdravtonické zařízení pro diagnostikování degenerativních změn mozku v krajském městě, jenže ti zase sami jezdili jen po krajském městě a jinak bych musel OB dopravit k nim, což zásadně odmítala, nebo spíše vůbec se nebyla ochotna na toto téma bavit, protože mě většinou ihned napdla verbálně co jsem jí zase "ukradl či vzal"...
Proto nezbývalo než volat ZZS nebo Policii ČR, což jsem činil já i OB, když se snažila mě vypudit z mého bytu v domě s dvěma BJ. Naštěstí jednou přijela s ZZS i empatická lékařka, která napsala Zprávu o doporučení na psychiatrii s podezřením demence pro OB, avšak násilím OB nikdo na vyšetření nemůže nutit, pokud lékařka či Policie nepřijede zrovna ve chvíli běsnění, což nepřijela.
Naštěstí zásahovka PČR z kraje i běžní policisté se do pár týdnů přesvědčili opakovaně jak na videích, tak osobně že OB trpí více a více dementními bludy o jejím uzamčení v bytě, krádeži statisíců či zlata, dokladů atd. atd.
Sudte a budete souzeni. Nikdo z vás nechodí v mých botách...
bear

Vaše boty jsem také měl (Alzheimer), ale rodina byla nápomocná sami sobě navzájem. Přesto volat ZZS je ta úplně poslední možnost a pokud přijedou, tak nezvládnout svůj osobní vztek a psychycké vyčerpání, které si zahojíte na záchranářích a ještě si jejich jednání natočíte na mobil (jak jim vše vyčítáte) je ta největší špína od Vás.

Komunikujte s obvodní lékařkou a nějakou specializovanou poradnou, aby jste se dozvěděl aktuální postupy a možnosti (vzhledem ke zdravotnímu stavu - kde je opravdu pravda a nejsou to pohádky, jaké jsou možnosti v kraji, kam by byla přesunutá a zda jsou volná místa, což asi nebudou, tak počítejte i s úplatkem, atd...).

Řešte to hlavně v klidu.

kontrolka
Nepotřebuju nikoho soudit ani vás ani systém vždy záleží na jednotlivcích v té situaci,neznám postupy řešení a znáte jak to chodí až se něco stane tak.se teprve začne jednat, buďte rád že jste to přežil pokud to není současný problém žijte jak.nejlépe umíte a už se nevracejte k minulým skutkům.
Ovlivnite jen sebe a svoje chování a nebo.pohled nato co se děje venku. Nejde si naložit na záda starost celého světa a pak pod tíhou střílet na všechny okolo ať něco udělají. Je to těžké, ať to.posoudi někdo kdo se vyzná v tom.jak.jednat s těmito lidmi kteří se nachází.jakoby mezi světy tím reálným a tím.ktery vidi nebo si myslí že vidí. Řešte to co jde vyřešit a když to.vyresite budete mít lepší život nebo najdete něco další co vás znepokojuje vždy tu bude něco co nebude fungovat podle našich představ že by mělo, pak jděte do vyšší funkce ať máte ty.pravomoce něco posunout dál jinak je to.porad jen ztráta vašeho času tady na zemi,někdy stačí na něco upozornit a dají se do.pohybu ty věci aby je někdo dořešil a někdy bohužel.věci dojdou tak.daleko že to.stoji něčí život to je každodenní obrázek tohoto světa, na jiném konci světa umírají hladem bez pomoci bez základních životních potřeb,pojedete tam aby jste pomohl když ti kteří tam jsou to v 21.stoleti nedokážou změnit? A denně umírá tolik jsou lide kteří vas potřebuji tady a když ne druzí tak tu musíte být pro sebe, to není sobectví to je pud sebezáchovy.každý tu má nějakou cestu po které musí jít někdo horami s kamením a někdo po mechu ale nevíte čím.si prošli ne každý o svém.životě umí nebo chce mluvit. Vybírejte si zaco bojovat některé boje nemají vítězů jen poražených na obou stranách *co*
bear

Přesně tak. Rozhodně z jedné zkušenosti soudit obecně ZZS nebo lékaře nelze (což je předmětem tazatelova dotazu v diskuzi ve věci staré 2 let, jak píše). Kór, když komunikace eskalovala k agresivnímu jednání. Taková zkušenost souzení druhých je bezpředmětná.

Naučit se komunikovat asertivně a v klidu je lékem k úspěchu mnoha řešení. A nejen s lékaři, ale i v zaměstnání nebo jednání s kamarády.

Tazatel zinek by neměl komunikovat se sírou (malá chemická hádanka).;)

kontrolka
Bear - už jste zkoušel použít svoji asertivitu na matku jejíž mládě bylo vystaveno diky vám nebezpečí?
Asertivita je jako všechno dobrý sluha špatný pán hlavně v kolektivech kde se jede stylem urvi co můžeš a o*ebej co jde
V kamarádství je to maska díky které vás budou kamarádi zbožňovat protože nikdy nebudete za člověka který řekne věci narovinu třeba Kamo si vychcaný z*rd *palec*
bear

Takže zbývá nedominantní pasivní komunikace, která nikam nepovede nebo agresivní, kdy se rodiní příslušníci pobodají nožem?

I s asertivitou se dá pracovat, aby nebyla vychcaností. Navrhnout a sdělit druhému tak, aby se mu to samotnému zalíbilo a souhlasil s tím, jako by to napadlo jeho je umění.;)

kontrolka
V rodinách kde se jedná aby se někomu ani neskřivil vlas a komunikuji ten pasivní styl to vždy to v někom vře,v každé spolecnosti je vždy dobro i zlo přítomno i kdyz se neprojevuje,ty hry se slovíčky bohužel někteří lidé vnímají na jiné úrovni pak už jen staci aby takový jedinec neuměl ovládat sám sebe a je vymalováno no někdy i krvi rodinných příslušníků nebo hůř nevinných přihlížejících. Všechno co člověk potlačuje aby něco a neventiluje jiným zpusobem nehledá pomoc, jednou vyletí na toho kdo bude v tu chvíli nejblíž.
To, co vy nazýváte umění je prostá manipulace a jak říkám jsou lide kteří to vnímají,tak se není čemu divit, že na někoho jednou padne ruka obyčejného člověka,za mnoho situaci nevidíme správně.
Kdo si lidi vodí jako loutky je manipulátor a je jedno jakým odbornym termínem to obalíte,
v případu nemocných nesvépravných čimkoli ovlivnených tomu ještě umění říkat pochopím.
Pokud by lidé více poznávali sami sebe o hloubky i v tech nehezkých místech, začali by vidět i do záměrů jiných
bear

V rodinách je to jiné v tom, že se navzájem všichni známe. Jak se chováme, jak jednáme a jak jednat na určité situace budeme. Tam moc nejde dělat "poker face".

kontrolka
Pokud máte rodinu před kterou můžete svobodně vyjadřovat své názory, být takový jaký jste ne jakého vás chtějí mít nebo přijímají se svými.naladami bez výčitek nebo zavrhovani tak.jste vyhrál, myslím že druhý člověk.ať je to.rodina nebo někdo cizí pro.nás bude vždy velkou neznámou už proto že většina vztahů je zavislostních lidé nejsou spolu jen proto že chtějí ale že z toho něco maji.nebo znáte někoho kdo je spolu aniž by se pro cokoliv potřebovali takový vztah by vypadal dnešní době divný. možná proto jsou lidi radši sami vždy ten druhý něco očekává nebo se ptá druhých jestli je to normální že něco dělá neděla atd. No to už je na jinou otázku že

@bear - Tazatel zinek by neměl komunikovat se sírou

Pokud nemá zrovna ohýnek u zadku, tak může *smich*

bear

hodnocení

0x

@zinek - Osobu jsem prý měl řešit přes její obvodní lékařku, která ale její stav ignorovala a zlehčovala což jsem lékaři sdělil.
Lékař ZZS měl pravdu - on i "záchranáři, osobu shledali "orientovanou" bez zjevných akutních zdravotních příznaků" a není-li nebezpečná sobě nebo okolí, násilím ji do nemocnice nedovezou. Jestli praktická lékařka "její stav ignorovala a zlehčovala", mohl jste se obrátii pro radu jak postupovat např. na nadřízené, Lékařskou komoru - to jste neudělal proč?

Víte, ono je velmi jednoduché si stěžovat, že lékaři jsou takoví a makoví a nedělají, co byste si vy přál... jenže ono někdy jednat s příbuznými je podstatně těžší, než se sebeagresivnějším pacientem. Ten se na rozdíl od nich dá medikací rychle zklidnit. (Mimochodem, moc ráda bych slyšela vaše jistě klidné, tiché a slušné upozornění o natáčení na mobil.)

asd1

Záchranář může jen stabilizovat a dovézt k doktorovi, bez doktora vyšetřovat nic nemůže. Protože k doktorovi ho nedovezli, tak musel za nima přijet (je smutný že v RZ nejede rovnou i doktor) a byl nasr., to jde pochopit. Ovšem na záznam reagovat vyhrožováním že mu rozdupe telefon, to je nepřijatelný profesní selhání, takovej magor mezi doktorama nemá co dělat. Řvát měl na tu obvoďačku která to evidentně dlouhodobě neřešila a pacienta mohl hodit na vyšetření k Chocholouškovi nebo poradit postup co s tim. Je to profík, RZ jezdí k vážným problémům kde jsou lidi v těžkým stresu, bývaj mimo, v šoku atd. a měl by uměj jednat. Ne být arogantní a rozdupávat telefony. Ano 4 ze záchranky a jednomu rozdupou telefon aby si je nenahrál - nejspíš by na něj navlíkli že napadl on je a telefon si u toho rozbil sám. Musel by mít záznam už toho vyhrožování... To potvrzujou i reakce tady - automaticky hájí doktora a kdo s ním má problém toho maj za potížistu.

bear

asd1... kdo ví jak to bylo s rozdupáním telefonu. Tazatel si mohl připepřit, aby to bylo zajímavější. Nebo jsi byl u toho? Víš jak. Realita je pak jiná mnohdy...

asd1

Komentuju Zinkovo verzi příběhu, předpokládám že se to stalo tak jak popisuje a bez důkazů ho obviňovat ze lží nehodlám. Pokud se to stalo jinak tak by bylo i jiný hodnocení.

@asd1 - Záchranář může jen stabilizovat a dovézt k doktorovi, bez doktora vyšetřovat nic nemůže. Protože k doktorovi ho nedovezli, tak musel za nima přijet (je smutný že v RZ nejede rovnou i doktor)

Záchranář pokaždé odvézt nemusí, dokonce ani lékaře nemusí volat - musí umět vyhodnotit stav pacienta, kdy je další zásah nutný nebo není. Ze stejného důvodu nejezdí lékař ve všech výjezdech, často by byl zbytečný. Jestli dispečink vyhodnotí jeho přítomnost jako nutnou, vyjíždí v systému rendez-vous. Ostatně přítomnost lékaře si vyžádal tazatel a bylo mu vyhověno.

reagovat vyhrožováním že mu rozdupe telefon, to je nepřijatelný profesní selhání

Už jsem psala, že bych ráda slyšela tazatelovo, opakuji "jistě klidné, tiché a slušné upozornění o natáčení na mobil". Zatím se nevyjádřil, ergo bych si posuzovat chování lékaře popisované druhou stranou posuzovat netroufla.

bear

Neznáme ho nikdo, ale soudit podle příběhu práci lékařů mě příjde i vzhledem k tomu, jak to napsal minimálně neobjektivní.

To můžu soudit dle zinka i "všechny" pekaře podle jednoho, který mi prodal tvrdej chleba a byl na mě arogantní.

Všichni jsme lidé a každý jsme jiný. Někomu ujedou nervy a někdo to ustojí i po náročném týdnu.

Zinek napsal:".Opakuji, že toto píšu více méně jako varování před agresí lékařů, kteří jsou "obtěžováni" rodinami pacientů či pacienty pozdě v noci

Já můžu napsat, že mi zachránili otce s infarktem v nočních hodinách a ZZS děkovat za rychlou a profesionální práci.

Ale taky mě toto tvrzení můžete zpochybnit. Ovšem mě je to jedno. Táta žije a co si myslí diskuze je mi u zadku *pozdrav*

To je tedy ta druhá stránka o ZZS a lékařích. Takže si dávejte pozor na lékaře před 2 lety?

Celé je to totální nesmysl a blud řešit po 2 letech jako výstřel do tmy tazatele, který má potřebu toto napsat. Ale může to za 5 let dát do TV a za 10 let si stěžovat na WHO. Bude to asi stejně platné jako si stěžovat po půl roce.

Proč to řeší teď, nikdo neví. Možná čeká, že byl někdo stejně komunikativní se zdravotníky a má stejnou zkušenost a poplácá ho obrazně po rameni.

Já to nebudu.

bear,

...jak to napsal...Celé je to totální nesmysl...

proč já si myslím to samé, že tazatel si to hezky přibarvil. Ještě aby to byl tazatelův bratr

bear

Milane, po 2 letech si pamatovat takové detaily... Mě se to prostě nelíbí, ale posudek si musí udělat každý sám. Vítej v klubu :)

Životní zkušenost praví, že se nikdy nedá věřit jedné straně. Protože když si stejnou situaci vyslechneme od druhého aktéra, dozvíme se něco úplně jiného.
Pravda je vždy někde uprostřed.
Jelikož zde vyjádření druhé strany nemáme, těžko něco řešit.

bear, já zkrátka nevěřím, že tazatel (kdo to je?) napsal skutečný příběh.

asd1
Použiju tvoje slova z 16.04.25 18:48Kdoví jak to s tou záchranou otce bylo - jak se ti líbí když něco napíšeš a druhej to zpochybní jen proto že si něco myslí? /nemyslim si nic, proč bych ti neměl věřit?/Znásilněný psychiatrem taky mlčely roky a oznámily to až jedna sebrala odvahu a tim ostatní odblokovala, tady to může být něco podobnýho...Jasně že většína doktorů je OK, ale že všichni to je nesmysl. Podívej třeba nedávno ta gynekoložka, tam to máš přímo na videu. A spekulanti ženskou hned zpochybňujou že co asi bylo předtim, že doktorka určitě nevyjela jen tak. Pak vylezlo že takhle vyjížděla často a kvůli prkotinám. Teď taky napíšeš že tvoje gynekoložka je výborná a zpochybníš tenhle příspěvek?
bear

asd1... To je ovšem pochybení jednotlivců (gynekoložku jsem viděl). Tazatel mluví negativně ke všem obecně.

A rozděloval bych záchranáře a ambulantní lékaře či specialisty. Nedával bych je do jednoho pytle.

To už můžeme dávat do jednoho pytle Obecní policii, PČR a hlídače ostrahy z Tesca.

kontrolka
hodnocení

0x
Tady je smutné jen to , že tyto věci se pořád dějí nedivím se lidem kteří vemou spravedlnost do svých rukou jako poslední výkřik do tmy pod světlem tohoto systému .
Nejhorší že v té situaci se většinou nacházíme sami bez pomoci a podpory někoho kdo bude na naší straně. Zinek má nejspíš za sebou kus šíleného života a chápu že to myslel dobře upozornit druhé na tyto věci jenže my nikdy nevíme na koho narazíme komu se trefíte do blbého dne a každý má ten kalich trpělivosti hold jinak velký.doba a všechno tlačí na všechny,možná tak jako spousta lidi upozorni třeba na tyrane lidi nebo zvířata pokud fakt někdo ví že je někdo někde kde být nemá prostě to nezvládá, upozornit na to, děláme to pro sebe, co není v IZS může být někde jinde kde to nečekáme.
Po boji je každý generál *zmateny*
bear

Chápu, ale proč až po 2 letech? Co dělal mezi tím?

To je princip jako nejít k volbám a pak v hospodě nadávat na stát a kdo volil toho či onoho, když je politika totálně naprd.

kontrolka
Proč některé ženy nahlásí násilníky až po dlouhých letech,proč někteří týrání muži to nikdy nepriznaji ... on v tom žije pořád
Tak jako spousta jiných se trápí vraci do dřívějších problémů užíraji se,protože jen neví jak si pomoct kdyz je nato sám a asi i byl.
Myslím že už tu psal někdo něco podobné jestli on nepotřebuju dokazovat to ví jen on
Všichni jsme jen lidi a každý někdy neví jak dál.

zinek
hodnocení

Tak speciálně a znovu: "Lékaři" ZZS jsem po jeho naštvaném slovním ataku "zásah zaplatíte atd. OB je bez akutních zdrav. potíží", odpověděl, že obvodní lékařka OB nejeví opakovaně zájem zdravotní stav OB nijak řešit a ani OB nemá žádný zájem se sama nechat mnou odvést na odborné vyšetření jinde. Tudíž nemám jinou možnost, než na její běsnění hodné uzavřeného "klecového" oddělení reagovat jinak, než volat ZZS nebo Polici ČR (ta však pozděj odmítala rovněž jezdit, protože cituji:"My se stavem OB nic nezmůžem a je zbytečné k vám proto jezdit"
zinek
hodnocení

Takže jsem "lékaři" ZZS v klidu, v klidu řekl, že si jeho tvrzení o stavu OB natočím na mobil. Nevím, jaké máte vy obecně logické myšlení, ale jaksi nejde dohromady, že bych si vůbec dovolil v přítomnosti 4 ! lidí od ZZS agresivně zvyšovat hlas, naopak agresivní verbálně byl zcela jednoznačně "lékař" ZZS.
Celé to píšu více méně jako varování a snahu, snahu alespon takto odhodit velmi těžké břímě, které mě často budí dříve ráno, než je nutné, neboli se mě celé nejen běsnění, ale stav v jaký situace dospěla a "pomoci" rodině atd. Tím myslím celkové řádění a běsnění OB v nočních hodinách, kdy stále a stále úmyslně nenechala v klidu vyspat po příjezdu z firmy po půlnoci nebo před pracovním dnem. Bohužel své si přiložili i sousedi úmyslně, úmyslně vyloženě zlými konstrukcemi, jak jinak, že u těchto typických "čechů" (tradiční národnost regionu, nechci specifikovat)
bear

Zinku, upřímě. Když nás budete varovat před lékaři a ZZS. Je nějaká jiná alternativa? V ČR není jiná služba, která by je zastoupila. ZZS přijede na infarkt, autonehodu, psychické poruchy nebo otravu a jiné život ohrožující stavy. Dle potřeb za přítomnosti hasičů a PČR.

Máme to chápat tak, že nás varujete, abychom je nevolali? Nebo očekávali vždy arogantní jednání?

Tyto složky budou vždy pro všechny potřeba. Pokud budu mít autonehodu, tak nebudu řešit jak se lékař ZZS nebo záchranář vyspal, ale to, zda mě zachrání.

U lékaře specialisty nebo obvoďáka budu řešit to, zda se dorozumíme a nebo najdu jiného. Je to svobodná volba si jiného vybrat. Nemusím se otravovat s někým, který mi nesedí a plnit si hlavu problémy a starostmi, jak na něj a jak mu ublížit na pověsti, atd...

Prostě zabouchnu dveře a půjdu jinam. Proč bych si já ničil psychiku? A trápil se tím několik let? Přeci normální člověk stále hledá cesty a řešení, aby žil život spokojeně. Neutápí se v neřešitelných situacích. Většina situací totiž řešitelná je. Jen chtít ;)

Berte to jako pomoc ukázat lepší směr. Jestli to berete jako útok, tak Vám to vůbec nepomůže a nikam se neposunete. Budete stále naštvyný na lékaře a podle toho z Vás ta naštvanost půjde stále na venek i při neodkladném jednání s nimi a to si vůbec nepomůžete, protože málo který lékař bude akceptovat takovou nepohodlnou komunikaci. Buď totiž bude stejně arogantní a nebo bude debatu rychle ukončovat bez snahy o výsledek ku pomoci Vám.

Byl jsem převezen 2x na urgentní příjem a 1x jako doprovod otce. Přednost mají vždy ti, kteří jsou těsně před smrtí a ti, které jen něco bolí i když je to nepohodlné, tak musí čekat. Lékařů je na takových pracovištích málo a lidí, kteří se vozí sanitkou i na vytažení klíštěte je hodně. Bohužel i z toho důvodu se zavadí poplatky aktuálně 90kč a je dobře, že se zvedají. Osvobození od poplatku pak mají ti, kteří jsou hospitalizovaní z urgentu na jiné pracoviště (interna, traumatologie, atd...).

Chybu bych hledal u obvodního lékaře, který vyšetření blízké osoby odbyl a díky tomu situace šla tak daleko. Od toho je ovšem možnost stěžovat si na lékařskou komoru.

Takže nenechat to dojít tak daleko, že by se člověk dostával do konfliktu se ZZS.

Ve kterém to bylo kraji, jestli to není tajemství?

zinek
hodnocení

Ne úplně správně pochopeno, nevaruji před všemi, ale píšu, že leckdy v propagandistických hlavních masmédiích omílané napadení ZZS při zásahu, může býti zcela jinak. Natož když protistrana, pacient-i jsou střízliví.
Ted se mě vybavila další situace, kdy jsem nástupce obvodní lékařky (šla do důchodu) informoval také o stavu OB a že nechce na žádné i odborné vyšetření a ten mi půl hodiny tlf. odůvodnoval, že nelze nijak zasáhnout "možná přijedeme s původní lékařkou tedy k vám domů", nestalo se. Nakonec mi navrhl, že napíše medikaci mě na nervy! Tzn. že lékař místo aby řešil primární příčinu, tak chce narvat "patáky" sekundárně stiženou osobu, tedy mě, což považuji za příznačné pro české zdravotnictví.
Také mě velmi "pobavila" reakce tohoto mého a OB nového mladého obvodáka, když jsem v jeho čekárně strávil asi hodinu či více (na objednání na čas!) a musel poslouchat v cca 10min smyčce stupidní reklamy na medikamenty bez receptu, které tam má úmyslně stále dokola puštěné. Řekl jsem mu slušně, že to je jistá forma stresování pacientů a podobné puštění stupidit v krátké smyčce se též používá jako účinné mučení, prokázaně. Nějak to ale nepobral, co si to pacient asi dovolil.
Lékařům se cíleně spíše vyhýbám desítky let, naštěstí jsem je nepotřeboval a mám potvrzený "syndrom bílého pláště", kdy mě pouhý příchod do čekárny natož do ordinace zvyšuje tlak. Nerad poslouchám cizí zdravotní problémy, což se mě bohužel stalo v nemocnici při nutném čekání na vyšetření při podezření na leukémii. Ostatně i tohle mě způsobilo moje dobráctví, kdy jsem daroval pravidelně 40x krev a cítil se vždy i psychicky a fyzicky po odběru skvěle, jako by mě spadl kámen z těla. Njn. pravidelné odběry krve jednou za 3 měsíce u mě vyvolali nakonec autoimunitní reakci vlastních bílých krvinek, které začaly ničit červené krvinky, když jsem někdy po 2-3 měsících nešel pravidelně darovat krev...proto jsem po každém odběru cítil jako by mě z těla spadl kámen...přičítal jsem to psychické úlevě, že "už jsem z dosahu těch bílých pláštů"... Tatínek také nerad chodil a svěřoval tělo lékařům (operace)
bear

No já mám jistou nedůvěru k chirurgům. Příjde mě, že pacienty berou s minimální až žádnou empatií pouze jako případ (číslo, diagnóza). Naštěstí, je doufám dlouhou dobu nebudu potřebovat. Naopak s obvodní a specialistou jsem spokojen. Stejně tak s nynějším zubařem. Ten předchozí mě nechal doslova trpět. Nevěděl pomalu, co je to kofferdam a když mě vrtal sedmičky, tak mě doslova dusil, jak mě to teklo do krku. Ten nynější mladej kluk i pracoviště moderní s rentgenem a pohraje si včetně umrtvení. Najednou po panické hrůze ze zubařů vidím, že to jde i bez bolesti a návštěva není noční můrou. Peníze u mě nejsou problém, když vím, že to nebude jako návštěva popraviště.

Právě na základě odžité zkušenosti mohu posoudit, že stačí změnit odborníka a zatím musím zaklepat, že změna vždy k lepšímu. Nějakej starej Mengele před důchodem, ať si léčí jiné. Né mě.

Spousta doktorů mě připadá, že před důchodem ani se nesnažít jít z dobou a léčí tak nějak stále po svém, pomalu snad nechodí na atestace a nějak to už doklepávají. A rozhodně není super brát nějaké svinstvo léky s vedlejšíma účinkama, když je na trhu něco moderního a lepšího. Jen o tom vědět a znát. Ale to by člověk neměl chtít po doktoru s nezájmem.

Jinak obecně. Máme rozhodně zdravotnictví perfektní, nežli na slovensku a jinde. Stačilo se podívat na reportáže o covidu, kdy byl záběr na nemocnici v Komárnu či jinde a vypadalo to, jako v totalitě z roku 1970 dle těch interiérů. Už to vyvolá nervozitu, že tam jde člověk zdechnout. Přitom Pracoviště v Praze třeba IKEM proti tomu nesrovnatelně moderní a o 60 let napřed.

kontrolka
Bear jak to vidíte teď
Nemohla onu agresivitu způsobit právě nedominantni pasivní komunikace spojená s asertivitou a projevem vzdělanosti u p.zinka, navíc když je schopen několikrát za sebou zopakovat a citovat slova každé osoby,ano nemáme tu druhou stranu ale kolikrát v takovych případech nebo i mezi lidmi máme ten pravdivý obraz celé situace,vždy to stejně přefiltrujeme přes naše zkušenosti nebo posouzeni onoho člověka na první pohled...taky často až po několika doplněných komentářích tazatele vychází další skutečnosti.Víte vyrůstala sem v rodine kde bylo jedno jestli říkáte pravdu nebo lžete nikdy nevěřili mě ale cízím lidem proto už se na vše dívám z mnoha stran a jsem jen na své straně pokud se to dotýká mé osoby co nemůžu vyřešit neřeším co si myslím že můžu pomoci radou názorem tak se snažím i za cenu že tím zlomim sebe nebo nas*éru druhé, pak až vsechno selže končím a nechám.to vyšší moci
Teď už nevím jestli ten lékař tehdy přijel v bílém plášti a mohl trochu zvednout ten tlak no z psaní p.zinka cítím jakýsi klid a přesto zoufalství a bezmoc zebnenasel zastání nikde ,což je jen můj názor. Na mě má bílý plášť úplně jiný vliv zapomenu na vše co mě trápí a jsem zdrava takže pak spíš jen vzpomínám.co sem měla za problémy.
Pořád si ale myslím že každá zkušenost je nepřenosná a jen potkávánim s lidmi je jedno v jakém kostýmů je prostě naše zkušenost a bud ji máme poslat dál jako varování druhým nebo má z nás udělat jineho člověka buď se naučit stát za svým nebo naopak se naučit důvěřovat že i oni dělají co můžou v tu chvíli. Ne vždy ale každý dělá maximum ze své pozice ,takže stejně nakonec to co s tou situací uděláme je na nás buď půjdeme.proti všem nebo se smíříme s realitou že ty věci se tu prostě děly dějí a budou dít dokud nenarazí na něco co to změní tak jako to bylo se všemi věcmi které se musely změnit od minulosti a zastaralých postupů. Přijde mi že lidi jsou už tak unaveni ze všeho co nefunguje a mělo by, toho jak pořád někdo něco chce a vyžaduje a mnohdy si to na sebe naložili sami tak už jsou pak nepříjemní jeden na druhého a je jedno kde k tomu dojde.mě už spousta věcí které druzí řeší nepotkavaji protože sem je přestala posuzovat jak by měly být. Žijeme v dost těžké době a bohužel si to děláme složité i mezi sebou.
kontrolka
Zinek- pokud jste spokojený sám se sebou jak jste se za těch okolností zachoval, že jste zkusil všechno co šlo aby jste pomohl jí nebo sobě to udělal snesitelnějsí, tak už to pusťte a nechte to spát,jestli vás budí výčitky věřte že jestli byla nějaká možnost ty věci řešit jinak, tak by se našla. pak už nezbývá jen se na to podivat okem toho shora, tam nešlo jen o vás ale o všechny zúčastněné,všichni si odnesli to co měli a v pravou chvíli ta situace se všem ukáže v jejich životech. Z vlastní zkušenosti vím že tam kde člověk něco odflákne a myslí si že vyřešeno, to se rádo vrací v jiné situaci tam se pak ukáže jak obstojime. Pokud to jde, zajděte na hrob(pokud je to tak)
a už se neptejte proč, stačí říct děkuji s pocitem zvládl sem to.
Máte li chuť a jste v pozici kde můžete se domoci " spravedlnosti" přes úřady a dokázat pochybení druhých a stoji vám to zato ,tak za tím jděte,tady nejde si s vámi sednout a společně nadávat nebo plakat nad tím čím jste prošel ,to nikam nevede jen k dalším škatulkám a házení tam lidi i těch kteří to mysleli stejně jako vy ale nemohli nic dělat. jak to bylo víte stejně jen vy a ta osoba dokud byla ještě při smyslech a i tam už bývají něčím ovlivnění třeba názorem jiných *nevi*
bear

Každý máme nějaké zkušenosti a na základě těch můžeme soudit ty druhé a nebo odhadovat postup jejich chování. Nebyl jsem u toho a tak můj názor je stále konzistentní. I když vzhledem k doplnění tazatele je to, jak píšete. Možná trochu. Člověk nějak reaguje v afektu a nějak v době klidu.

Je zbytečné to rozebírat. Stará věc a jak píšete tazateli. Ať to hodí za hlavu a kouká dál. Podobné situace se dějí všem a všude. Rozhodně není důvod na to upozorňovat a nebo z toho dělat senzaci obrazně řečeno.

;)

zinek
hodnocení

Berte to z mé strany jako terapii osvobození zpovědí. Nemám se moc komu realně svěřit. Děkuji
bear

Zinku, jestli to pomohlo, tak jsme rádi ;).

Dobudoucna přeji jen hezké chvíle bez starostí :)

kontrolka
Zinku..
to správné ucho si vás vždy najde,vyslechne a odpoví, když dokážete navíc nevnímat ty negativní tak snad i pomohlo
tady to rádi nemají protože se tu chodí pro rady nebo na porady nebo vás zrovna smetou ze stolu za překlep, jiny názor za moc keců atd *smich*
Sama za sebe..už se nesvěřuju, zjistila sem že opravdu není komu, tak řeším se sebou nejlépe v přírodě...jen doufám že kvůli mým broukům v hlavě se nepřemnožil kůrovec *co*
A taky že tam nepotkám
Beara bez asertivity napřed mě nesežere až pak bude zjišťovat co tam dělám *mir*
Pokus o vtip *vtip*
Mějte se a držte se,oba *palec*
Nabídnout to svoje živé ucho, na to nemám
ko... odvahu *hi*
bear

Pozor na beary, nemají mimiku *vtip*

kontrolka
Tak přece jen potřebujete pokerface :-D

bear
17.04.25 17:36

:-D

yarda1
hodnocení

0x

Kdysi se mi stalo, že mi lékař předepsal nějaké masáže, ale v nemocnici neměli volné termíny. Na VZP mi dali kontakty na pracoviště se kterými měli smlouvu, tak jsem je zkoušel obvolat. Taky jsem tam měl mobilní číslo na Pana Doktora, když jsem tam zavolal, hned mi vynadal, jak si to dovoluji volat mu na jeho soukromý mobil, nestačil jsem se mu omluvit, že to číslo jsem dostal na VZP. Tak jsem u jeho kontaktu připsal KRETÉN a už jsem ho neotravoval.

Lidé jsou různé, některé jsou blbé.

hodnocení

0x

Protože jsem zvědavá, ověřila jsem si, jak je to s jednáním výjezdu RZS a lékaře přímo se zkušeným pracovníkem záchranky:

Dispečink vyhodnotí sdělení volajícího a podle toho ne/vyšle vůz (většinou posílá, pro jistotu, přece jen bývá oznamovatel laik). Záchranáři na místě zjistí stav pacienta a rozhodnou o dalším postupu - od kontroly a ponechání na místě přes medikaci, přivolání lékaře až po odvoz do nemocnice. V tomto případě už nabídka návštěvy lékaře byl jistý "nadstandard" - záchranáři pacientku "shledali "orientovanou" bez zjevných akutních zdravotních příznaků".
Volající, ať už je to kdokoli, není pro RZS ani lékaře partner, je-li pacient při vědomí, schopen komunikace, zletilý a svéprávný, takže si nemůže stěžovat, že při jeho vyšetření "nesměl být", stejně jako mu bylo (ať už slušně nebo méně slušně) nepovoleno "zdravotní verdikt o osobě blízké natočit na mobil". Je to stejné, jako by účast při vyšetření nebo natáčení vyžadoval "náhodný kolemjdoucí" = cizí osoba. Případné rodinné vztahy RZS nezjišťuje.

S výjimkou jednostranně popsaného a tedy zde nehodnotitelného chování lékaře k žádnému pochybení nedošlo.

kontrolka
Džesika Flečrová, napsala *palec*
..kdo je zvědavý bude brzo starý *tyty*
Děkujeme, případ uzavřen
Další frčku obdržíte na pondělí velikonoční

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]