Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s močením

Od: claire odpovědí: 4 změna:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat jestli s timto máte taky někdo zkušenost... poslední dobou se mi stává, že když v poměrně krátkém časovém úseku (200ml a 100ml za hodinu) vypiji víc tekutiny naráz tak se jdu vyčůrat a skoro všechno vyčůrám, jenže za chvilku se mi chce zase. Když ale piju míň tekutin ve větších časových rozestupech tak mi to nedělá. Je možné, že se ta moč postupně tvoří a proto se při tom větším množství nevyčůrám úplně?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

1x

Ano, tekutiny se vstřebají skrz střeva, čímž naředí krev, ledviny začnou vypouštět víc moči (tedy spíš ony vypouštějí pořád, ale většinu tekutiny filtrují a vrací do krevního oběhu, takže když je krev příliš řídká, tak prostě filtrují a vrací míň a tak je v odpadu větší objem), to se shromažďuje v močovém měchýři a když je toho dost, tak se to vyprázdní.

Ani jeden ze zúčastněných jevů není okamžitý, všechno to nějakou dobu trvá a když přijmete hodně tekutiny naráz, tak rychle vznikne větší nerovnováha systému, moč se začne vylučovat poměrně rychle a pak máte puzení. A když si hned ulevíte, tak ten proces ve vás ještě běží a tak se brzo nashromáždí další dávka dost velká, aby si získala vaši pozornost.

Je to naprosto normální a důkaz, že fungujete správně.

hodnocení

0x
Mám to podobně, je to divné, asi ochablé svalstvo. Když se vymočím, vstanu, v mírném pokrčení nad mísou se pak domočim.

leukoplast
hodnocení

0x
Zdravím, ono záleží i kolik vám je,neboť starší lidé přestávají pociťovat žízeň tak pijí málo a pak to přeženou,pak uvolnenými svaly pánevního dna,nato kegelovy cviky snad to píšu dobře, další může být po porodu, pokud nosíte těžké věci a taháte spodkem, taky citlivý močák po nějakém strachu,stresu ,přechlazení, infekce, a taky psychosomatika pokud vám něco říká.za mě cvičit a podpůrné čaje vyloučit infekcí a necitlivé zacházení se sebou nebo druhých s vami,tzn. Co se mě dotýká a proč, jak to.můžu změnit aby se me to nedotýkalo...No ani doktor pokud nevidí něco v moči nebo v krvi určité do vás nevidí jen vy musíte pozorovat sebe co se kdy a proč děje pak.tompomuze i určit co léčit *zdravi*

hodnocení

0x

Ano je to normální. Někdy je příjem tekutin veliký, ale výdej nic moc. Pak je nějaká potravina nebo tekutina močopudná a vyčurá se i to, co se vypije až zítra. Tak to máme všichni. Na urologii se sčítá příjem každé kapky tekutiny, včetně ovoce a jogurtu a do odměrky se čurá a měří výdej. Jen tak, zvaž se večer před spaním a ráno, až se vyčuráš. Kolik tekutin zůstalo v hajzlíku nebo oschlo jako pot, ve vzduchu? Je to fakt zajímavé. Není potřeba to prožívat, kdydž jiné problémy nejsou. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]