Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se z písně Jednoho dne se vrátíš stala píseň smuteční?

Od: yakarimalyindian® odpovědí: 19 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, proč se z původně westernové písně Jednoho dne se vrátíš od Věry Špinarové stala píseň smuteční neboli pohřební. Jsem si na ni včera vzpomněl a brečel jsem z toho jako želva, ale od večera, když mi to znělo napopadesáté v hlavě, mi to už zas tak strašné nebylo. Původně byla hudba ve filmu Tenkrát na západě s vokály. A z tohoto emotivního prožitku mi ani nepřijde, že je jednou ze tří nejhranějších písní na pohřbech.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, protože lidé chtějí slyšet na pohřbech emotivní/smutnější/vážnější muziku a veselá se tam moc nehodí (i když některé smuteční obřady mohou být i veselé, když si to nebožtík přál). Takových "pohřebních" písní a skladeb je "hafo" (např. Holubí dům či Poem). Zdravím!

hodnocení

2x

Je krásná, je důstojná na podobnou smutnou akci se hodí. Dneska už se nehraje příliš "Hřbitove, hřbitove, zahrado zelená", nebo " Blíž k tobě, bože můj". Jak tomu bylo kdysi.

Byla jsem na kremaci, manželově, kde hráli právě tuto píseň od Věry Špinarové, Sbohem, lásko s Waldou Matuškou, Tam u nebeských bran s Míšou Tučným, Yesterday od Beatles a Malý dům pod skálou s Věrou Martinovou. Žádná z těch písní není pohřební, každá je jiná, ale dohromady utvořily důstojnu atmosféru a daly průchod vzpomínkám...A i když to bylo moc smutné, bylo to hezké a důstojné rozloučení.

Jenže - které rozloučení je hezké? *plac*Jaga.

jiofa
hodnocení

1x

Tak je to dáno především tesklivou táhavou melodií z filmu a vokály italské zpěvačky (jméno si nepamatuji). První ji nazpívala Mireille Mathieu. U nás jak známo nazpívala V. Špinarová a právě tato verze se ujala jako jedna s pohřebních Top i pravě proto, že ji hráli na jejím pohřbu.

revenir
hodnocení

0x

Vyjadřuje naději, že smrt není konečná.

druhybreh
hodnocení

0x
Zdravím, no asi proto,že si ji Jednoho dne někdo nechal zahrát a další si řekli,
tyjo to fakt není vůbec špatné a tak se hraje dodnes jako spousta jiných nesouvisícich s pohřbem.
Spíš by mě zajímaly nějaké tipy mega veselých které už někdo nechal zahrát, máte tam něco?můj pohřeb chci ať je pořádná kalba pro všechny nebo mám radši spíš hudbu a samotu...
A na parte dole bude malými písmeny...každý si svoje zaplatí *palec*

Třeba Vyvalte sudy (Roll Out the Barrel, Beer Barrel Polka, Rosamunde ...), česky Škoda lásky od Jaromíra Vejvody (1927)

https://www.supraphonline.cz/vyhledavani?q=%C5%A0koda%20l%C3%A1sky

nebo

Hospůdko známá (In T kleine Café aan de Haven)

https://www.supraphonline.cz/vyhledavani?q=hosp%C5%AFdko%20zn%C3%A1m%C3%A1

druhybreh
Děkuji
Noo, zrovna tyto nemusím
*zmateny* taky když si představím jak mizí rakev v troubě a hraje škoda lásky tak to by byla spíš p*prava *alene*
Hospůdka je smutná sama o sobě
Protože domov cítím v sobě ne s blízkými ne na nějakém místě jen v samotě se sebou
Možná ho teprve někde objevím *palec*
Mathieu *palec2*
Mathieu Anka 79 you and I uši mi rve jeji hlas v angličtině ,nechce se to tam seskladat *zed*
I tak díky...

Není to sice mega veselá píseň, ale když si necháte zahrát Pavla Bobka - Pojď stoupat jak dým, tak se určitě pár lidí zasměje *smich*

druhybreh
Už přihořívá *smich* *palec*
Nenápadně se protáhneme kolem místních ochránců paragrafú *andel*
No dyť...proč není mezi znaky paragraf?
Nebo ho jem neumím *sok*

Rockeři si velmi cení "Who Wants to Live Forever" (Queen, Freddie Mercury, Brian May) - soundtrack k filmu Highlander.

druhybreh
*srdce* tak Queen tam by šla asi každá
No I v této vidím dvojsmysl
Ne radši mlčím nebo jak se naladim natu svoji černou vlnu *alene*
Stejně je to asi fajn práce...
Být takový podavač duší jinam husté No
Kdo to dělá *palec*
Někdo tu psal myslím km v příspěvku
Prvni na rande na pivo...že třeba v krematoriu
Chodí někdo na rande třeba na pohřeb?
tak když má někdo takovou práci ať můžou být spolu proč ne že
*zmateny*
Díky za tip

§ ... na velké klávesnici obvykle vpravo vedle enteru.

V místní mapě znaků je to skoro jako v té pohádce (S čerty nejsou žerty)... sedmý řádek vlevo na kraji... druhý znak

druhybreh
Hlavně nemyslet Máchale že *cert*
Akorát myslím že v nabídce telefonu
ani 7 řádku není *smich*
Asi zkusit jiny druh jazyka nebo klávesnice co *zmateny*
Místní nabídku žádnou nevidim asi se nepřihlášeným nezobrazuje
Jinak s čerty nejsou žerty právě proto že ho máme každý v sobě *palec*
Čiň čertu dobře peklem se ti odmění
Děkuji
druhybreh
*cert* *smich*
Ten čert též drží telefon v jednu chvili
To mě pos... *smich*

Jo to je pravda, že při psaní otázky nebo odpovědi na ni, není na mobilu tolik možností úpravy textu. Je jen možnost vložit animovaného smajlíka.

Ale když nahoře použijete tři tečky, dáte zobrazení stránky pro počítač, tak se objeví spousta možností editace textu. Mezi jinými i na konci obrázek Omega a to je ta místní mapa znaků.

Jo a i v mobilu je paragraf. Nevím jak a kde na iPhonu, ale na Androidu je to ve speciálních znacích. U mě vlevo kliknu na "?123" a pak nad tím na "=\<" a paragraf je vpravo nahoře.

Ale už toho nechme nebo dostaneme sprda, že řešíme cosi mimo otázku :-D

druhybreh

§ *palec* 3 tečky jak Predátor a trefa

zatím jen přes zobrazení pro pc,

V mobilu fak není taky nemám zadného Terminátora *mnam*stačí

A nebýt dotazu tazatele tak se to možná nedovím

až Jednoho dne ...:-D

Klidně ať mě sprdnou,

kolikrát až se lidi více rozmluví, se i víc dozví

Nebo najdou parťáka *mir*

Děkuji za spolupráci no tazateli jsme asi neporadili že

Nebo ano?

druhybreh
Pepr# můžete mi prosím.poradit jak vložit obrázek jpg. zkoušela sem kdysi nějaký ofoceny text a tehdy sr nevložil.
Mám takový vysmaty banana bread a chtěla sem spíš neveselé velikonoce tak mě trochu nas*ral chci ho teda hodit k tomu přání na velikonoce no bojím se že to tam nebude *alene*
Děkuji

hodnocení

0x

Pro Věru Špinarovou napsal český text Zbyšek Malý v roce 1979.

Originál je "Un jour tu reviendras", kterou nazpívala Mireille Mathieu v roce 1974 na hudbu Ennia Morriconeho z italsko - amerického filmu Tenkrát na Západě (Cera una volta il West / Once Upon a Time in the West, režisér Sergio Leone, 1968).

druhybreh
Ještě malá zajímavost *cteni*
Věra i Mathieu se narodily 22.
A výška Věry byla 152 a M. Měří 153

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]