Nejste přihlášen/a.
Občas mi na mail přijde nějaká nabídka která spadne do spamu.
Naposledy od Alzy nabídka
Alza.cz Mystery Box je připraven pro vás
Byli jste vybráni jako jeden z mála šťastlivců pro jedinečnou příležitost získat
Alza.cz Mystery Box!
je tam odkaz získejte to hned!
ale když jsem ten mail otevřel a myší najel na od tak mi to neukázalo mailovou adresu alzy ale info zavináč abalol tečka com
Tuto adresu co jsem napsal neumí podvodníci přepsat a nebo to nelze?
Pak ale nechápu jak někdo dokáže kliknout na ten odkaz a zadat tam např. údaje z karty.
Když ani obyčejný windows defender tam nepustí.
Nechápete? A sebe chápete, protože jste se snažil zjistit o co jde? Proč? Čekal jste nějakou výhodnou nabídku, že jste otevřel to, co je ve spamu a nebezpčné? A ještě o tom, celý zvědavý, přemýšlíte? Skutečně?
Nechápu jak se cílová skupina ( jak píše peter ) lidí může dostat na odkaz kam ani defender nepustí.
Ty reklamy na mystery boxy se opět nějak rozmnožily. Teď teda prý z Amazonu, no možná z Alzy, dřív to byl třeba Fedex. Jak vůbec někdo může tomu uvěřit, to je hned první level. Další potom, jak může zadat údaje karty a podobně na nějaké pochybné stránky. A ještě k tomu mít tu kartu odblokovanou pro vybílení účtu. To je několik bariér ještě předtím, než si to prohlížeč nebo firewall (ve windows např. defender) zařadí do rejstříku podvodných stránek.
Jinak podvodníci samozřejmě mohou změnit v mejlu cokoliv, ostatně to může skoro každý (chce to jen pár základních znalostí). Ale skutečnost je jiná i u seriózních mejlů, nechápu proč třeba mejly z adres jako noreply nemají nastavenou odpověď na vhodnou adresu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.