Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Infocentra zavřená

Od: arne1® odpovědí: 17 změna:

Nechápu otevírací dobu různých Infocenter. Jsou otevřená pondělí až pátek a zavřená o víkendu. Jaký to má smysl? Narazil jsem na to už mnouhokrát, na cestách chci zajít do Infocentra - ale je zavřeno. Copak skutečně více lidí cestuje v pracovních dnech a ne o víkendech?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
No, ono v době internetu je to tak trochu přežitek. Spíš jsou ta centra provozována ze setrvačnosti. A ano, hlavně v menších městech jsou o víkendu otevřena jen dopoledne, nebo vůbec, protože nechtějí platit tolik lidí, aby pokryli i víkendy, když tam stejně skoro nikdo nepáchne. Kdybyste se někoho mladšího zeptal, co to IC je, tak to asi ani nebude tušit a rozhodně by ho nenapadlo tam páchnout.
Je to asi něco jako pohlednice, ještě existují, ale už je skoro nikdo neposílá.
jk2021

Neřekl bych, že infocentra jsou přežitek... Například u nás, v jedné nedaleké obci, je infocentrum spojené s kavárnou a je tam živo, že živěji už tam snad ani být nemůže, a lze tam potkat prakticky všechny věkové kategorie. Navíc se tam pořádají i menší kulturní akce a otevřeno mají i o víkend. Takže existují i příklady, kdy je infocentrum hojně navštěvovanou institucí.

Nejsou přežitek.Třeba v Pardubicích a v Kutné Hoře v nich můžete koupit i různé vstupenky.A poradí tam a doporučí rychle i to, co by jste na internetu někdy dlouho hledali.
Aby to bylo zajímavé, musely by se dát v tom centru koupit např. kumulované vstupenky, které by ale současně úmyslně nešly koupit na netu. Víte o takových? Já většinu vstupenek koupím na netu na pár kliků. Naposledy na Špilberku jsme přišli na světelný park a nechutná fronta na lístky. Asi za 2 minuty jsem koupil lístky online a šel bez čekání. Přátelé papírových vstupenek si museli tak půl hodiny na nákup počkat..

riva
hodnocení

2x

Nejsou otevřena když tam jsou turisti, protože jejich zaměstnanci nejsou placeni klienty ani podle počtu klientů. Proto je pro ně vhodnější mít otevřeno když se jim to hodí. Navíc je nikdo neotravuje.

hodnocení

0x
Naposledy jsme se tak před 10 lety o prázdninách náhodou objevili v prázdném infocentru tuším ve Starém Městě spojeném s nějakými sklepy. Byl tak velmi ochotný pán, který pouze nás s manželkou a jedním dítětem provedl sklepy a zjevně nevyužitý ještě dlouze povídal o historii. Po dobu prohlídky infocentrum zamčel. To vše za pár desítek korun. Nikde nikdo tam nebyl a nedivil bych se, kdyby měl nejvýše jednotky návštěv denně. Už tehdy jsem si říkal, jak tohle se proboha může vyolatit a přál jsem si mít taky takové luxusní pohodové zaměstnání, jak za socíku. Prostě v dnešní době přílišný a drahý luxus, tohle si vydržovat. Tohle si každé město dovolit nemůže.

Jó, za socíku se opravdu všichni v zaměstnání jenom flákali? Vzpamatuj se!

Nic takového jsem nenapsal.
tm
Ne neflakali se, jen na té pozici za sociku bylo 5 lidí, dnes jeden. Preber si to, jak chceš.

liska5
hodnocení

0x

Asi to chce oslovit ministerstvo pro místní rozvoj a městské úřady, hlavně v atraktivních destinacích. Ono se dneska plno věcí najde na internetu / mapy, ubytko, co kde otevřeno,.../. IC tak trochu ztrácejí smysl. Dobré je využít třeba zámku nebo jiné turistické atrakce a umístit IC tam.

km
hodnocení

0x

ano, nedává to smysl

hodnocení

0x

Mimochodem, dávají smysl úřady zavřené o víkendu a otevřené ve všední dny dopoledne, když je většina lidí v práci? Z celého týdně mají odpoledne jen pondělí a středa, a to musíte zpravidla přijít do 16, nebo 16:30.. Lékaři, zubaři, většina automechaniků.. Ty všechny bychom rádi využívali především o víkendech a jim se nějak nechce.. *smich*

km

"No, ono v době internetu je to tak trochu přežitek."

Zuby, ani auto mi po internetu nikdo neopraví a u těch úřadů to zatím taky dost kulhá. Pas, ani občanku si bez osobní návštěvy nevyzvednete. O řidičáku se mluvilo, ale tuším ho zatím ještě neposílají. Řidičák mi nikdo jiný, než odbor dopravy nevyřídí, ale co jedinečného vám poskytnou v IC, co nemůžete získat jinou cestou?
km

právě. a není to chyba? ;)

ml1
hodnocení

0x

To je jeden level. U nás ve městě jsme měli infocentrum v místě, kam turista zavítá jen omylem (uznávám, že se dá kolem toho místa naplánovat cesta, ale hlavní trasy vedou jinudy). Teď ho máme na náměstí, a od dubna do října má dokonce otevřeno i o víkendu.

Samozřejmě že je nesmysl, aby infocentrum mělo zavřeno v době, kdy asi bude nejvíc turistů bažit po informacích.

tm
hodnocení

0x
Dost často to kopíruje otvírací dobu pošty nebo úřadu, kteří to provozují... cest vyjimkam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]