Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s koutky úst

Od: gustav odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,
již několik měsíců mě trápí opakovaně se vracející bolestivé koutky úst. Vyzkoušel jsem různé bylinné přípravky a také Fungicidin, nicméně zlepšení bylo pouze minimální. V současnosti mají ložiska velikost přibližně 1×1 cm, jsou suchá, hrubá, při jídle dochází k bolestivému praskání a tvorbě krvavých ragád.
Na kožní ambulanci mám termín až koncem června, proto bych rád situaci řešil dříve. Můžete mi, prosím, doporučit další možný postup nebo vhodnou léčbu?
Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

josep
hodnocení

2x

Když já mám bolestivé konce pusy, tak si dám mungo klíčky a ono to zmizne, ale ve vašem připadě to třeba může být aji něco jinačiho, nejsem lékař.

ltz
hodnocení

2x
I v lékarně by vám aspoň na zklidnění na to něco dali. Nebo skočte prozatím k praktikovi.

rudolff
hodnocení

2x
Nedostatek vitamínů B. Dejte si pivko!
futra
Máte pravdu.Dcera to měla také a doktor ji na to dal B-komplex.A dobrý.

mnd®
hodnocení

2x

Jestli máte možnost,tak si zajděte pro kvasnice do pivovaru.Lepší jak ta kupovaná sračka.

hodnocení

1x

Koutky jsou záležitostí kvasinek, plísní nebo bakterií. Neudělalo se vám to po lécích, foukátku? Právě u těch prostředků mě lékař a následně i lékárník upozornil, že po použití musím hodně vypláchnout pusu. Zvláště pak po foukátku. Navíc, je to infekční záležitost a přenáší se kuchyňským nádobím. Určitě se zastavte v lékárně, prodají vám maličkou tubičku, mast fungje. *hej*

bramburka
hodnocení

0x

Kupte si kvasnice a jezte kvasnice. Da se z nich delat i pomazanka. Na noc si je namazte do koutku.

liska5
hodnocení

0x

Změňte na čas stravu na jednoduchou a uvidíte. Omezte sladkosti, těžká tučná jídla, průmyslově vyrobené potraviny / uzeniny, chipsy, sáčkové polévky, limonády.../ Vadí i kombinace kafe s mlékem, ovoce s pečivem, ale kyselé tropické ovoce. Jde o to uklidnit duodenum.

liska5

Ústa jsou částí trávicí trubice, tak bych léčila celou nejen jednoduchou stravou, ale brala probiotika, pro jistotu vyměnila kartáček na zuby i druh pasty /stačí dětská Perlička, co byla vyhodnocena pro děti nejvhodnější/, koutky mazala Clotrimazolem slaboučce, mezi tím třeba propolisem, nebo oloupnutým listem aloe. Jak píše Babkazov, v takovém místě se daří kvasinkám a pak je křehké a snadno praská. B vitaminy / kvasnice/ a Zn jsou dvě věci na zdravou kůži. Prodává se lahůdkové droždí do pomazánek a polévek, to je chutnější, pokud Vám kvasnice nejedou.

hodnocení

0x

S těmi kvasnicemi je to svatá pravda. Jsou skutečně v pivu, ale každý pivo nerad. Já bych se ho třeba nenapila. Někomu kvasnice smrdí, ale když se tepelně upraví, člověk ani nepozná, že tam jsou. A je to dobrota.

1/ Místo játrových knedlíčků do polévky zavařit drožďové. Chutné a zdravé.

2/ Občas si udělat kvasnicovu pomazánku, je dobrá teplá i studená. Dávám recept:

Na másle zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidat na kostičky nakrájený salám /nebo šunku, nebo uzené, podle toho, na co je chuť a na co peněženka stačí/, a kvasnice. Chvilku míchat. Když zrůžoví, zalít trochou mléka, míchat, přidat strouhanku, ochutit Podravkou nebo Aromatem. Přidat plnotuč. hořčici a nadrobno nakrájenou steril. okurku. Nakonec do toho rozbít 2 vejce a míchat do zhoustnutí. Dochutit solí a pepřem. Vynikající je přidat něco zeleného /šnytlík nebo petrželku./.

Když se to připravuje, smrdí to, to je fakt. Ale je z toho lahůdka. Pokud přidáte čerstvý chléb a nějakou zeleninku /rajče, papriku.../máte prima svačinu nebo večeři. A Vašim koutkům to udělá dobře. Jaga.

id
hodnocení

0x
Mě léčba trvá 2 dny doma dělanou propolisovou tinkturou. Je k dostání i v lékárně.

hodnocení

0x

Koutky, které se nehojí a pořád se vrací, často souvisí s nedostatkem některých minerálů. To hlavně železa, zinku nebo vitamínu B2. Doporučuju zkusit Schindeleho minerály, dají se sehnat na shopu kamennezdravi. Je to čistě přírodní směs plná železa, hořčíku a dalších minerálů, co fakt pomáhaj s hojením kůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]