Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ATB - doplatek

Od: minda® odpovědí: 33 změna:

Poprosím o vaše zkušenosti. U zubního lékaře mi předepsali ATB a v lékárně chtěli doplatek 206,- Kč. V tu chvíli mi nebylo dobře a moc jsem nad tím nepřemýšlela. Ale teď se mi to zdá zvláštní, nějak moc. Co myslíte?

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaa
hodnocení

2x

A co ti přijde zvláštní?

Že ti zubař předepsal ATB?

Že ti bylo blbě?

Že po tobě chtěli doplatek? No to je dnes už vcelku normální.

hodnocení

Překvapila mě výše doplatku, proto se ptám. Jestli nedošlo k omylu.

A kolik by sis představovala, že ti za to ještě zaplatí?

hodnocení

1x

Těžko si můžeme něco myslet, když napíšete jen "ATB" - dejte název, třeba se dá doplatek dohledat podle něj. Nebo si zavolejte do 2-3 lékáren a zeptejte se na výši doplatku rovnou.

hodnocení

1x
Jaký je to Klacid? Granule nebo tablety?
Tablety 250 nebo 500 mg nebo Klacid SR 500 mg? Velikost balení?
Pak Vám najdu min. a max. doplatek.
hodnocení

Děkuji, jsou tb. 500, 14 ks.

Doplatek teoreticky dle !současných cen!:
Min. 163,- (pokud lékárna levně nakoupila a srazí si marži)
Max.: 315,- (nad tuto cenu se vyplatí výměna za stejný lék v jiné síle v nejdražší variantě, např. 2x250 mg)
Doplatek prakticky:
181,- až 237,-
Váš doplatek je tedy ok. Při obíhání lékáren by se dala ušetřit cca dvacka.

hodnocení

Je to Klacid - a asi je výše doplatku normální. Mnoho let jsem ATB neměla, tak jsem překvapená.

liska5

Ta ATB jsou asi dražší, že jsou poněkud širokospektrá, tak si poléčíte i záněty dých.cest, Helicobacter v duodenu aj TBC.

Mohu se vás zeptat, jak se vám podařilo do zubního lékaře odejít s Klacidem? Na co přesně vám tohle předepsal? Ptám se čistě ze zvědavosti. Mě zubní lékaři cpou pouze Amoksilav nebo Dalacin. Taky bych někdy chtěla od zubaře obdržet Klacid. Tak co mu mám říct, abych byla úspěšná...

hodnocení

Na zánět v dásni.

@anzionka Klacid se používá ve značné míře na záněty "od pasu nahoru", tedy zánět žaludku, zápaly plic, záněty hrtanu, záněty zubů,...

To já vím, na co se Klacid používá. Ale obvodní doktorka i mnoho zubařů mi ho prostě nenapíšou na záněty zubů nebo dásní. Cpou mi Amoksiklav nebo Dalacin, při nespecifickém zánětu střev.

liska5

Berte Zn. Hodně ho mají dýňová semena, klíčky, ořechy, ryby. Ten je u zánětů dásní důležitý. V tabletách bývá Zn většinou ve trojici s Mg a Ca, kvůli vzájemné podpoře vstřebávání.

K tomu potraviny s A vitaminem - rybí tuk, játra, žloutky, dušená mrkev, petrželová nať, paprika, aby se Zn uplatnil.

mnd®
hodnocení

0x

Na Klacid 250mg tablety doplácím 169,-Kč.Mám i Aulin 100mg tablety.Cena doplatku je v pohodě.Lékař recept napíše bez problémů. Lékárny si musíte obvolat a zjistit cenu.

hodnocení

No, to je právě problém, že když je člověku špatně, tohle neřeší - jde do 1.lékárny a honem domů...

A když je člověku dobře, většinou žádné ATB nedostane.

mnd®

Raději si zaplatím za pár prášků.Největší svinstvo pro žaludek je Ibalgin apod.Ono vlastně včechny léky jsou svinstvo.Cena doplatku v pohodě.Jestli chcete trochu pár desetikorun ušetřit,tak si objednávejte léky přes net s vyzvednutím na té které lékárně(asi bude nutný papírový recept) a i ta pajska potěší.Praktikuji a pohoda.U volně prodejných léků nevím-ale to nejsou tyto léky.Ale jak jsem psal-doplácím 169,-Kč takže ano celkem v pohodě.Kdybych šel jinam,tak by třeba byl doplatek 220,-Kč.Po cestě domů od lékaře mám tři lékárny.Si můžu vybrat.

pb®
hodnocení

0x

Ceny a úhrady najdete v odkaze
Jelikož průměrná cena v lékárně je 199,48 Kč, vašich 206Kč je vlastně v pořádku. Možná byste ho někde sehnala o pár desetikorun levněji, zvlášť nemocniční lékárny mají nižší marži, ale má to při jednorázovém receptu cenu? Má cenu obcházet lékárny kvůli ušetření dvacetikoruně, obzvlášť, když člověku není dobře?

Léky se zdražují, ostatně jako všechno. Bohužel. Buďme rádi, když antibiotika v lékárně vůbec jsou a ještě fungují. Je to asi rok, co v lékárně nebyl ani běžný penicilin a člověk ty lékárny objíždět musel, ne aby ušetři, ale aby vůbec sehnal. Moje děti si předávaly streprokoka, takže jsem toho shánění byla přímým účastníkem.

1. Hodnotíte jinou sílu léku (250 mg není 500 mg)
2. Průměrná cena je průměrná cena (část zákazník, část poj.), nikoliv průměrný doplatek.
pb®

Ano a u síly 500mg je průměrná cena dokonce přes 260Kč. Dle mého si tazatelka stěžujem aniž by měla na co.

Opakuji ještě jednou:
Průměrná cena NENÍ průměrný doplatek.
pb®

Tak jestli tomu rozumíte, tak to vysvětlete i pro nás blbé.

Pokud odečtu od průměrné ceny v lékárně úhradu ze zdravotního pojištění, jsem +- na těch dvou stovkách, které tazatelka hradila. V čem je tedy problém?

mnd®

Dle mého si tazatelka stěžujem aniž by měla na co.

Tazatelka si někde stěžuje? Jenom se jí to zdá zvláštní - asi fakt dlouho nebyla vyzvedávat léky v lékárně.O stížnosti ani slovo.Jeden druh léků na tlak mám zdarma a u druhého jiného doplácím - mám si stěžovat na lampárně? Lampárna s pochopením zabliká a stížnost stráví *smich* .

@pb
Není třeba víc vysvětlovat. Kdo chtěl, pochopil.
Pokud ve svých tvrzeních:
1. "Jelikož průměrná cena v lékárně je 199,48 Kč, vašich 206Kč je vlastně v pořádku."
a
2. "Ano a u síly 500mg je průměrná cena dokonce přes 260Kč."
nevidíte problém, tak já ano.
Ale nejsem tazatelka, dál netřeba rozebírat.

mnd®
hodnocení

0x

Taky tyto léky nejsou určeny pro dlouhodobé léčení.Dávkování je např.určeno lékařem 1-0-1.Kdejaká bolest se dá v mozku potlačit a nemusí se polikat prášky.

@mnd - Kdejaká bolest se dá v mozku potlačit a nemusí se polikat prášky.

Skutečně? A jak konkrétně?

mnd®

kopírujte celé a ne to co se hodí.píšete blábol a volovinu.

mnd®

Potlačit bolest se dá např. cvičením.

Původní dotaz se týkal ATB na "zánět v dásni" - to bych to cvičení chtěla vidět *zmateny*

Přežene cvičení, chytí ho z toho záda a hned na bolest dásně zapomene.

mnd®

j edubabicka®

Původní dotaz se týkal ATB na "zánět v dásni" .

A kde se v prvním - tedy původním dotazu/otázce píše něco o zánětu v dásni? O zánětu se tazatelka zmiňuje až později.Klacid mi napíše doktorka normálně - není tolik škodlivej na žaludek.

@mnd - V původním dotazu je uvedeno "U zubního lékaře mi předepsali ATB.", lze předpokládat infekci v ústech. Tak jaké je to cvičení proti bolesti s prominutím "v hubě"? *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]