Nejste přihlášen/a.
Aby s nimi mohl komunikovat, kupodivudle toho co píšete datovou schránku máte, jen o tom pratrně nevíte. Jinak přístup do ní můj daňový poradce má a jsem za to rád. O nic se nestarám, jen mu zašlu každý rok potřebné podklady. A hlavně: nejednou mi pomohl i v rámci komunikace s úřady a ihned bylo vše promptně vyřízeno, neboť věděl kde, kdy, co, kam, a hlavně jak poslat/dotázat/vyřešit správně, rychle, a hlavně tak aby nevznikla zbytečná chyba mou neznalostí která by zavdávala podněty k sáhodlouhým, zbytečným a zdržujícím budoucím komunikacím s úřady. Sice to stojí peníze, i tak je to služba k nezaplacení.
ak nemáš datovku? Viz : ...1. 3. 2023 — Datová schránka je tak povinná nejen pro všechny živnostníky, ale i další podnikatele, resp. OSVČ; např. lékaře, architekty, auditory ...
Nepište zase lži a hlouposti.Nejsem ani podnikatel ani živnostník a mám ,,svoji,, účetní.DS mám jen jako soukromá osoba abych nemusel chodit na poštu a po té je účetní úplný ,,píííp,,.Kdyby měl DS,tak si to dokáže ta účetní zjistit na netu přímo ve svojí datové schránce a nemusí se ho na to ptát.
Nějaké propojování bych asi nedělal.Účetní je možná nyní O.K.,ale za chvíli by taky mohlo být prázdné konto a samý dluh.Něco chceš dodat? - tak dodám,ale přístup na účet ani nikam jinam nedostaneš.
@klema jestliže nejste podnikatel ani živnostník, nepotřebujete samozřejmě účetní.
Když nemá účetní přístup k datovce klienta, musí si klient svojí datovkou podávat sám všechno, co se podává na úřady elektronicky. Účetní za to pak nenese odpovědnost, ovšem to málokterému klientovi vyhovuje.
"Nepište zase lži a hlouposti" - zajímavé. Podle mého názoru jste do své odpovědi nějaké ty hlouposti umístil Vy. Nezažila jsem v praxi, že by účetní přes datovku (ani nijak jinak) vybral účet. Účet nemá s přístupem do datovky nic společného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.