Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu se potřebuje účetní propojit s úřady?

Od: tondas odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
účetní mi zpracovává daňové přiznání a chce ať mu dám přístup a propojím ho s FÚ, okresní zprávou a datovkou.
Je to vpořádku?
Třeba datovou schránku já ale nemám.
Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

4x

Aby s nimi mohl komunikovat, kupodivu:)dle toho co píšete datovou schránku máte, jen o tom pratrně nevíte. Jinak přístup do ní můj daňový poradce má a jsem za to rád. O nic se nestarám, jen mu zašlu každý rok potřebné podklady. A hlavně: nejednou mi pomohl i v rámci komunikace s úřady a ihned bylo vše promptně vyřízeno, neboť věděl kde, kdy, co, kam, a hlavně jak poslat/dotázat/vyřešit správně, rychle, a hlavně tak aby nevznikla zbytečná chyba mou neznalostí která by zavdávala podněty k sáhodlouhým, zbytečným a zdržujícím budoucím komunikacím s úřady. Sice to stojí peníze, i tak je to služba k nezaplacení.

hodnocení

2x

Moze za vas podat danove priznanie.

hodnocení

2x

Záleží na vaší dohodě. Jestli chcete, aby účetní za vás přiznání podal, tak mu musíte dát přístup do bankovní identity nebo datovky. Jinak vám může dát přiznání ve formátu xml a vy si ho můžete podat sám. V této době ho už není možné podat na papíře.

hujer
hodnocení

0x

ak nemáš datovku? Viz : ...1. 3. 2023 — Datová schránka je tak povinná nejen pro všechny živnostníky, ale i další podnikatele, resp. OSVČ; např. lékaře, architekty, auditory ...

klema

Nepište zase lži a hlouposti.Nejsem ani podnikatel ani živnostník a mám ,,svoji,, účetní.DS mám jen jako soukromá osoba abych nemusel chodit na poštu a po té je účetní úplný ,,píííp,,.Kdyby měl DS,tak si to dokáže ta účetní zjistit na netu přímo ve svojí datové schránce a nemusí se ho na to ptát.

Nějaké propojování bych asi nedělal.Účetní je možná nyní O.K.,ale za chvíli by taky mohlo být prázdné konto a samý dluh.Něco chceš dodat? - tak dodám,ale přístup na účet ani nikam jinam nedostaneš.

klema

Třeba datovou schránku já ale nemám.

Vlastně nemáte ani okresní zprávu.

@klema jestliže nejste podnikatel ani živnostník, nepotřebujete samozřejmě účetní.

Když nemá účetní přístup k datovce klienta, musí si klient svojí datovkou podávat sám všechno, co se podává na úřady elektronicky. Účetní za to pak nenese odpovědnost, ovšem to málokterému klientovi vyhovuje.

"Nepište zase lži a hlouposti" - zajímavé. Podle mého názoru jste do své odpovědi nějaké ty hlouposti umístil Vy. Nezažila jsem v praxi, že by účetní přes datovku (ani nijak jinak) vybral účet. Účet nemá s přístupem do datovky nic společného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]