Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odloupl se někomu někdy nehet od lůžka?

Od: aja1946® odpovědí: 14 změna:
Poranila jsem si před 3 měsíci palec ruky, nehet už je skoro odlouplý, ale nový pouze 3 mm. Stržení odmítám, mám na delší dobu berle a to by se mi tezko drzely. Co se stane až odpadne celý, neumím si představit jak lůžko bez nehtu vypadá, živé maso? Dík.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

5x

Není tam živé maso, ale taková kůže a než ten odumřený odpadne, tak začne z lůžka vyrůstat nový,ale sprvu je takový slabý,tenký.Zesílí časem a trvá to než naroste celý i rok.

pecenkav
hodnocení

3x

Nic si netrhej, já při těhle problémech dal nálplast kolem prstu, aby držel nehet přiklopený, protože po čase se chová jak na pantu a to odchlípávání není příjemný, všude o nehet zachytáváš a to je občas i bolestivý.

K odchlípnutí nehtu od lůžka dochází, když se praštíš třeba kladivem přes nehet a udělá se ti pod ním stinka,pak se z ní stane vzduchová bublina a to je ono, nrhrt jde od lůžka.

doplněno 06.04.25 19:45:

nehet

doplněno 06.04.25 19:47:

Já ho stříhám jako normálně, aby pořád překrýval to citlivý lůžko, pokud možno po celou dobu, než odroste.

Řešil jsem to stejně. Lepit a stříhat co nejvíc na krátko, aby se minimalizovala možnost zachycení nehtem. Protože to obrácení zatraceně bolí.

JJ. Není rozdíl v tom, na jakou délku stříháme poškozený nehet. Spíš je problém u mé standardní délky. Obvykle nechávám nehty o něco delší, z nějakého důvodu mi nehty ostříhané "na doraz" nedělají dobře. Tohle jsem si neuvědomil *mir*

pecenkav

Radu dostala, pokud půjde k doktorovi, tak jí to utrhne, to už je na ní,

mll

Doktoři občas řeší i to, co by se vyřešilo samo.

Já teda zase od jisté doby si stříhám všechny nehty nadoraz (co nůžky dovolí, ale ne za ten doraz), takže tohle by mě nepůsobilo nijaké problémy. Jo je pravda, že v některých situacích mi chybí, ale to je tak den, než něco málo naroste.

hodnocení

2x
Po úrazu mi kdysi slezl nehet, nehtová ploténka není živá, je tam vrstvička jako slaboučká rybí šupinka. Odspodu už rostl měsíček nového nehtu. Trvalo to určitě dost týdnů, než nehet vyrostl. Než starý odpadl, musela jsem si palec lepit náplastí, snadno bych s tím někde chytla a způsobila si další zranění.
06.04.25 20:29
hodnocení

Díky.

hodnocení

2x

Měla, měla, palec na noze, po výšlapu na Sněžku a následném sestupu dolů. Prsty se dotýkaly špičky boty, až moc, nehet zmodral, následně zčernal a začal se odchlipovat. Pod ním začínal růst nový nehet. Nebyl to hezký pohled. Bála jsem se s tím cokoliv dělat, na odstranění jsem se bála jít.

Nakonec to dobře dopadlo. Byla jsem s manželem už na naší poslední dovolené u moře /2023/. A jak jednou vylezu z vody a podívám se, starý nehet byl ten tam. Jen ten nový, bílý se nesměle rozhlížel po světě. Nebolelo to, živé maso tam nebylo, nový časem dorostl. A ten starý zůstal plavat někde u Nesebaru. Na to, jak to zpočátku nechutně vypadalo, jsem to zvládla vcelku elegantně. Tedy za pomoci moře. *smich* Jaga.

mll
hodnocení

2x

Mě teda se to na noze stává docela často. Teda nechci to zakřiknout, už dlouho ne. Jinak jsem malíček měl věčně ukopnutý (prostě jenom ustříhnu, co jde a nechám ho odrůst, nikdy jsem to nijak neřešil). Na ruce se mi to taky párkrát stalo, ale zase spíš na malíčku, jakože začal odrůstat po nějakém poranění. Trvá to dost dlouho (tak 1/2 roku až rok) než naroste celý. Je to asi rok, co mi najednou začal odrůstat malíček na ruce a já si vůbec nepamatuju, co jsem dělal (teda v té době jsem toho dělal hodně), jen si pamatuju, že něco určitě.

Když ten nehet odroste, je tam normálně kůže jako kdekoliv jinde, nebo teda trochu tvrdší, ale neni to maso, a nový nehet se postupně objevuje.

A jak to tady čtu, vzpomínám si, že je dobré si ten zbytek přelepit, protože to dost bolí za to někde chytit. I na tom malíčku u nohy, tam teda stačí dávat pozor při oblékání ponožek. Naposledy na té ruce jsem se ten zbytek starého nehtu snažil zastříhnout co nejvíc to šlo, aby nebylo za co chytit (a neusel jsem to přelepovat).

hodnocení

2x

Před x lety mi při stavbě kamenných schodů spadl kamen na prst - přesně na nehet. U doktora mi řekl chytťe si ruku nehet utrhl a kartáčkem vypucoval nehtové lůžko. A doporučil močit třeba hodinu u TV v heřmánku. Za dva dny lůžko zahojené- samozřejmě zatím bez nehtu a ten následně bez problémů dorostl. Zrovna nedávno se mnu kůň břinknul o zem a rozdbaný koleno. Tak jsem aplikoval kartáček a hojení proběhlo velmi rychle. Tj někdy přílišná opatrnost prodlužuje dobu hojení a razantní zákrok urychluje.

111®
hodnocení

0x

No jéje takový ukopnuty nehet. Titrva rok než doroste. A jak se krásně odlupuje id lůžka

hodnocení

Co ta ironie, žádná sranda to není, docela to bolí, když o něj zavadim, i když je přelepeny.
111®

To není ironie, to je konstatování skutečnosti a když si ukopnete stejný 3x po sobě tak docela blbě i přirůstá k lůžku..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]