Nejste přihlášen/a.
Vlaky mám moc ráda, jako cestující i jako divák. A snad každé dítě má mašinky rádo. Nechápu, proč Vás strašili právě vlaky. Vlaky - to je pěkný a vděčný námět na mnoho knížek pro děti. Třeba Eduard Petiška: Pohádkový dědeček, nebo krásné Pohádky o mašinkách, /pan Blahoš z výtopny, černokněžník Zababa/ známé i jako Večerníčky.
Když jsme jezdili na Sázavu, potmě seděli u ohýnku a jel noční vlak, vždycky jsme volali: "Kravín jede!" Podle té řady rozsvícených okýnek.
Pokud se nebudete motat po kolejích, vlak Vám neublíží. To čemu jste jako dítě věřila, to si jako dospělá už můžete logicky zdůvodnit. Psycholog by pomoci mohl.
Neskutečně jsem se vždy bála pavouků. I když jinak mohu vzít do ruky, žábu, myš, hada, žížalu, housenku, pavouka NE. Místo zařvání a zběsilého útěku jsem si je začala v klidu prohlížet. A zjistila jsem, že pavouk se asi bojí mně víc, než já jeho. A že mi nijak neublíží. Dneska jsem už tak nějak smířená s tím, že jsou tady a neřvu a neutíkám. Ale do ruky je stejně nevezmu.
Chce to udělat si pořádek ve své hlavě. A to, z čeho máte strach, pozorovat. A uvidíte, že jste se bála zcela zbytečně. Jaga.
Jedubabi, to je krása! Moje krevní skupina. Ulrychovi, Míša Tučný, Milan Dufek... dneska večer budu poslouchat. A určitě pak budu mít pěkné sny. /viz jiný dotaz tady/. Děkuju. Jaga.
A tuhle písničku jsem náhodou neznala. Opravdu nevím, kde jsme na Sázavě to "Kravín jede!" vzali.
@babajaga - To jsem ráda, že máte radost. Jen se divím, že jste neznala - jak jsem viděla "kravín jede", vzpomněla jsem si okamžitě. Tak hezké sny.
Dobrý den, zkuste si vsugerovat, že vlaky se bojí Vás, t.j. vyměnit jednu "magořinu" za jinou, ale úlevnou. Zdravím!
P.S. Že jde ve Vašem případě o duševní nesoulad/nepohodu snad nebudete rozporovat.
ema - chorobný/neoprávněný/zbytečný strach, který člověka dusí je nemoc. Někdo by se pokusil to řešit s lékařem, jiný se v tom bude/chce "ráchat" stále a o řešení mu nejde. Chce si jen stěžovat, sebe litovat a vyžadovat lítost i od jiných. Tak nyní záleží na tom, jaké řešení si zvolíte. Jinak, strach je normální reakce organizmu, pokud je to obava odůvodněná/vysvětlitelná, ale má to své meze.
Jak často vidíte jedoucí vlak v noci?
Pokud bydlíte u kolejí, tak bych se přestěhovala.
Jinak návštěva hypnotizéra, abyste to neřešila.
Hele, státnice a ta čeština je docela slabota.
Jinak pokud rozumově chápeš, že se jedná o fóbii, tak můžeš jít s kámošem na nádraží a udělat si tam příjemný večer.
Zadarmo zažiješ vzrůšo, kvůli kterému jiní musí utrácet spoustu peněz.
My chodili na most ještě na ty parní lokomotivy a těšili se na funící lokomotivy pod námi.
Ono se říká, že čeho se neopodstatněně bojíš, tomu se vystavuj. Laicky pojato, to by znamenalo chodit mávat na vlaky, jako jsme chodili my, když jsme byli děti, hrát si s vláčkama a třeba si i číst knížku O mašinkách. A přitom si uvědomovat, jak jsou fixované na koleje a jak jsou prospěšné.. Jedno nechápu, co to je za hovadinu strašit děcko přejetím vlaku. ...Ten člověk, co Vás tím děsil, by sám potřeboval psychologa /nejmíň/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.