Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání OSVČ-ÚP-DPP-HPP

Od: filip2r odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
mám dotaz zda musím uvádět do Daňové přiznání firmy u niž jsem nepracoval ani celý měsíc nebo ho ty firmy dělají zvlášt?
Leden-červen živnost,červenec 8dní ÚP - 1 den DPP-zbytek měsíce HPP u jiné firmy - další měsíce živnost

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Záleží na tom, jak byla zdaněna DPP.
Srážková daň = příjem z DPP dát do přiznání můžete, ale nemusíte.
Zálohová daň = příjem z DPP do přiznání dejte.
Pokud nevíte, o čem mluvím, dejte sem foto spodní části výplatnice, kde je oddíl "daň". Spodní část stačí, žádné údaje o firmě nebo o Vás nedávejte.
doplněno 06.04.25 14:18: Dle obrázku se zorientujete.
Daňové přiznání OSVČ-ÚP-DPP-HPP

filip2r
hodnocení

doplněno 07.04.25 12:51:

Hpp

Daňové přiznání OSVČ-ÚP-DPP-HPP #2
filip2r
hodnocení

U DPP mám pouze smlouvu 6h-130h a z toho strhli 120 Kč protože už jsem měl podepsát růžový papír.

Pokud jste neměl při DPP u této konkrétní firmy podepsaný růžový papír, tak to byla srážková daň.
Tudíž do daň. přiznání:
- HPP určitě ANO (Doložíte potvrzením příjmů od zaměstnavatele. O potvrzení si požádáte účetní zaměstnavatele.)
- DPP dát nemusíte, není to nutné. Pokud ji tam dáte, nic tím nezkazíte - nic navíc Vás to stát nebude. (Doložíte opět potvrzením od zaměstnavatele.)

filip2r
hodnocení

Děkuji za vysvětlení jestli to teda dobře chápu potřebuji tento formulář eportal.cssz.cz/... ,kde mi firma napíše (Úhrn vyměřovacích základů) Vyměřovací základ ze zaměstnání jehož hodnotu následně uvednu v Přehledu o příjmech a výdajích OSVČ za rok 2024
Váš dotaz zněl na DAŇOVÉ PŘIZNÁNÍ pro finanční úřad.
Příjmy z HPP (DPP) doložíte potvrzením od zaměstnavatele - jedná se o formulář viz soubor PDF pod tímto textem (pro ilustraci). To potvrzení byste už měl mít, zaměstnavatel ho vydává po skončení pracovního poměru. Pokud ho nemáte, požádejte o jeho vystavení - sdělte zaměstnavateli účel (na co to chcete) a on už bude vědět.
.
DPP do přehledu pro ČSSZ vůbec netahejte, z DPP se žádné pojistné neodvádělo (na 99 %, protože Vaši výplatní pásku jsem neviděl). Podrobný návod na vyplnění přehledu pro ČSSZ v PDF máte ve spodní části na této stránce eportal.cssz.cz/...

5460_32_1AK_ozn.pdf177.21 kB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]