Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, někdo mi před cca 2 hodinami poslal na mé tel.číslo toto: Nadpis HASICI Pohresovani zeny r.2006 ( CZ ), 168cm, hubena, hnede vlasy na lopatky, cerne kalhoty/mikina/boty, cervene jizdni kolo. V pripade vyskytu volejte 158. PCR. Dostal jste taky někdo takovou sms? Odesilatel je HASICI. Žádné telefonní číslo.
Ne.
Dokážu si ale představit, že Vám operátor na základě požadavků PČR (snad i možná hasičů i když to je mi trochu divné) pošle podobnou SMSku, pokud se Váš telefon (a tedy Vy) pohybuje v lokalitě, kde k pohřešování osoby došlo, nebo se dá předpokládat. Vše samozřejmě za předpokladu, že v oné SMSce nejsou nějaké vnořené odkazy na proklik atd.
No a také bych očekával, že ta osoba je pohřešována "čerstvě" a nestalo se tak před rokem.
Mě právě přijde divné, že jsou tu Hasiči i PČR a také mi přijde divné slovní spojení v případě výskytu.
Já opravdu nevím, nikdy jsem žádnou takovou sms nedostala, tak jsem z toho vykulená. Ale v tom případě by tuhle smsku museli dostat všichni kdo se pohybují tam kde já.
Vykulená být nemusíte.
Nic to pro Vás neznamená, žádné povinnosti nemáte.
Jedině kdybyste podobnou osobu viděla, mohla byste se na PČR zeptat zda není pohřešovaná.
A smartphone je už poměrně starý, takových 8 let asi. A připojovala jsem se jen výjimečně přes domácí Wi-Fi, jinak vůbec. Taková funkce tu ani není, že bych mohla mít aktivní výstražné zprávy. Celou dobu mám Wi-Fi vypnutou, protože mám domácí pevný internet a pracuji jen z domu.
Výstraha před extrémním počasím mi přijde v pohodě, ale tady jde o pohřešovanou osobu, to je naprosto nová věc, že se to posílá v sms zprávách, asi by bylo dobré to dohledat v zákoně, že pohřešování osob už jede přes smsky, určitě to v zákoně musí být, že je to povolené. Ale právník nejsem, tak to nevím. To by mě docela zajímalo, jestli ještě někdo kromě mě dostal takovouhle sms o pohřešování osoby. Protože já to vůbec nečekala, že to už posílají v sms zprávách. Asi nějaký nový zákon nebo prostě už se to děje delší dobu, jen já o tom nevím.
Ne, nikdy jsem takovou SMS od hasičů, ani policie nedostala.
Zákon to určitě není, ale nové funkce. V dnešní době různých nových aplikací vylepšování tato možnost je novinka. Budeme se setkávat s různými výstrahami, oznámením, překvapením.
Kdybyste podobnou osobu viděla, tak volat na 158, 150 je zcela bezpečné.
Tyto nové funkce musí být samozřejmě schválené poskytovatelem.
Shodou okolností jsem včera slyšela, že v okolí Slaného (tedy kousek od Kladna) přišla podobná - pravdivá - sms, která takto upozorňovala na ztraceného seniora. Po podrobnostech jsem se nepídila, ale možná to bude něco podobného. A ti "hasiči" jsou bez čísla proto, aby jim kdekdo nevolal zpátky a ozval se rovnou PČR.
V některých obcích mají formou SMS důležité zprávy a varování od zastupitelstva, něco jako byl rozhlas v obci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.