Nejste přihlášen/a.
Zdravim, objednal sem po letech zboží z Alza.cz. V objednávce označil že chci na prodejnu a platba hotově (žádný Alzabox). Vše ok a odsouhlasil jsem objednávku. Pak druhý den sms že je zboží na prodejně v Alzawallu a že mám dva dny na výběr zboží.Takže jsem dnes psal na Alzu a ok, bylo mi napsáno přes jejich chatbota (převzal to pak živý člověk), že objednávka mi byla prodloužena až do úterka. Ale pak mi došlo, že jak tam mohu zaplatit, jestli je vůbec možno platit hotově? Sms s kodem už mám v mobilu, ale kartou platit nemohu. Nikde není k zjištění, jak se v tom dá platit. Předem sem nic neplatil. Takže zadám kód a pak to zaplatím teprve na prodejně a dvířka poté obsluha otevře...? Nebo si bez kreditky/platbu mobilem ani neškrtnu? Jde mi o to, že sem si objednal službu na prodejnu a hotově. Tak zase idiota jim dělat nechci... (alzawall a ještě kreditkou). Jedno z toho bych možná ještě zkousl. Ale tenhle fuck.. přístup mě dost naštval. Moc díky za info jak je to s platbou v hotovosti v Alzawallu.
Když byste se zeptal přímo na stránkách Alzy máte odpověď "hned"
Zeptal jsem se toho jejich automatu:
-- Mám objednávku z Alzawallu, ale chci platit hotově. Jak to mám udělat.
Na chatbota, to bylo asi moc složité, tak to přehodil na Karolínu. A ta mi za dvě minuty odpověděla:
-- Mělo by být možné na dané pobočce zaplatit hotovostí, ale následně bude nutné vyčkat přibližně 15 minut než se systémově platba připíše k objednávce, aby šla vyzvednout bez úhrady kartou.
"Mělo by být možné na dané pobočce zaplatit hotovostí" To zní taky hodně důvěryhodně... MĚLO. To jako je takový problém, aby to ten zaměstnanec věděl, nebo si to během chvíle zjistil? I kdyby měl zavolat na konrétní prodejnu. (telefon na Alzu je univerzální centrála - kdybyste chtěl psát, proč si nezavolám přímo na pobočku.Jak sem tu psal, zaměstnanec z chatbotu, ne bot, mi přímo napsal, že mi to prodloužil. A světe div se, lež jako prase...Kdybych tam zítra šel, tak to bude úplně zbytečná návštěva.
Oni vám to do alzawallu vložili "svévolně" v rámci urychlení a odlehčení obsluhy a v podmínkách vyzvednutí na prodejně deklarují možnost platit hotově. Podle mě vám musí umožnit platbu na kase v hotovosti a box vám otevřou.
Dejme tomu že chápu, ale na vyzvednutí jsou jen 2 dny, kdežto na pobočce "živým" pracovníkem, je to do 6 dnů. Jinak by to vlastně nebyl problém a vůbec sem to nemusel řešit. Mají to dát jako možnost přímo v objednávce. Nebo by stačilo prodloužit tu skladovací dobu... Jinak je mi absolutně jedno, jestli to bude v tom Alzawallu. Když vyberu v objednávce, že nechci Alzabox, Alzawall a že chci na prodejnu, tak mají chápat, že tam je nějaký důvod.. Nebo má přijít třeba sms, že "Zboží jsme Vám vložili do Alzawallu, ale jestli nemáte o tuto možnost uskladnění zájem, pošlete sms na..." Nebo něco takového. Nic. A ještě zaměstnanec jako bonus lže, že mi to v tom Alzawallu prodloužili.
No bylo to super. Příště zase objednám...) Takže dnes otevřu mail, že objednávka byla z jejich strany stornována. Přitom včera přes Chatbot a živého pracovníka mi bylo napsáno, že mi to prodloužili (naštěstí sem si ale natočil video) a ještě jako vůl sem dal 5 hvězdiček se spokojeností, když se mě to na konci zeptalo...
No takže jsem dnes opět dal chatbota, tam to převzal opět někdo jiný, který se začal omlouvat, že jim to je líto, ale objednávka z jejich strany byla stornována. Takže ten včerejší zaměstnananec na to hodil bobek, zacpal mi hubu, aby měl klid. Takže vytvořena objdnávka mnou znova a už to mají na pobočce (ne v nějaké Alzazdi apod...), prostě to zboží jen vytáhli z budky kde bylo předtím a dali na prodejnu... Kdyby to tak nechali od začátku, jak sem chtěl (vyloženě zaškrtl na prodejnu - ne Alzabox/Alzawall), mohlo být hned od začátku po problému.. Ale proč to dělat jednoduše...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.