Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stížnost či podnět k prozkoumání zanedbané budovy

Od: das odpovědí: 15 změna:

Ve městě se dělají ankety k výsadbě,vánoční výzdoby aj.zlepšení estetiky města,ale v centru naproti škol stojí nikým neudržovaná stavba z minulého doby,kde se zastavil čas.V dlouhém přízemí jsou dva fungující obchody ale střed zeje prázdnotou,polepené zaprášené výlohy,grafity a železné škrabáky zacpané nedopalky 20 let.Dokonalost ulice dotváří večerní MHD nové tiché elektrické po protihlukovém postřiku,podél udržovaný trávník a tyto kontrasty magistrát neřeší.Co tak podat podat stížnost na nečinnost mejlem s podpisem jen občan města,má to právní oporu,prosím zdejší právníky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

4x

Nevíte komu ten střed patří.Jestli je to subjekt,který je v likvidaci,nebo nevyspořádané vlastnické vztahy,možností je mnoho,tak tady s tím magistrát moc nenadělá.Na stížnost se klidně podepište, není se čeho bát.

das
hodnocení

To právě nemůžeme zjistit,komu to patří,ale ti prodejci jsou určitě v nájmu,i když ten jeden si zmodernizoval vchod a ten opačný má vrbolatý cemet.potěr u vstupního rámu,kde zakopávají lidi,v zimě to klouže.

Koukneš na katastr a hnedle víš komu to patří. Minutová záležitost.

" ...ti prodejci jsou určitě v nájmu..."

Když už nedokážete během pár minut zjistit majitele na katastru nemovitostí, co se takhle zeptat oněch prodejcú?

hodnocení

3x

@das - Co tak podat podat stížnost na nečinnost mejlem s podpisem jen občan města

To je vám celkem k ničemu, protože "občanovi města" není nutno vysvětlovat, odpovídat atd. - jak chcete komunikovat s fiktivní postavou?

Požádejte písemně magistrát, aby vám podle z. č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím sdělil, zda se jedná o nemovitost v majetku/správě města. současně vás informoval, jak bude tento stav řešen a vyžádejte si písemnou odpověď v zákonné lhůtě. Má to jen jednu malou podmínku - musíte se identifikovat. Jestli se vám nechce,nedozvíte se.

hodnocení

0x
Mě tedy zaujal hlavně ten protihlukový postřik - co to je za látku a na co se to stříká? Mě napadá jen použití vodního děla na motorkáře, ale rád se nechám poučit, jak to řeší magistrát.
das
hodnocení

Mrkněte na techologie silničního svršku-viz google ...trapné

das - také mně ten stříkaný povrch překvapi. Znám jen tichý asfalt , ale ten se nerealizuje stříkáním. Možná u Vás použili nějakou novou metodu, tomu ale nevěřím. Možná byste měl požít správnou terminologii nebo použít ten google. Pokud Vám tam ale opravdu něco nastříkali, tak se omlouvám.

Ano, tichý asfalt znám taky, je to typická eko figura - drahé a nefunkční.
jicinsky.denik.cz/... ,podobnou zkušenost potvrzují i Říčany ústy starosty Kořena idnes.cz/...
Ale to rozhodně není žádný postřik. Přesto si myslím, že je přehnané, aby se kvůli tomu tazatel cítil trapně, podobně zmatečné dotazy tu nejsou nijak raritní.

Tak v Nový Pace by měl být konečně po asi čtyřiceti letech slibování otevřen nový obchvat, takže oprava opravy snad vydrží déle, nežli jednu zimu.

das
hodnocení

Téma zní pro právníky : Má nepodepsaný občan právní cestou být uvědoměn na mejlu o věcii jím podané.

Nikoliv pro cestáře : Litý neb nastříknutý povrch komunikace

promon - Jak Vaše odpověď souvisí s otázkou? *sok*

To magdon : Otázka je věta, která v případě českého jazyka končí otazníkem. Nic takového jsem v původním příspěvku nenašel. Ona ta změť slov moc smysl nedávala, nicméně nechtěl jsem zbytečně rýpat, jen mě zaujal ten ,, protihlukový postřik Nicméně až po době z autora vypadlo, že anonymně něco řeší s magistrátem a následně se diví, že magistrát nereaguje. Což je podle mě v pořádku. Ano, anonymní práskači patří neodmyslitelně k české tradici, už za císaře pána byla tato kratochvíle oblíbenou, ale asi největší rozmach tito hrdinové s nabroušeným perem zažili za protektorátu, kdy takto řešili rodinné, či sousedské spory prostým udáním na Gestapo, které dotyčného briskně zlikvidovalo. Za komančů už to nebylo to pravé, ale anonymní práskači přesto v aktivitě nepolevili. A nyní? Nová doba, noví lidé, ale stará, osvědčená předposranost, bránící dotyčnému otevřít hubu a prostě se svým jménem otázat na banální záležitost ! Ano nejsem právník, jehož se autor dožaduje , ale za mě je naprosto v pořádku, že anonymy ať už v klasické, papírové, či moderní, elektronické, končí v koši, sám s nimi takhle zacházím také

km
hodnocení

0x
ne, nema to v podstate zadnou pravni oporu.

hodnocení

0x

"Co tak podat podat stížnost na nečinnost mejlem s podpisem jen občan města..."

Miluju anonimní udání! A také "hrdiny", kteří se neumí ani podepsat *zed*. Taková lejstra ani nečtu a házím rovnou do koše.

Nejdřív si zjistěte, komu dům patří a pak mu třeba napište, co se Vám nelíbí. Pod svou stížnost se samozřejmě nezapomeňte podepsat!.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]