Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se mění sňatkem s Kypřanem?

Od: emigrant odpovědí: 5 změna:

Uvažuji o sňatku s Kypřanem. Netuším, co vše to po legislativní stránce přinese. Slyšela jsem o čemsi jako "země zájmu". Hrozí mi například, že sňatkem přijdu o můj trvalý invalidní důchod? Budu mít dvoje občanství a můj partner také. Jsem v tom úplný laik...budu tedy vděčná za jakékoliv vaše postřehy ;) !

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

6x

Je to Kyperský Řek nebo Turek?Je muslim nebo pravoslavný křesťan? O ID nepřijdete.Dvojí občanství mít nemusíte,nic tím nezískáte/vlastní zkušenost/.Jestli je z jihu - Kyperské republiky,sňatek nebude problém uzavřít, je to EU.Berte v úvahu, že je to jiná kultura.

liska5

*palec*Přesně tak. To je podstatné, jestli je muslim.

snubak
hodnocení

4x
Jen jestli taky nebudete Jen kousek pole
v jeho zemi zájmu *zmateny*
No ale srdci neporučíme že, každá zkušenost dobrá tak hodně štěstí

alice22
hodnocení

2x

Kde budete žít? Nevím jak na Kypru ale pokud v Čr a on nebude pracovat třeba proto že nezná jazyk, tak ho budete muset živit, protože manželé mají právo na stejnou životní úroveň. A mám dojem, že i po případném rozvodu může žádat o výživné rozvedeného manžela na dobu až 3 roky - nevim jaké jsou podmínky. Ale to se týká i sňatků s Čechem.

hodnocení

1x

Víte alespoň něco o Kypru a jeho historii? Vaše místo pobytu bude převážně kde?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]