Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gynekoložka mě odmítla přijmout

Od: silvazvalasska odpovědí: 27 změna:
Hezký den.
Přestěhovala jsem se a hledám gynekoložku v místě bydliště. Setkala jsem se dnes s odpovědí na pokorný dotaz ohledně příjmu nových pacientek k jisté paní doktorce a to takovou, že přijímá pouze dcery svých nynějších pacientek. Ještě jsem se nesetkala s takovýmto parametrem příjmu. Měla jsem za to, že existuje možnost, že buď bere a nebo nebere s odkazem na nějaké kapacity ordinace... Dotaz je, je toto vůbec možné? Samozřejmě budu hledat jinde, ale toto mě překvapilo...

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
U nás to stejné s obvoďákem.
Ale nezapomínejte na to hlavní, už nemusíte stát frontu na banány.. ;)
doplněno 03.04.25 17:35: A to mi Bene řekněte, jesli jste měl za minulého režimu problém sehnat gynekologa. :-D
A jasně že to souvisí s režimem, my si dnes můžeme svobodně koupit banány bez fronty (než někoho kvůli produkci CO2 z dopravy napadne dovoz banánů zakázat, nebo aspoň šíleně zpokutovat), lékaři, kterým jsme zaplatili z daní studium, mohou jít svobodně pracovat do Německa, no a na nás buď zbyde nějaký čobol, nebo nikdo.. :)
Takže jistě, oba režimy mají svá pro i proti, ale proč kritice něčeho tak zásadního, co prostě už pomalu, ale jistě přestává fungovat, říkáte pruzemí?
ben®

tomkk - jakou frontu na banány myslíte v souvislosti s gynekologií?

Já čekal, kdo si to vysvětlí po svém. :-D

pisatel to myslel porovnání dneška s minulým režimem- byla to doba kdy normální občan měl svého zubaře a další doktory třeba i tu gynekoložku a nemusel se doprošovat běžného vyšetření...no a někteří i když v té době nežili tak píší o frontách na banány,mandarinky,toaletní papír a podobně...

ben®

kornel - máte pravdu. Pisatel "myslel"/prudil, ale k dotazu neporadil.

@tomkk nemáte tak zcela pravdu, lékařů bylo dost a bez problémů bylo možné přejít od jednoho k druhému - asi tak 25-30 let po listopadu 1989.Stejně jako banánů. Něco se pokazilo v posledních letech, a to tak zásadně, že zbyly jenom ty banány (zatím).

V minulém režimu jsem měla obvodního praktického lékaře, obvodního gynekologa i obvodního zubaře. Nikdo z nich za moc nestál. Jinde (mimo obvod) mě ovšem nevzali, leda po známosti.

V čem teda nemám tak docela pravdu?
fik
Argumenty jak stehno. Hlavně nemáme zadrátovaný hranice, uranový lágry, hony na máničky, politické vraždy, PSVB, uliční výbory, zplundrovaný průmysl... mám pokračovat? Fakt jsou někteří tak hloupí, že by vyměnili svobodu za doktora o 5km blíž? Nadto nejspíš naprosto otrávenýho doktora, co je v nějakém vidlákově na umístěnku?

@tomkk v tom porovnání, že dříve nebyly banány (nebyly, pravda) a byli lékaři. Byli, ale štěstí na dobré doktory měl jen někdo, většinou prominenti. Po revoluci byly jak banány, tak spousta dobrých doktorů prakticky pro všechny, a v posledních letech neseženete doktora - praktika, pediatra, zubaře... objednání na sono břicha za tři měsíce... jak zrušili jeden rok tu druhou preventivku u zubaře, to byl taky nápad - na vině byla změna úhradové vyhlášky, Šmucler si začal pěstovat pacienty, řečeno ve zkratce... aspoň že jsou ty banány...

Jako že se po roce 89 rázem stali z podprůměrných doktorů dobří doktoři? :)
fik
A není těch doktorů furt stejně, jen spousta z nich nemá smlouvy s pojišťovnou? Proč by dělali něco, co se jim nevyplatí? Zrušili i nadstandardy* a lidí, co holt nechtějí jen základní ošetření a mají na to je dost.
* tímto zdravím ČSSD na smetiště dějin.

@tomkk ne, nestali. Netvrdím přece, že všichni byli podprůměrní. Někdo měl kliku, bydlel v obvodu s dobrými lékaři. Podprůměrní zůstali podprůměrnými, dobří doktoři měli možnost se prosadit a nabrali klientelu. Pak ale zestárli a odešli do důchodu nebo do věčných lovišť a ti noví už jedou podle nových pořádků - peníze, peníze a pak ještě nějaké ty peníze...

Asi ztrácím schopnost se přesně vyjadřovat, ale jelikož mám aktuálně chřipku, bude to asi tím. Zajímá mě, co k mým větám dodáte, ale už na to asi nebudu reagovat.

Jestli je to pro Vás nutné, klidně uznám, že jste měl ve svých komentářích absolutní pravdu, a omluvím se za všechny svoje dodatky. Leze mi nahoru teplota, takže nemám kapacitu na další vysvětlování, jak jsem co myslela. Dobrou noc.

To fik: Jak to myslíte s tím zplundrovaným průmyslem? Ten který tu zůstal, nám zpravidla nepatří a zisky stovek miliard proudí matkám do zahraničí. A jestliže páteř průmyslu doteď tvořilo automotive, tak to teď greendeal úspěšně likviduje. Spalovací motory budou fakticky zakázány, prodej elektroaut klesá a dotace ho nenakopnou, protože prachy jsou potřeba na Ukrajinu a válku s Ruskem. První dodavatelské firmy už krachují. Velká část firem je závislá na dotacích, bez nich jsou nekonkurenceschopné.
No a k těm politickým vraždám, já vám nevím, třeba jen ti mrtví v kauze Dozimetr. Když někoho nechají zavraždit vládní politici, přestože ne kvůli politice, je to politická vražda, není.. ;)
Ono to dnes funguje jinak, nepohodlného politika snadno sestřelíte - znenožníte díky tomu, že ovládáte média, Koudelku i soudy. A nebo ho prostě jen nepustíte do předvolebních debat do ČT. A nebo pozvete, ale nenecháte ho ani domluvit a pořádně ho necháte semlet. Po takovém znemožnění ho nemusíte zabíjet, pes po něm neštěkne. Navíc politika už není o ideích, ale o kšeftech, a na těch se dá vždy domluvit.
fik
@tomkk: K těm politickým věcem se vyjadřovat nebudu. K tomu průmyslu ano. Komouši znárodnili průmysl po válce ve stavu jedné z pěti tehdy nejprůmyslovějších zemí. Ukradli moderní fungující továrny do nichž za 40 let neinvestovali jen drancovali hlavně ve prospěch okupujícího SSSR. Nezbylo nic, všechen kapitál byl prožrán, investice nula, inovace nula. Po revoluci přišli zahraničí investoři s kapitálem a kupovali od lidí, kteří v kupónovce rádi prodali. Tu díru, kdy nám chybí 40 let kapitálu už nikdy nezalepíme. Klesli jsme z 12. místa v HDP do páté desítky a velmi pomalu se hrabeme zpět (dnes 38.).
mll

Dokonce ani na Harmasán. I když nějaké ty retro-frontové akce se občas pořádají.

Fronty na banány nepamatuju (oni zas tak často nebývaly), ale za to kvótu 2 kila na zákazníka si vzpomínám, na banány a na pomeranče a možná i na další věci. Kromě toho spousta věcí prostě nebyla.

Dneska co neni se objedná. A když to neni v čechách, objedná se to třeba v německu nebo číně. Ono se to někde najde. Což dřív se taky objednávalo, ale ty dodací lhůty bývaly delší.

Říkal mi někdo, že jim učitelka na gymplu (taková už vysloužilá, učila už mého tátu, takže musela mít před důchodem) říkala, jak se ptala jednoho kolegy, co je vlastně dneska lepší a on ji prý bez zaváhání odpověděl "můžeme si svobodně vybrat z tuctu druhů toaletního papíru." Proto zmiňuju ten harmasán (mimochodem v reakci na to jsem v supermarketu v regálu s toaleťáky počítal a u 20 mě to přestalo bavit, takže i ten tucet byl podhodnocený).

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, požádejte o pomoc s vyhledáním lékaře v regionu svou zdravotní pojišťovnu. Zdravím!

A gynekoložku ji najdou třeba 30km od místa bydliště.Sestře takto,,pomohli "s hledáním zubařky, když ta její skončila.
ben®

arwi - tak vidíte, že to funguje. Je fakt, že na každém rohu nejsou.

runner2
Ben - v mém případě při hledání obvodního lékaře to nepomohlo. Volal jsem na VZP a odpověď byla hledejte dál, my žádný seznam lékařů, kteří nabírají nové pacienty nemáme.

podvozek
hodnocení

2x
Zdravím, je to možné a pokud je to soukromý gynekolog tak si může jako každý vybírat své zákazníky.
Setkala sem se s tímto u zubařky,
u které jsem byla od školy a nechtěla mi vzít děti..prý děti nedělá ale od jiných měla.pak jsem musela s jedním na pohotovost a ejhle měla tam službu, vše proběhlo v klidu a ještě bylo pochvaleno.
Než být někde osina v zadku radši hledám jinde, už kvůli této pro někoho citlivé oblasti, rozhodně mi.neni jedno kdo mi očumuje podvozek i když má titul před jménem a po dětech to 7.div světa upřímně není *hledam*
podvozek
Zaco mě smazali?
Člověk by měl vědět kde udělá chybu ,
ať se může poučit
Děkuji za odpověď
podvozek
Celý den přemýšlím až se mi z toho třese šasí co tak mohlo vadit...*co*
Muž v čekárně gynekologie běžná věc
Kompot z třešní taky pohodě ještě je to první pomoc na dna což taky spíš trápí muže...
Nebo se nesmí říkat bo*boniéře b**boška...
Nebo to, že sem ve čtvrtek už měla pátek *zmateny*
A to že ste borci měl být kompliment
Minimálně zato jak vám příslušenství na ženské problémy nabízí z tv
v každé reklamě...
No tak díky odpověděla sem si i sama *mir*

re4zon
hodnocení

0x
Nejsem zenska, ale o tom uz jsem slysel xkrat. Krome jinych vic i mene zakonnych kriterii.

km
hodnocení

0x

myslím, že to není legální postup, ale zase na druhou stranu chápu, že raději přijme lidi, se kterými má už nějaký ověřený kontakt než někoho úplně cizýho

liska5
hodnocení

0x

Hledejte jinde, i dál. Dneska je třeba počítat s dojížděním. Tak často zas na gyndu chodit nebudete. Ona to má tak trochu jako rodinná lékařka, že si vede ty, co sama odrodila... Mne tohle ani nepřekvapuje.

A to ještě nehledáte zubaře!

zirafka
hodnocení

0x

Po přestěhování jsem řešila úplně stejný problém jako Vy. Dopadlo to tak, že už 20 let nemám gynekologa.

vyssilevel
hodnocení

0x
zubař má vyvěšeno, že ANI už nebery děti stávajících pacientů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]