Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozná to nějak zaměstnavatel

Od: july odpovědí: 14 změna:
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jestli by na to mohl nový zaměstnavatel přijít. Jde o to, že jsem v roce 2021 přerušila studium SŠ a nějakou dobu pracovala. Pak jsem se vrátila do školy a v roce 2023 odmaturovala. Od té doby se mi nedaří najít zaměstnání a jsem vedena na ÚP. Teď jsem ale objevila nabídku práce o kterou bych velmi stála. A napadlo mě, že bych do životopisu napsala, že jsem nepracovala v tom roce 2021, ale napsala bych, že jsem pracovala nějakou dobu v roce 2024 aby to nevypadalo blbě a pak bych řekla že jsem vedena na ÚP, ale nevím jestli by na to nový zaměstnavatel přišel. Chtěl by po mě nějaký papír když jsem teď vedena na ÚP?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

8x

Lež má krátké nohy.Jestli o vás bude stát, tak vás zaměstná i když jste studium přerušila, není to na závadu.Životopis napište pravdivě, co nechcete, neuvádějte.

hodnocení

3x

co mam zkušenost tak po mě vždy z poslední práce chtěli zápočtový list ten mít asi nebudete

napište spíš popravdě jak to s váma je stejně pokud jim nepadnete do oka tak by vám upravený životopis i tak nepomohl

hodnocení

2x
Velmi vám doporučuji si v životopise nevymýšlet.

km
hodnocení

2x
Muzete neco neuvest, ale nemuzete lhat. Neuvest a lhat neni totez.

denca*
hodnocení

2x

Hele já bych asi nelhala, přijde mi to zbytečné. Pokud se jim zalíbíš na pohovoru, tak takové prkotiny řešit vůbec nebudou. Nejdůležitější je beztak to, jaký na ně uděláš dojem. ;)

pavucinalzi
hodnocení

1x
Nechápu, kde někteří z vás vzali tu „čerstvou maturantku." Čerstvý maturant/absolvent je někdo, kdo školu skončil před pár měsíci, ne před rokem a od tý doby se válí doma. Nebo vy byste snad o sobě tvrdili, že jste v minulé práci „skončili nedávno," přitom jste skončili už před více než rokem? Asi ne, že jo.
Pro zakladatelku: a umíš něco, nebo jenom fňukáš? Jestli máš zdravý ruce, nohy a hlavu, tak najeď na jobs a podobný stránky a hledej. Pokud už víš, kam bys chtěla (což píšeš), tak si detailně zjisti náplň práce, příp. různý souvislosti - postavení firmy vůči konkurenci, klidně i částečně historii... Válet se víc jak rok doma, pokud jsi zdravá, je ostuda. Já tě nebudu narozdíl od ostatních plácat po ramenou, dlouhý mezery, který nedokážeš obhájit (mateřská, cestování cik cak po světě apod.) vypadají blbě a můžou mít podíl na tom, proč tě případně nepřijmou. Proč? Protože normální je v dospělosti pracovat.
V životopise nelži. V životopise bys správně měla uvést konkrétní pracoviště (město) ve stylu „ pozice tralalala ve firmě xxx, Olomouc" - a co bys uvedla ty, když si válíš šunky na pracáku? Zaměstnanci, co mají na starosti nábor nových lidí, často dělají i to, že kontaktují předchozího zaměstnavatele a ptají se - jaký ten člověk je, co vážně umí, proč odešel. A teď si představ, že by vyšlo najevo, že v té tvojí údajně předchozí práci nikdo netuší, že existuješ. Zaměstnala bys lháře? Když začneš lží, může se to s tebou táhnout. A věř mi, že to nechceš.

mathew
hodnocení

0x

Zaměstnavatel to nemá jak zjistit takže si tam napište co chcete. Jenom potřebujete historku až se vás zeptá, kde máte zapoctový list. Ten k ničemu nepotřebujete stačí pak podepsat čestné prohlášení.

Takže má čestně prohlásit, že lže. To nevymyslíš...

mathew

Čestně prohlásí, že u nikoho nepracuje což je pravda a víc nikoho nezajímá, když řekne, že daně si za letošek vyřídí sama. Takže na tom papíře žádná lež nebude...

mll
hodnocení

0x

V životopise se začíná maturitou (gympláci vysokou školou, já teda průmyslovku a učňák do CV píšu), co bylo předtím nikoho nezajímá (základní školu máme všichni). Je logické, že CV čerstvých absolventů je dost chudé. Jen 2019-2023 - střední škola a 2023-dosud - úřad práce. No to je CV úžasné CV, ale co jako čerstvý maturant vymyslíte víc?

Snad jen jestli to pracovní intermezzo stojí za zmínku, tak jej tam dejte, ale pak by se muselo to přerušení studia tam explicitně napsat. Ostaně na přerušení a znovuzahájení studia neni nic špatného.

hodnocení

0x
Je tu také možnost udělat z dlouhodobé nezaměstnanosti přednost. Zaměstnavatel by na Vaše prac. zařazení mohl dostat slušnou dotaci. uradprace.cz/... Zkuste se zeptat na ÚP, zda by Vám byli ochotni vystavit dobrozdání o možnosti poskytnout dotaci. Ideálně stručných pár vět a přímý kontakt na odpovědného pracovníka (hlavně ne obecné letáčky s odkazy na www - kdo už to vyřizoval, tak je nepotřebuje, a někomu bez zkušeností se to nebude chtít číst). Pak už jen zbývá vhodnou formou upozornit na tuto možnost zaměstnavatele a na životopis bez praxe se třeba rychle zapomene.
doplněno 03.04.25 02:13: .
Nebo to "zabalte"do vět tak, aby to nečouhalo jako sláma z bot. Např.:
Dobrý den, .nebo.
Vážený pane/paní ...,
reaguji na váš inzerát, kde nabízíte volné pracovní místo na pozici provozní restaurace.
Jmenuji se Eliška Lišková, je mi 22 let, bydlím v Olomouci, můj zdravotní stav je dobrý.
Jsem absolventkou Střední hotelové školy v Olomouci, obor hotelový provoz s maturitou. Absolvovala jsem barmanský kurz, mám praxi na pracovní pozici barmanky v délce 8 měsíců na HPP/DPP/DPČ. V současné době jsem registrována na ÚP a hledám zajímavé/vhodné zaměstnání.
Jsem aktivní řidička (ŘP sk. B), hovořím plynně anglicky, na střední úrovni německy, ovládám základy bulharštiny.
Jsem středně pokročilou uživatelkou PC, píši všemi deseti. Ráda a hezky zpívám, hraji na akordeon a nezkazím žádnou legraci.
Nastoupit mohu ihned nebo dle vzájemné dohody. V případě zájmu mě můžete kontaktovat telefonicky na tel. 666 666 666, e-mailem na eliška@liška.com nebo písemně na adrese Bílá 45, 444 44 Olomouc. /Kontakty vypsat i do hlavičky jako odesílatel./
Těším se na vaši (Vaši) odpověď.
S pozdravem
podpis
.
Když doplníte mezery mezi odstavce, tak se nenásilně zaplní stránka a není podezřelé, že chybí datace. Dejte pozor na chyby a překlepy.
doplněno 03.04.25 02:33: Ještě tam někam můžete vmáčknout poznámku ve stylu např.: Nemám žádné exekuce, nejsem v insolvenci.
tess1

...hraji na akordeon a nezkazím žádnou legraci...ta paní hledá práci, ne manžela na inzerát.

prostromek

Povětšinou firmy chtějí strukturovaný životopis a kratší, motivační dopis. Asi ne slohovou práci.

Na životopisy jsou na webu šablony/vzory.

Firmy mohou uvádět, jaký typ životopisu požadují a v jakém formátu.

Na vyhlášení uvolněné pozice se může přihlásit i stovka žadatelů, tak by se mě osobně nechtělo pročítat moc podrobných žádostí.

I když u nějaké menší firmičky naopak, přátelská povaha a nějaký hudební nástroj může být velké plus.

Nikdy nevíš.

may
hodnocení

0x
Zdravím,
Chceš v budoucnu pracovat u někoho nebo možná časem vymyslet něco svého?
S tim co znáš ze školy a z té krátké praxe si mohla už videt co ti jde a na co máš tzv.buňky,nebo po čem toužíš a někdy to trvá než se člověk rozkouká po ukončení školy
a někdo to bohužel neumí za pochodu v nějaké práci jen aby byla,stačí že se tak hledaji vztahy...jen ať nejsem sám že..
nevidím v tom nic špatně žes to řešila po svém.
Nesrovnavej se s druhymi a nepochybuj o sobě.vsechno co uděláš i neuděláš se týká.jen tvého života. Ani každý rozjezd když dostaneš řidičák nebude ihned 300 z místa a cíl bez problémů. Každý nějak začínal, nekteří měli výhodu že už se pro někoho učili a chodili na praxe teď je to mnohem.těžši pokud nejsou známí a ještě ta tvoje odvaha je spíš diamant který někdo teprve najde.vše má svůj čas.
Tak i tu sprchu tady ber jako takové demo co bude když budes upřímná i u svého potencionalniho zaměstnavatele.
určitě nelži řekni spíš že nemáš odvahu a nejsi rozhodnutá co dělat kam směřovat svůj život a spíš požádat o pomoc,na UP jsou lidé kteří podle tvých povahových rysů dokáží nastinit kudy se vydat jaké jsou tvé předností nebo co tě brzdí a zamakat na tom.
Okolo nás je sice spousta lhářů nebo spíš kreativních ohýbačů pravdy pro svůj účel no už pro svůj klid řekni pravdu,buď to někdo ocení a dá ti šanci nebo tě pošle do jinych dveří pak.to.stejne neni misto pro tebe rozhodně se nikdy nevzdávej ..už Goethe řekl život si zaslouží ten co se o něj rve den co den nebo tak nějak.
hodne štěstí. Já měla na začátku hodně podpory v první práci od dlouholetých zaměstnanců takže nemám problém být podporou teď komukoli.je spousta takových co mají plnou hubu keců ale v práci jen hledají jak s každou povinnosti i spolupracovniky vy*ebat tos možná zažila taky...tak o co tady pak jde se těm mladým ani nedivím když i brigádníkům se buď nic neřekne nebo je napřed každý sjede než by poradil a povzbudil, hlavně že všichni byli od prvního dne dokonalí aspoň pak napiš jak to dopadlo *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]