Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolavé dásně a co s nimi?

Od: renatah odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, poslední týden mě pobolívají a jsou citlivé dásně a zubní krčky a ustupuje o pár milimetrů dáseň. Paradontózu nemám asi jde jenom o zánět dásní ale jakmile jim něco kořeněného nebo studeného nebo horkého tak je ta oblast citlivá a cítím jí dost, dáseň pobolíva trochu ne nějak moc, jinak bych vyhledala lékaře hned. Jedna známá mi k tomu psala že zhruba před rokem měla co já a zubařka jí nic moc neporadila a to si za všechno bere velké peníze, jenom že prý na dentální hygieně jí můžou nanést nějakou vrstvu za 1000 Kč proti plaku což je samozřejmě blbost. Pokud mi zubař neporadí a nepomůže tak natočit si ho a stížnost na českou lékařskou komoru nebo pohotovost v nemocnici nebo co mám dělat? Zuby si čistím 2x denně, nedrhnu moc, lehce tlačím a na dentální hygienu chodím pravidelně i zubní kontroly. Hlavně tu nevypisujte že kontaktovat ČLK je k ničemu jelikož KAŽDÝ lékař má zákonnou povinnost vám pomoct a zadarmo vás ošetřit! Jako třeba zloděj Beran, který bude mít po srandě.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když dásně nemáte kolem zubů zarudlé, zánět tam není. Ale ustupující dásně a odhalené krčky, to je bolestivá a stále postupupující záležitost bez pomoci. Nikdo s tím nic neumí udělat. Každý ze zubařů jen poradí malý, měkký kartáček a občas někdo poradí ústní vodu. Ale to jen za slušnosti, aby si pacient nemyslel, že se nesnaží. Jestli máte zarudlé dásně, v lékárně vám prodají lahvičku na výplachování. Zapomněla jsem jak se to jmenuje.

nov
Tak to je lež jako věž a moc dobře to víte! Existuje kyretáž dásní, plastika dásní a hromady dalších zákroků. Příště radši nic neraďte než blbosti.
asd1

Vyplachuje se obvykle peroxidem..

prostromek

nov - proč tak ostře? Paní to možná opravdu nezná, nesetkala se s tím, třeba na to netrpí, nebo má umělý chrup. Kyretáž dásní je i pro mě nové.

Nov, platí: Nesouhlasím s tvým názorem, ale udělám všechno pro to, abys ho mohl říci. *hej* A kdopak jsi ty, že si myslíš, že máš právo cokoliv, komukoliv diktovat, co může nebo ne. Kyretáž? Popiš, prosím zkušenost s ní.

asd1
hodnocení

0x

Jsou mastičky proti zánětům teď nevim název - pro/pod zubní náhrady, ty docela fungujou . Když mastičky nestačí tak lékař a antibiotika.

Čistit pořádně, měkký kartáček, masírovat i dáseň a dlouho.., Drtivá většina zánětů je špatnou hygienou. Čistit i mezizubní prostory. Pomůže i celková dobrá imunita = pohyb, zdravě jíst (=všechno, nic nepřehánět), otužovat se atd.

renatah
Tak mastičky jsou k ničemu dokud bude plak který bude vyvolávat zánět dásní to tak ústní voda, to bych si to mohla potírat i mastičkou za 1000 Kč a bude to úplně k ničemu. Ano používám cuprapox 5460 ultra soft kartáček stojí pár Kč a měním co 3 měsíce. Mezizubní prostory čistím jednou denně a vždy večer před spaním, podle dentální hygienstky , sama říkala že přes noc se tam neobjeví nic co bude vyčistit a během dne taky tam je toho hrozně málo ale jednou denně je ideální. Jenom k těm mastičkám to je stejné jako kolena a záda, kdyby fungovaly tak nejsou lékaři a nemají co žrát. Imunita nemá vliv ani životospráva na toto, musel by jste brát kortikoidy a i potom je to úplně minimální vliv.
asd1

Když všechno víš, tak proč tu potřebuješ radit? Tak to dělej jak chceš. Ale přemýšlej jestli to nevíš blbě (protože jinak bys se zánětem problém neměla). Nazdar.

asd1

ámen *palec*

já teda znám zaručeně, jak to uzdravit ;) ..."čááry mááry pod kočáááry" ...a ještě jedna tutovka "abrakadabra "

bramburka
hodnocení

0x

Na Vasem miste bych se zeptala v lekarne. Muzete si dezinfikovat usta pripravkem Meridol - existuje modry a cerveny, kazdy je jinak silny a ma jine pouziti. Pozor pri tom silnem, cervenem - pouzivat max. 2 tydny.
Jinak jak Vam uz tady radi - kartacek Curaprox a pak jednostetinovy kartacek. Pravidelne cistit mezizubni prostory.

hodnocení

0x
Když mě zlobí měco podobného, celý den pocucávám silný heřmánkový čaj (někdo by ho možná vyplivoval, já ne) a večer před spaním nechám tak minutu dvě v ústech ležet panáka slivovice (toho snad nevyplivne nikdo, navíc se vám bude lépe spát). Musí to mít 50..60 % alkoholu, nějaká 40 % vodka z obchodu nestačí.
Dobře funguje i Herbadent. Dá se i naředit.

hodnocení

0x
Vyplachovat Folsalvinem.

liska5
hodnocení

0x

Je potřeba protizánětlivá strava s dostatkem Zn. Nedostatek zinku v těle je první z příčin zánětu dásní. U paradentozy je zase potřeba zvýšit Ca vápník a D vitamin, který ho ukládá. I když paradentozu nediagnostikovali, raději si to pohlídám, abych jí předešel. Najděte si v jakých potravinách tyto tři prvky jsou a ještě si je přidejte v doplňcích. Protizánětlivá strava třeba v knížce David Frej: Stravou proti zánětu. Dobré je vzít nový kartáček... a měkký, aby se s ním daly masírovat dásně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]