Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odpovědět?

Od: svarci odpovědí: 16 změna:

Zdravím,

Já : " Budeš se mnou ještě někdy mluvit"?

Ona: "Jako by na tom záleželo"

Jak na tohle odpovědět? Jedná se o blízkou osobu.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

"Fajn. Až si tozmyslíš, dej mi vědět. Čau".

doplněno 01.04.25 15:15:

Samozřejmě mělo být "rozmyslíš". Vynechává mi klávesnice. *hi*

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, "Mně na tom záleží hodně." Zdravím!

hodnocení

1x
Jenom proboha nepište dotyčné: "upřímně, co si myslíš a cítíš.", jak vám zde zákeřně radí helenka. :-D
helenka
To není zákeřné :D
Buď to půjde totálně do kytek (a oprávněně).
Anebo prostě ne. Pokud jde jen o zbytečné nedorozumění a chvilkové vzplanutí emocí.
Zákeřné je nebýt upřímný, aby se mnou druhý bavil (anebo ještě něco jiného).
husina
Helenko... když slyším toto jméno vybaví se mi výraz Oldřicha Nového :),
Zákeřné je i být upřímný a pak být mučen tichem a nezájmem,
možná tam míří tomkk#
Co se tam stalo ví jen oni 2 a někdy už ani sami nevíme na čem se to přesně zauzluje
Škoda že se to děje pořád dokola *cteni*
helenka
No... Taky někdy umím mlčet. V případě, když jsou slova zbytečná, vše už bylo řečeno. A druhý pořád nechápe nebo naopak pořád dokola slibuje a nic se neděje nebo dělá pořád dokola něco, co se mi nelíbí. Tak pak už nemá asi smysl pořád jak do dubu něco opakovat, když je to jak když hrách na stěnu hází.
Každopádně autor napsal hodně málo o celé situaci. Nenapsal, proč s ním dotyčná nemluví, jestli se třeba omluvil za případnou chybu, atd.
husina
Myslím že jen potřeboval aktuálně napsat něco spravne aby si přitáhl jeji díl pozornosti k vyřešení jejich věci která svym zpusobem evidentně trápí oba ale jen jeden ho chce mít vyřešený.
Jak říká Bohuš žena když mlčí tak bud přemýšlí nebo je nasraná tu je nasraná no a takova i.mala zaseknutí končí kolikrat že spolu nemluví některé rody věky prostě něco přejde na další generaci

hodnocení

1x

Ticho, nemluvení, to je jedna z nejtěžších kalibrů manipulace, citového vydírání. Ať řekneš cokoliv, tím jen potvrdíš, že funguje. Měla jsem takovou maminku. Peklo! Co říci? Vůbec nic. Zachovat ticho a klid, snažit se to dostat z hlavy a v klidu vyčkat, až uraženost přejde ve snahu věci vyřešit. Pak už ale nedovolit babrat se v jednotlivých, dílčích situacích. Jsou to prkotiny a žabomyší války, které vztah ničí. Je třeba ticho přežít a pak se tvářit, jakože nic se nestalo,jedeme dál. *hej* Ale trvalo mi hodně let, než jsem na tohle přišla a dokázala to.

helenka
hodnocení

0x
Napiš upřímně, co si myslíš a cítíš.
Klidně otázku: Jak to myslíš?
Na mě působí, žes dotyčné ženě ublížil a má pocit, že ti na ní nezáleží.

husina
hodnocení

0x
"Mě na tom opravdu záleží,
i když to tak mozná doteď nevypadalo. "
Jak moc blízká? někomu jsou bližší cizí lidé víc než rodina.
Tak ale pokud ji chcete vysvětlit proč nejste s ní ale s někým.jinym na to bych vám.po dlouhé době s*ala I já, tzn.
Že rozhovor stejně na výsledek nemá vliv
Pokud se jedná o to aby se vám ulevilo
Mluvím za sebe.jsou hranice za kterými už není další cesta, možná po dloooooouhe době, většinou jde stejně jen o nedorozumění nebo nos někoho jiného.
Pokud neodpoví
nenapíše tak ji na tom nezáleží
Nebo chce dál dělat krky (uraženou).
Pak máte ještě 2 pokusy říká se 3x a dost
Pokud jde o běžné chyby, omluvu a ten druhý si hraje na dokonalého bezchybného neomylneho
ztrácíte čas

liska5
hodnocení

0x

Asi záleží, když se na to ptám...

hodnocení

0x

Nijak. takotéto psani je totálně stupidní počínání. Když něco řešíte, tak si přece můžete zavolat a neztrácet čas vymýšlením přiblblých zkratek, které může každý chápat jinak.

ben®

hlada - některé věci je snazší napsat, než je vyslovit nahlas a přímo.

husina
...a třeba píše právě proto že nezvedá telefon
Kdo se nechce pochopit tak nepomůže ani z očí do očí *vězeň*

bratraneclee
hodnocení

0x

Nechal bych to být.. Ať se ozve, až se uklidní

husina
hodnocení

0x
Už se ledy hnuly? *hledam*
Zatím to hýbe všude jen tektonickými deskami *zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]