Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřízení internetového bankovnictví

Od: marie odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,

účet mám již deset let, ale nemám internetové bankovnictví a teď by se mi hodilo. Jak ho zařídit? Zajít na pobočku banky, u které mám účet? Bydlím na vesnici, tak to nemám do města zrovna nejblíž, ale po telefonu to asi nepůjde, že. Máte někdo zkušenost a co vše je potřeba s sebou mít?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Škoda, že nejsou schopni odpovědět na infolince/mailu/chatu tvé banky, kterou mimochodem pro jistotu tajíš.

prostromek
hodnocení

1x

Podívejte se na hlavní stránku Vaší banky, tam najdete vše potřebné, jak postupovat.

Do lupy/vyhledávání si zadejte internetové bankovnictví. Prostudujte stránku.

Vyjedou Vám možnosti.

Třeba ČSOB má 3 možnosti - on line, po telefonu, osobně.

Věřím, že byste to zvládla z domova.

Zde výše uvedená banka příklad:

Vyplníte online/po telefonu žádost

Smlouvu s identifikačním číslem (jednorázové uživatelské jméno) vám zašleme kurýrem

Po podpisu smlouvy vám ještě pošleme SMS zprávou jednorázový PIN

Tyto údaje (identifikační číslo a PIN) zadáte pro první přihlášení na online.csob.cz a nastavíte si své vlastní trvalé přístupové údaje

csob.cz/...

doplněno 01.04.25 13:13:

Rozklikla jsem Vám jak mají žádost zpracovanou u ČSOB.

Pár kolonek. Škoda, že jste neuvedla Vaší banku, navedli bychom Vás pár kroky. Každá banka si klienta připoutá raději k sobě, tudíž jednoduché kroky budou mít nastavené i u ostatních.

Co je potřeba - číslo účtu a č. telefonu, OP, email + základní nacionále. /podobné to bude i u jiných bank/

Zde si rozklikněte co budete asi vyplňovat.

csob.cz/...

kdosi
hodnocení

0x

Občanku, nejlíp i telefon a poslední výpis z účtu (nebo aspoň nějaký nedávný), hlavně aby se z něj dala opsat všechna čísla, která tu banku zajímají (číslo účtu a tak podobně, oni si je najdou sami).

Na ten telefon asi budou chtít posílat SMSky pro ověřování, pokud to chcete provozovat na smartphonu, tak ten příslušný smartphone taky, ať vám tam dají všechny ty jejich appky a kdovíco. Jestli to chcete přez počítač, tak stačí ten telefon na ověřovací SMSky. Jestli máte k účtu nějakou kalkulačku, nebo jiný ověřovací item, tak to pochopitelně taky, ale většina lidí nic takového nemá.

marie
hodnocení

Děkuji za radu, výpis z účtu mám možná v emailu, ale nekoukám na to, protože doteď jsem akorát vždy vybrala peníze z účtu a o víc se nestarala.

Asi by mi stačilo přes počítač, nebudu zuřivý nakupující... Spíš sporadicky.

chorydnes
Vypis z účtu samozřejmě nepotřebuješ.

Nejspíš by to mělo jít i online, pošlete e-mail do své banky, co k tomu vyžadují.

asd1
hodnocení

0x

Tipuju platby na nákupy z eshopů - rovnou si účty udělej dva a na tom pro nákup měj jen částku kterou můžeš oželet a ne "všechny prachy". Neplatit předem ale až při převzetí (předem jen tam kde to jinak nejde např. Temu, Ali.., příp. u ověřených obchodů).

Jestli to jde i po telefonu - zavolej do banky.. Já radši tyhle věci osobně.. Normální banky mají účet komplet zdarma.

marie
Účet už roky mám. Špatně čtete.

ml
hodnocení

0x

Podle mě stačí dojít na nejbližší pobočku s občankou. Mít připravenou mejlovou adresu (oni ji k ničemu nepotřebujou, ale musí vyplnit tu kolonku, pokud tam ještě nic nemají) a telefonní číslo (to bude potřeba pro autorizaci pokynů, pokud nebudete autorizovat třeba přes token).

Takové věci jako klientské číslo nebo číslo účtu si snad dohledají sami.

Taky je možnost do banky předem zavolat a domluvit to s nima, ale kromě občanky podle mě víc potřeba nebude.

Pak jsou spíš nějaké požadavky na provoz, některé banky třeba vyžadují windows (nekamarádí s linuxem), jiné chytrý telefon (obojí samozřejmě aktuální) a to provoz trochu prodraží.

Relevantnější odpověď by byla právě při znalosti banky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]