Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, lámu si hlavu při vyplňování daňového přiznání. Jsem OSVČ s 2 živnostmi "Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona" ale v tomto nepodnikám, dal jsem si to tam jenom tak, při zakládání OSVČ, co kdybych dělal náhodou i něco dalšího. Mojí hlavní náplní je kurýr s potravinami živnost - (Silniční motorová doprava).
V uplynulém roce jsem prodal 4ks deskové hry, které jsem před pár lety dostal darem od zákazníka (když jsem byl ještě zaměstnancem ve skladu). Musím tento příjem uvést v daňovém přiznání, nebo se jedná o osvobozený prodej osobního majetku? Hry byly ještě nové zabalené ve folii, nepoužité. Zisk ze všech prodaných her je do 4 000 Kč. Nechci něco zanedbat. ChatGPT mi opakovaně tvrdí, že toto do daňového přiznání neuvádím. Je to prý stejné, jak kdybych prodal své auto, které užívám déle než jeden rok. Děkuji
Zdravím,
byl jste zaměstnanec ve skladu... a dostal jste je darem od zákazníka... hry byly ještě zabalené a nepoužité...
No, co vám na to mám říct....
Ale jo.. tak odpovím. Pokud jste k nim vystavil prodejní doklad na vaše ičo, tak ano, příjem přiznejte.
Pokud ne, tak nic neřešte...
A ikdyž deskové hry mají své evidenční číslo, které vydavatel nebo výrobce zjistí při instalaci u zákazníka, nic vám určitě nehrozí..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.