Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, jsem v nové práci od loňského května. Všechno bylo v pohodě, ale v pátek si mě zavolala vedoucí a ředitel, že nejsou spokojeni s mojí prací. Za celou dobu jsem ani jednou nebyla upozorněna vedoucí,že by bylo něco v nepořádku. Nabídli mi odchod dohodou. Já osobně si myslím, že to je tlak na uvolnění místa pro někoho jiného. Mám strach, že když nepodepíšu, okamžitě ten vytýkací dopis dostanu a bude následovat výpověď. A nedostanu ani podporu. Já už tam po tomhle všem zůstat nechci. Dostala jsem radu zvenku , ať si řeknu o "prémii", když tu dohodu podepíšu a odejdu hned, ale jak říkám - abych neostrouhala tuplem... Prosím o radu...
@pavla - Nabídli mi odchod dohodou.
Když vám do dohody uvedou jako důvod ukončení prac. poměru organizační důvody na straně zaměstnavatele (nadbytečnost - důležité ohledně případné podpory v nezaměstnanosti!), zaplatí dvě měsíční mzdy za výpovědní dobu a tříměsíční odstupné k tomu, tak proč ne. Momentálně máte lepší kartu.
Ano, to vím. Bylo to opravdu jak jsem říkala - uvolnění místa pro někoho jiného. Bohužel se žádné org. důvody v dohodě nekonají, prostě to postavili na mé "neschopnosti". Nic, podepsala jsem a odkráčela středem.
Momentálně se asi moc nesmějí, protože nečekali, že půjdu hned,takže asi budou mít trochu hoňku.A věřte mi, že jsem moc ráda, jsem pryč. Ať se smějí klidně půl roku.
Nechci ti brát iluze jak jsi jim to nandala, ale kdyby jim vadilo že zmizíš hned, tak by žádná dohoda hned nebyla. No ale když ti mít klid stojí za těch ca 150k tak proč ne, to je tvoje věc.
@pavla - podepsala jsem a odkráčela středem
Mohla jste odkráčet s pěti platy v kapse, výhodnějšími podmínkami pro podporu a časem na hledání lepšího zaměstnání. Hlavně, že jste se v dotazu bála, že dostanete výpověď a budete bez podpory...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.