Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má někdo dvě zdravotní kartičky (ve dvou státech EU) a pomohl by mi prosím pochopit, jak to funguje? Jsem u OZP. Je možné, že budu pracovat v Německu, ale placená budu z Česka. Pokud to dobře chápu, tak na to potřebuju formulář S1, je to tak? Jak dlouho vyřízení trvá? Za jak dlouho budu mít v ruce nějaké potvrzení, že jsem pojištěná i v Německu? Budu mít na to méně něž měsíc. Je problém pak ten proces případně pozastavit, kdybych o to žádala dřív? O ten formulář musím požádat já nebo požádat toho, kdo nyní odvádí mé sociální pojištění u zaměstnavatele v Česku, aby to vyřídil. Moc děkuji
Moc děkuji, to jsem přesně hledala. Jaký dokument k té žádosti potřebuju z ČSSZ: cssz.cz/... A za jak dlouho to bude vyřízené?
Aha, moc děkuji, německá strana chce potvrzení o nějakém pojištění, takže bude vhodné to dlouhodobé cestovní.
Moc děkuji,
>Bylo by dobré, abyste si s D stranou vyjasnili, o jakém pojištění je řeč: sociální, nemocenské, zdravotní, odpovědnost.
Jedná se o zdravotní pojištění.
Takže je pro shrnutí (pardon, jsem v tom úplně mimo, děkuji za vysvětlování a trpělivost):
1) Kontaktovat zaměstnanecké oddělení fakulty a získat A1 formulář. Lhůta na vyřízení je moc dlouhá, nemám jistotu, že to budu potřebovat a musím o to žádat před vyhlášením, nemám německou adresu na vyplnění formuláře... pán nebude nadšený.
2) Dát A1 pojišťovně a získat S1.
3) Udělat si cestovní pojištění.> Jen dejte pozor, aby to bylo pro Vaše účely - tedy prac. cesta, druh zaměstnání a dalších činností (např. výlety do hor, sport, ...). A důležité - jako místo pobytu/ů pamatujte na to, že třeba pojedete na výlet do jiných států, tak ať to máte při jednom pojištění.Pracovní cesty do jiných států bude UK pojišťovat zvlášť v rámci cestovního příkazu. Výlety a sport bývají po Německu + jeden den lyže v Rakousku, děkuji za připomenutí, kdybych jela, tak to připojistím.
Dobře, moc děkuji. Nemám problém s termínem, jen nevím, jestli nějaký bude. Buď 24 měsíců od ledna nebo nic. Vyhlášení je na konci listopadu. Ale to se nic nestane, když A1 "nepoužiji", že?
To ne, oni chtějí potvrzení v prosinci - mezi vyhlášením a případným začátkem. Já si jen zjišťuju, jak to chodí. Mockrát Vám děkuji za pomoc.
To jdou i 3 kartičky , nebo to byl omyl? Tohle by měly být dvě s plnohodnotným pojištěním. Prý to tak jde, existoje to už dlouho a ani se snad nemusí připlácet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.