Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám problémy delší dobu se spánkem apnoe. V noci mám zanesený nos nevím jak popsat rýmou. Ale ve dne nemám již problémy se smrkáním atd. Muže to mít vliv na spánek? Jak si pomoci? zakoupit v lékární připravek atd? Děkuji
Může za to spíš ta ležatá poloha. Někomu pomůže vynechat mléko, někomu kapky do nosu. Ty ovšem jen krátkodobě! Rýma to ani nemusí být, ale trochu nateklá sliznice. Často se dirky v otoku střídají. A což zajít na ORL, jestli nemáte nosní mandli neboli zbytnělou sliznici v nosohltanu? Taky bych zkusila zvlhčit vzduch a inhalace páry s některou bylinnou esencí. Nos pomáhá uvolňovat i masáž nosu v místech, kde se napojuje chrupavka - zhruba uprostřed zboku - jak nosí běžci svorky... A vycházky do borovicového lesa i ten olejíček do aromalampy. Ale pravý, ne syntetiku
Já bych začala koupí vlhkoměru. Není drahý, je i v železářství i u Asiatů. A podle toho bych vzduch vlhčila a tím i ovlivnila zasychání sliznice nosu. Pozor na vehementní smrkání, ať si nevysmrkáte "okénko" do eustachovy trubice. Zastavte se v lékárně a tam vám nabídnou na zvlhčení sliznice nosu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.