Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Speeddating - tykání?

Od: tomasek92 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

v sobotu se chystám na Speed dating ve formě procházky a jsem poměrně nervózní. Jedná se o kategorii do 35 let. Když jako muž přijdu, mám automaticky všem, včetně "vedoucímu" tykat automaticky?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

2x

Já tam tedy nikdy nebyl, ale vedoucímu bych pravděpodobně vykal, dívkám zásadně tykal. Musíš si uvědomit jednu věc: "Pepan" co holce vyká vypadá tak trošku jako trouba a každá chce ve skutečnosti opravdového chlapa. Opravdový chlap se nebojí tykat hned. Pokud by to náhodou některé vadilo, bude stejně problematická a nic by z toho nebylo tak jako tak.

hodnocení

2x

Zdravím,

každý má jiný názor...

Já bych na těchto seznamovacích akcích, navíc jen do 35 let, rovnou všem tykal.

Hned při příchodu bych každému řekl sebejistě a s úsměvem Ahoj.. a dále se vší úctou tykal všem a i vedoucímu.

Nejdeš přeci na nějaký seminář nebo přednášku... :)

Na seznamovacích akcích je toto ihned prolomení všelijakých zábran.

hodnocení

1x

Neznám význam těch slov, vůbec nechápu o co jde. Ale vím, že se chystáte příjemně strávit, s neznámými lidmi, nějaký čas. Přjemně strávit! Nekazte si ho už předem takovou prkotinou! Užívejte si, těšte se. Ani vykání, ani tykání na úvod není vůbec žádným prohřeškem, který nelze napravit. Nerozebírat to, neupozorňovat na svou bezradnost, prostě klidně z jednoho přejít do druhého. Hezké a zdvořilé jednání, bez předvádění se z nejistoty, vše napraví. *hej*Hezký zážitek přeji.

hodnocení

0x
Tykam vždy až na popud druhého, teda záleží na věku.
Starší nabízí mně, mladšímu, já.
Dobrý den (ahoj) já jsem ten/ta

liska5
hodnocení

0x

Nevím o co jde, ale když si nejsem jistý, tak začnu vykáním. A když postřehnu, že je to jinak, tak s úsměvem, případně s pokrčením rameny, že se holt učím, přejdu na tykání. Hlavně pohodu, být pozornej a trapasy brát s humorem.

tomasek92
hodnocení

Přijde mi totiž zvláštní v takovéto situaci aby si všichni vykali, tykání mi přijde v takovéto neformální zábavě celkem na místě. Ale nejsem si jsit, proto se ptám. Sejdeme se jako skupinka před branou, nerad bych udělal trapas na začátku.

liska5

To není trapas, to je známka dobrého vychování, pak i o ochotě se přizpůsobit.

Trapas by byl, kdyby se tam zásadně vykalo a Ty bys každému hned začal tykat. Prostě během minuty budeš v obraze a pak jedeš v jejich stylu. To je normální...

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, tak se zeptejte moderátora akce. Pokud budete mít kartičky se jmény, tak asi "bude volnější režim".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]