Nejste přihlášen/a.
Průser jako takový z toho nebude.Jen si jízdenku už asi nekoupíš a strhnou si nějaké další peníze za ten mínus-nějaké úroky.Až ti tam přijdou peníze,tak místo +1000 budeš mít +700.To poznáš v měsíčním výpisu kolik tě to stálo.Kontokorent je drahá sviňa.
a máš kontokorent?
dříf to banky řešili jako nepovolený debet neboli nepovolené přečerpání účtu je stav, kdy se bankovní klient dostane na svém běžném účtu tzv. do mínusu a nemá přitom sjednaný kontokorent, tedy povolený debet. Tato situace může nastat, pokud neví, že na účtu již nemá dostatečný disponibilní zůstatek a u obchodníka platba projde.
a bejvala za to i nějaká stovečka , teď už se to třeba neřeší netuším.
Nastudujte si jejich podmínky. Každá banka to má jinak. Podmínky Monety neznám.
Vyrovnání účtu je dobrý přístup.
Třeba ve fio jsem se na to explicitně ptal, protože v ceníku mají jen nějakou úrokovou sazbu (0,5% denně tuším) a prý nic jiného nehrozí. (Samozřejmě z takového účtu nejde platit a podobně.) Za ty roky jsem se do mínusu nedostal, jednou jsem k tomu měl našlápnuto - platil jsem 6 korun a na účtu bylo jen 5 (platba prošla, asi offline autorizace, online by to neprošlo), ale než transakce došla do banky (trvalo to 5 dnů), peníze už tam byly.
Ne jako třeba v české spořitelně, kde za -12,50 kromě toho úroku (to je pár halířů) si strhnou 250 korun (a pošlou vám hezký dopis s výhružkou vymahačskou agenturou, která z vás těch 12.50 vymlátí, pokud je nezaplatíte; těch 250 strhnou až na konci měsíce) za nepovolené přečerpání účtu (i při takové nicotné částce). Asi už to neberou tak vážně, protože rodiče nedávno měli mínus pár korun (po odečtení poplatků zbyla asi -1.30) a okamžitě (hned prvního) vložili stovku a nic z toho nebylo, přestože ten mínus měli i na výpise.
A mě by zajímalo, jak se tohle může stát (z hlediska procesu, ne z hlediska finanční gramotnosti),
Jde to nějak zablokovat? Ty torrenty, i přečerpání
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.