Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předmět dědictví

Od: jaruska® odpovědí: 13 změna:

Dnes jsem se doslechl, že prý je také předmětem dědictví hrob.Nějak to dost dobře nechápu,proč hrobové místo? Máme také na hřbitově hrob , ve kterém jsou pochováni moji rodiče .Platíme určenou částku na 10 let,ale nikdo, nikdy nám neřekl, že ten hrob rodičů je předmětem dědictví.Nevzpomínám si, že by se mne někdo někdy na něco ptal, že bych někomu něco podepisoval?Mohl by mi prosím někdo vysvětlit jak to vlastně funguje a od kdy?Děkuji j.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

5x
Hrobové místo máte v nájmu. Pomník je majetek.
ben®

id - přesně *palec*. Já jsem musel mít pro notáře/dědictví i znalecký odhad pomníku.

mnd®

Proto je nejlepší spálit -> rozprášit a je o jednu starost méně.A pokud to jen trochu jde,tak žádný majetek a když se to umí,tak všechno jednání u notáře zaplatí stát ( daňoví poplatníci ).

@ben Pokud to není příliš indiskrétní (klidně dotaz ignorujte), kolik cca může být cena odhadu a cena pomníku? Výrobní cena je mi jasná (v řádu min. desítek tisíc), ale odhadnutou cenu pro dědické řízení si neumím představit. Díky.
ben®
redbull - ono to bylo okolo roku 1998, tak už to tak přesně nevím, ale vypracování odhadu bylo asi za 1.500,- Kč a odhad pomníku byl na 30.000,- Kč (dvojhrobka, červená švédská žula).
Rozumím, děkuji.
km

mnd: a žádné dítě nezplodit! jste zapomněl zmínit

mnd®

km: měla dvě a obě se zřekli dědictví.Nečum jak puk.Když se to umí tak je určité dědictví bez poplatků,majetek bez hodnoty...dědic důchodce a tím pádem to jde udělat zaplacení poplatků notáři přes stát.Tímto způsobem se dá zaplatit i pohřeb.Tvýma daněma.Nazdar.

km

koukám, že v tom umíte chodit *palec*, podobně jako dávkaři *tanec*

kdosi
hodnocení

0x

Předmětem dědictví je veškerý majetek zemřelého. Tedy i hroby a kolébky a další podivnosti.

mnd®

Když to bude kolébka The Luulu za 60 000 dolarů,tak to asi neutají *smich* .

km
hodnocení

0x

ano, na to pozor, může se stát, že hrob (pomník a pronájme hrobového místa), které považujete za rodinné tak nějak samozřejmě, se stane majetkem někoho, koho nepovažujete za člověka z vaší rodiny

hodnocení

0x

Platíte pronájem za hrobové místo na hřbitově. To nikdy nebude Vaše. Pokud byste hrob třeba chtěl zrušit, odvezete si vše z kamene, hrobník vybere případně kosti Vašich předků /ukládají se pak společně/ a hrobové místo si pak může pronajmout někdo jiný.

Ano, i v notářském řízení o dědictví po mé matce byl jmenován hrob, kde je leží moje babička, děda a otec. Měl určitou hodnotu. Zdědila jej sestra. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]