Nejste přihlášen/a.
Zkusím se vyjádřit jako člověk, který pracuje v marketingu i k těm již zveřejněným odpovědím.
Pro začátek bude nejlepší se navázat na nějakou online platformu pro krátkodobé pronájmy. Ideálně Airbnb, případně Booking, ale ten má zbytečně vysoké provize. Nikdo Vás nezná, neví ani vlastně co hledat, tady budete zařazeni v přehledném seznamu mezi ostatními. Sice budete platit provize, počítejte okolo 30%, ale aspoň pořád někoho seženete.
Postupem času, kdy vzroste povědomí, případně se začnou vracet i ti stejní lidí, ale to opravdu až tak za 2-3 roky má smysl budovat vlastní web. Nicméně vytvořit "hezký" a jednoduchý web je pouze začátek cesty. Ta nejsložitější je optimalizace a vlastně to, aby web vůbec dokázal zákazník najít. V dnešní době už jen část lidí přichází na weby přes vyhledávač, aktuálně mají největší sílu sociální sítě, například instagram, kde správně navoleným klíčovým textem začnete padat do vyhládávání přímo cílové skupině.
Já bych dala kontakty s uvedením, o jaké ubytování jde, lokalitu, jaké služby nabízíte, ceník, fota, na všechna IC a TIC /turistická infocentra/ na Vysočině., hlavně v okolí Vašeho objektu. Když plánuji cestu nebo pobyt, tak se na IC obracím o radu, kde se ubytovat. Jednotlivá IC mívají stránku Ubytování. Budete v těch seznamech, kterými budou IC disponovat, resp. dávat na Vás kontakt, abyste si obsazení dohodli. Zatím. Taky se můžete stát členy nějakých rezervačních systémů, ale s tím nemám zkušenost, jaké jsou tam práva a povinnosti.
Já zase nepoužívám nic kromě booking.com a eventuelně AirBNB. Vše ostatní považuju za příliš komplikované.
Vlastně ano, rudla mi připomněl! Pošlete info o ubytovánív chatce i s fotkou na mapy.cz, aby si Vás vložili. Člověk, když hledá, tak kouká do mapy. Teda aspoň já. Tuhle jsem odhlašovala ubytováncí objekt, co máme v ulici, že už skončili, ale pořád jsou na mapy.cz uvedení. Pak jsem nahlásila nový obelisk včetně fotky. Jsou rádi za upřesnění, tak mi poděkovali. Kontakt na ně rozkliknete u každé mapy, když cokoliv hledáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.