Dobrý den, zadal bych o radu. V tento patek jsem byl u lekare ohledne operace a chtel mi vystavit neschopenku. Tu jsem odmitl, protoze mam jinaci domluvu se zamestnavatelem. V sobotu jsme se domluvili, ze nakonec na ni pujdu. Ja vim, i doktorka rikala, ze az tri dny zpetne jde vystavit. Ja se chci zeptat - v nedeli mi, pochybuju, ji nekdo vystavi. Takze, ty tri dny, pocita se to od toho patku? Tzn. patek, sobota, nedele tri dny, nebo v patek jsem odmitl a mam 3 dny si ji vystavit pozdeji? Sobota, nedele, PONDELI? Moc dekuji za odpoved, moc zkusenosti s tim nemam.
Pokud Váš lékař věděl o Vaší indispozici v pátek, bez problému Vám v pondělí vystaví neschopenku od pátku - pokud jste ovšem v pátek pracoval a odpracoval jste celou směnu, raději si ji nechte vystavit od pondělka.
Pokud je to akutní pal kze ty 3 dny. Ale ve vašem případu jde o plánovaný zákrok? Pak asi bude záležet na lékaři zda to dokáže doložit, že to bylo nutné!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.