Jiz delsi cas jsem nespokojena s vykonem meho osetrujiciho zubniho lekare (nepohodlne plomby, problematicka korunka, spatne endodonticke osetreni a tim padem zbytecne vytrzeni zubu, implantat nastesti zatim drzi. Tohle v radu asi 10 let.) videla jsem, ze v jine zubni ordinaci berou nove pacienty, tak jsem absolvovala predregistracni vysetreni, ve kterem mi byly sdeleni moje aktualni "problemy" se zuby. Hlavne jsem chtela lekare videt, pohovorit si s nim, nez se k nemu preregistruji, nebot i muj soucasny mlady zubar, ktery se urcite snazi dat mi maximalni peci a jde cestou modernich pristroju atd. Me potrebne peci ocividne nestaci. Toto jsem narovinu rekla novemu zubari - ze hledam spolehliveho zubare, ktery umi temer az hodinarskou praci v ustech... K veci - dnes mi osetril 1 kaz na jednom zubu. Za castku 6 tis. Byla jsem tak sokovana, ze jsem castku zaplatila a sla. Tak si jen rikam, kdyz nad tim cely den premyslim, zda ta castka je takova, protoze u nej nejsem zaregistrovana, nebo zda bych takto platila i kdyby byl mym osetrujicim lekarem? Vim, ze jsem se mela zeptat hned, ale to jsem byla sokovana a taky zblbla (hodinu a pul mi ten zub resil). Take bych si tam mohla zavolat, vim, udelam to asi hned v pondeli... Jen me zajima co si o tom myslite... Nejsem zrovna z bohatsich... Ale zuby bych chtela mit zdrave.
Dobrej zubař s rozumnýma cenama nedělá nábor na nové pacienty, protože má narváno. Vy jste si o tu cenu navíc řekla tím, že jste mu řekla, že chcete zubaře - hodináře. No tak jste platila za zubaře i za hodináře. Jako zubař si vzal 3000 a jako hodinář další 3000. Dnes je většina lidí šťastná, když má jakéhokoli zubaře. Pokud chcete lepšího, musíte si připlatit. Je pouze otázka, jestli tenhle je lepší..
K částce se nevyjádřím, jen k těm zdravým zubům. Zdravý zub je zub, který nikdy nepotřeboval opravit. A to nedělá zubař, to dělá každý sám doma v koupelně.
Nebudete to chtít slyšet, ale Vaše "pravda" je maximálně třetinová. Péče, genetika a prostředí. Ti, kdo dělají s moukou a cukrem vědí, proč je tam ten třetí bod.
Pb - mam-li byt konkretni, tak resil kaz, ktery byl pod plombou. Nevim jak kartackem, ustni sprchou, niti, ustni vodou, jakymkoliv jinym prostredkem dokazu doma v koupelne zlikvidovat kaz pod plombou. Zvlast kdyz o nem nemam ani potuchy.
Vždyť jsem to psala, zdravý zub je zub nikdy neopravovaný. Zubař zdravé zuby nedělá. Ten jen opravuje. Jelikož je zub asi z 96% anorganický, nelze zub uzdravit, neobnovuje se dělením buněk, jako jiné struktury v organismu. Zub lze jen opravit. Někdy ta oprava vydrží déle (první nikdy neopravovanou plombu mám od roku 1996) někdy méně. Pod plombou nic nevyřešíte. Vy musíte čistit tak, aby se kaz na zubu nikdy neudělal a zubař neměl co opravovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.