Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba kartou v jednom dni 2x ve stejném obchodě, jak se to počítá?

Od: strom odpovědí: 24 změna:

Dobrý den, jsem u tří bank, kvůli tomu, že jako nový klient dostanu jen tak peníze za to, že platím kartou, pak ještě u KB, tam budu plnit podmínky až od dubna, jelikož jsem založila účet teď v březnu a karta poštou ještě nepřišla. Ale včera jsem splnila 5x placení kartou u ČSOB a 10x placení kartou u Raiffeisen bank. No chci se zeptat, zda nevadí, že včera jsem v jednom dni udělala 9 plateb, které mi chyběli a ve 2 stejných obchodech jsem platila tou samou kartou z RB, ne hned, ale nejela jsem úplně do města, jen jsem tu procházela obchůdky v blízkosti bydliště a pak jsem se vracela, tak jsem zašla znovu do 2 obchodů a pak doma zjistila, že opravdu mám přesně těch 10 plateb. No nakupovala jsem u vietnamců hodně a někteří mám pocit, jako kdyby věděli o těch akcích z bank a někde chtěli placení kartou až od útraty 100 Kč nahoru, někde od 50 Kč. Tak aspoň vím do budoucna jakým obchodům se vyhnu. Takže ČSOB i RB mám už splněno a stihne se to zaúčtovat do konce měsíce, to jsem ráda. Prostě jestli nevadí, že jsem v jednom dnu platila ve stejném obchodě 2x, ale jinou částku pokaždé, ale dejme tomu v tom obchodě jsem platila v určitou hodinu a potom znovu za cca hodinu v tom stejném obchodě, ale kódy transakce, to jsem kontrolovala byly pokaždé jiné. Podle mě by to nemělo vadit.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Jsem kolenovrt, ale takové harakiri za to snad nestojí. Jinak k dotazu - splnit musíš počet plateb, nikdo neřeší jestli to uděláš hned za sebou v jednom obchodě. Ideál na to budou samoobslužné pokladny. Když si nákup rozdělíš v průběhu měsíce semtam na půl, nemusíš pak šaškovat.
strom
hodnocení

Trochu mě napadlo, že jsem jak šašek a obíhám ty obchody, ale zase, proč ne, když mi to zaplatěj. Vzhledem k tomu, že nikde, ale opravdu nikde člověk nedostane nic zadarmo. Já totiž nevyužila tu akci, kdy u RB stačilo platit kartou pouze 3x měsíčně.

strom
hodnocení

Tak já zaplatila podle mě už 5x kartou ČSOB a mám tam jen 3 platby a dokonce v mém účtu mám jednu blokaci na platbu kartou - 22 Kč, takže z účtu mám odečteno 22 Kč z pro mě neznámého důvodu, takže ještě dnes musím obíhat někde a platit zase. Já to tušila, že to nebude jen tak jednoduché.

ml
hodnocení

2x

Do konce měsíce je čas, něco ještě stihnete, takže stačí ještě párkrát zaplatit kartou a je to s rezervou.

Snad ani neni běžné slučovat transakce, to dělá snad jen DPP (při bezkontaktní platbě jízdného v tramvajích nebo metru) a podobné podniky, kdy to naúčtujou dohromady třeba za týden.

Limity na platby kartou dřív byly běžné, poslední dobou už je to spíš výjimečné (banky to obchodům zakazujou) a můžete platit klidně 50 halířů. Třeba GME mělo platbu kartou od stovky, do stovky s příplatkem 3 koruny, ale to je fakt dávno. Nehledejte za tím nějakou pomstu, obchody mají s tím nějaké vícenáklady a tak se podle toho (v mezích pravidel) chovají. Dřív taky bylo poměrně časté že byl nějaký poplatek (potřeboval jsem třeba zaplatit 12.5 tisíce, to je věc, kterou bych zaplatil kartou, no ale k tomu 2% tj. 250 korun, tak v žádném případě, došel jsem do banky, vybral 2 Masaryky a nějaké drobné a zaplatil radši hotově), ale to už zakázala EU, takže nikde v EU po Vás příplatek za platbu kartou chtít nesmějí. Ale odmítnout platbu kartou smějí a to i bez udání důvodu (narozdíl od hotovosti, kterou odmítnout nesmí pod hrozbou vězení (teda v extrémním případě, je to zločin narušování plynulosti peněžního oběhu)).

strom
hodnocení

Včera jsem v posledním obchodě platila u vietnamce a vzala jsem si jen koláček za 25 Kč a řekla tak kartou. Jak ten se zatvářil kysele u toho. :D A já na to copak? :P No, prý se jim to nevyplácí, když někdo platí malou částku kartou, tak tomu nerozumím, proč se jim to nevyplácí, ale tak nemusím vědět všechno.

id
Obchodník za váš koláč placený kartou platí bance poplatky. Bývalo, že do stovky platí paušalní poplatky, za větší tržbu určitá procenta. Chápete?
adams
Protože poplatek bance je vyšší než obchodní přirážka v ceně koláčku.
Rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou koláčku je koruna, poplatek za bezhotovostní platbu koruna padesát...
obchodnik

Adams, nepiš tu kraviny. Rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou koláčku za 25 Kč zcela jistě nebude koruna *smich* tipuju tak deset Kč. Korunu má možná tak u housky za 5 káčé. Třeba kaiserky co se prodávaly za 3.90,- se sem vozily zamražené z Polska za 0.70,-

taktak
hodnocení

2x

Je to úplně jedno. Já pro toto používám Kaufland, protože u nás se dá na samoobslužné pokladně platit "kolikrát chci, třeba po desetikoruně" pořád za sebou.

tomas13
hodnocení

2x
Taky musím plnit podmínky plateb, ale díky webu darujme.cz mám zadaný trvale platby kartou. Zaplatím charitu a je to...

mate59
hodnocení

2x

Je to jedno kolikrát denně zaplatíte.Pro vás bezproblémové a nejjednodušší by bylo zaplatit začátkem měsíce v marketu se samoobslužní pokladnou, rozblokovat nákup po jednotlivých položkách.Kauflandu,Lidlu,Albertu je to jedno,klidně 10 x i rohlík po jednom.A nikdo se na vás nebude tvářit kysele.

kartabankovni
hodnocení

2x
Jak tu uz bylo receno, muzete si koupit deset rohliku a na samoobsluzne pokladne zaplatit kazdy zvlast a mate splneno (pokud neni nejaky minimalni limit na jednotlivou platbu). Kde se scitaji transakce do jedne co tak vim je autobusova doprava, tam mi nauctuji nekolik jizd do jedne, tak predpokladam ze se to bere jako jedna transakce.
strom
hodnocení

To mě taky napadlo, přesně takhle to udělat. Podle mě možná vietnamci to takhle dělají, je jich hodně, bydlej spolu, proto mají nízké nájmy, protože každý zaplatí část a každý z nich si takhle založí účty u výhodných bank na sebe a jen si to takhle 10x a 5x za sebou namarkují tu platbu např. žvýkaček a mají splněno. Asi to zkusím tak udělat s těmi platbami, nesmí mi vadit, že někdo bude blbě koukat. :D

kartabankovni
Tak na zbohatnuti to asi neni, ale sam nekdy vyuziju nejakych nabidek kdyz to neni extra komplikovane, prece jen na zemi ty penize nenajdu. Kdysi jsem mel v jednu dobu 10 uctu, ted mam uz jen tri. Tak at se dari ))
Dělám to zrovna tak, v lidlu klidně 5plateb po pár korunách...samoobsluzne pokladny jsou super, kdysi jsem si na nich rozmenoval, ted tam plnim platby.

erger
hodnocení

0x

já jsem splnil podmínku 10 ti plateb u RB minulý měsíc-- tento měli do 15 vypsat odměnu a nepřipsali tkaže se na to vyprdnu zbylé peníze přeedu do učtu který používám nejvíce a do roka RB zruším

strom
hodnocení

Taky pak ty banky zruším, možná využiju u RB spořicí účet, ale zas na druhou stranu, tolik peněz tam člověk nechá a dostane pár set nebo tisíc něco za půl mega, to mi přijde strašně málo. Tady u nás v ČR je to katastrofa, nízké platy, nízké zhodnocení úspor a vysoké ceny všeho všude. No comment. :P

hodnocení

0x

Je jedno, kolikrát denně zaplatíte u jednoho obchodníka, počítájí se všechny platby. Příklad, v Globusu zaplatíte u poklady, pak jdete do bufetu Globus, pak do pekárny Globus, pak ještě jednou do obchodu Globus. Započítají se Vám všechny platby.

strom
hodnocení

Jojo, jsem si připadala jak na oběžné dráze, jak jsem to vše prošla a všude jsem si něco koupila. Oběžné, jako jak jsem vše obíhala, tedy já to brala tak, že si jdu koupit něco k jídlu pro sebe a místo té svojí karty, co používám nejběžněji a kde tedy nemám žádné výhody, ale v té bance platím veškeré poplatky za byt a je to nostalgie, i rodiče byli u této banky, tak proto ten účet nikdy nezruším, jsem použila prostě ty dvě karty, první jsem vyřídila ČSOB, tam mi zbývaly jen 2 platby a pak jsem jela RB a pěkně systematicky a zároveň spontánně, faktem je, že jsem se vůbec nenadřela, ještě jsem si udělala zdravotní procházku, takže vše v jednom, proč ne, že.

id
Asi jste utratila víc za blbosti než vám nabídne banka zpět.

riva
hodnocení

0x

Zajímavý koníček. Jen škoda těch prošlapanejch bot.

cyr
hodnocení

0x

je to jedno jaka castka (pokud neni v podminkach akce), staci ze to je treba 10 x 0,01 Kc klidne hned po sobe (ale to uz musis vedet kde to udelat za 3 minuity)

Vyjde te to na 0,1 Kc celkem :) Kdyztak za drobnou uplatu poradim.

pokud maji mensi prodejci s nizkym obratem treba pod milion mesicne limit na platbu kartou 50 Kc a vice napr. tak maji fixni poplatek za transakci treba 6 korun + nejake to 0,8% z castky.. Vetsi obchodnik zadny poplatek z transakce neplati, jen treba 0,5% z castky

km
hodnocení

0x

"dostanu jen tak peníze za to, že platím kartou" a kolik? děkuji

"jako kdyby věděli o těch akcích z bank" tak určitě ty mají tak čas sledovat nějaký akce v bankách...

chodím nakupovat drobnosti do jednoho vietnamského obchodu a jelikož vím, že každá platba kartou znamená i platba bance z jejich příjmu, platím tam výhradně hotově. jsem rád, že tu jsou a za ceny, které mají.

jaj*
hodnocení

0x
Tak to dělám a ještě se dá v aplikaci ověřit, jestli je vše splněno. Jdu do obchodu, vezmu několik položek a platím po jednom na samoobslužné. Jenom raifka má ty platby od 10 Kč, to jsem zaslechla jak to někdo říkal, aby byla ta odměna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]