Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda sčítání dopravy, jít do toho nebo ne?

Od: karkulka odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, uvažuji nad tím se registrovat a vzít si brigády Sčítání dopravy. Musím napsat, že zkušenost jednu mám, když jsem sčítala průchozí lidi na jednom místě a bylo to daleko více hodin než jen 4 za směnu, minimálně dvakrát tolik. A byl to dost záhul, bylo to v Praze a potom mě bolel celý člověk, záda, nohy a všechno. Byla jsem ráda, že jsem se dostala domů. Bylo to v Praze a tam těch lidí fakt byly mraky, takže být neustále ve střehu, to bylo něco. To jsem si říkala, že tolik hodin už v životě nevezmu, takže ty 4 hodiny sčítání dopravy mi přijde, že by se to dalo.

Problém je, že si budu muset koupit nový smartphone. Mám dva, ale v jednom mám aplikace z bank a není moc velký, tak nevím, jak by se tam všechny ty typy vozů vešli v té aplikaci a ten druhý tam zas mám hodně informací, fotky a tam nechci povolit kvůli aplikaci přístup ke všemu a pak ještě si neplatím internet v mobilu, takže poradíte nějaký levný internet v mobilu, který bych měla odteď do konce října? Netuším kolik měsíčně nejlevnější stojí, to se teprve podívám a pak, možná mezitím ta volná místa na sčítání dopravy zmizí, už teď jak mám přístup do systému v některých lokalitách je jen jedno místo volné. Vše samozřejmě Praha a okolí, tady totiž bydlím. A taky je tam možnost zakliknout, že ostatní sčítači uvidí moje jméno, příjmení, email nebo telefon nebo vše, kvůli případné společné dohodě dostat se na místo. Předpokládám, že většina sčítačů budou hlavně mladí studenti, důchodci nebo ženy na mateřské.

Já osobně jsem OSVČ a dala bych si to na IČO a měla bych ten výdělek v čistém. Nejsem už věkově nejmladší, sice mi každý hádá méně, ale zkrátka se rozmýšlím, jestli do toho jít nebo ne. Nový mobil mě bude stát přes 2 tisíce, k tomu měsíčně internet v mobilu, nevím kolik zvládnu směn každý měsíc, je to dobře placené, hlavně o víkendu. Ale to sčítání průchozích osob tam jsem byla sama a to mi vyhovovalo, tady u sčítání dopravy sama nebudu, tam jsou minimálně dva lidé a není možné o sobě nevědět a toho se obávám. Co když si s tím člověkem nebo s těmi lidmi nesednu a budou prudit. Já jsem dost introvert a chci si dělat svoje a nepotřebuji se s někým kamarádíčkovat, protože všichni víme, že tam všichni budou jen kvůli penězům a ne kvůli kamarádství. Ale kdybych třeba vzala místo, kde nás bude na směně 6, tak to už asi nebude v klidu. Člověk nikdy neví, co za lidi tam bude. Spíš se dá čekat, že to budou kámoši, co budou držet spolu a můžou třeba toho dalšího vysírat. Ale zas mě nenapadá jak by to stihli, když všichni budeme muset ty 4 hodiny být ve střehu a věnovat se sčítání.

No, pokud máte někdo zkušenost s touto brigádou, budu ráda za postřehy. Nebo pokud poradíte jaký internet v mobilu je nejlepší pro tuto brigádu. Nechci paušál v mobilu na celý rok nebo navždy. Jen odteď do konce října 2025. Pak ještě mi vadí i to, že řidiči co tam budou jezdit o nás budou vědět, tak pro introverta v tomhle to moc není, já bych nejraději někde nenápadně, aby o mě nikdo nevěděl, ale to určitě není možné, když budeme mít asi na sobě všichni povinně výstražnou vestu. Už teď o tom přemýšlím, že tam budu stát jako tvrdé y a čučet a klikat, všem pro smích. Ale nikdo z těch řidičů mi peníze jen tak nedá, tak na to kašlu. Podle mě to bude dost masakr v létě, kdy bude víc jak 30 stupňů, pražit slunce a človek ani nebude pořádně vidět na displej, to přece nemůže stát na plném slunci, ale co když tam nikde stín nebude.

Pak taky bude blbé stát tam v dešti. Já osobní auto nemám, takže já tam budu stát nechráněná v plném slunci nebo v dešti a nevím, jestli se to vůbec dá zvládnout. Když si představím vítr s deštěm, mobil přece nesmí namoknout, tak to abych koupila mobil, kterého déšť nezničí, tak to asi nebudou jen 2tis. co si představuji, tak jestli se mi to vůbec vyplatí. Minimálně budu muset mít kšiltovku nebo klobouk slamáček, brýle. Ale když bude plné slunce, tak bez stínu přece nejde dobře vidět ten displej, jak to ti lidé dělají? Když nemají své auto a trčí tam ve stoje nebo mají třeba tu přenosnou rybářskou židličku. Tím samozřejmě na sebe daleko více upozorňují. Takže budeme všichni šaškovat na smích řidičům. :D Tak jsem se vypsala a budu ráda za vaše postřehy, rady, nápady. Zda mám do toho jít nebo ne. Mě osobně by pomohlo vydělat více peněz. Děkuji předem.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vili
hodnocení

4x
Tak popořadě. Jestli z denní odměny 650 korun chcete platit další mobilní telefon, abyste tu odměnu dostala, tak nevidím žádný výdělek.
Za druhé, jaká ještě je víc vhodná práce pro introvertní lidí než stát někde kousek od silnice bez interakce s okolím ve výstražné vestě a ,, dělat čárky ".
Za třetí, nutnost kupovat data jsem nikde nenašel.
Za čtvrté, baví mě, jak jsou lidé pohodlní, když jim vadí slunce, déšť, chlad, je pro ně problém sedět 4 hodiny někde na kameni nebo pod stromem. Ale peníze by chtěli. Co mají říkat lidé, kteří dělají denně celý rok na osmičky ranní, odpolední a noční, u pásu, v nuceném tempu, v neklimatizované hale a v jiných podobných prostředích.

karkulka
hodnocení

Tak už jsem zjistila, že proti vodě stačí vodotěsný obal a nechám si asi ten telefon co mám, tak budu pouze platit mobilní tarif bez závazku, který mohu kdykoliv ukončit.

km

* chcete odpověď? napište příště stručný dotaz

hodnocení

0x

Nebylo by lepší napsat jenom dotaz místo té omáčky okolo?

petr2
hodnocení

0x
Pokud Vás unavuje práce 4 hodiny v kuse na jednom místě a je to pro Vás obrovský záhul tak už tady je něco špatně…
Pro Vás tak práce z postele v leže pod peřinou a max. 2 hodiny denně at se neunavíte..
Přeji štastný výběr
karkulka
hodnocení

Přiznávám, že jsem dost pohodlná a vše si víckrát rozmyslím než se do něčeho pustím. Mám za sebou v životě hodně práce a hodně i manuální a prostě tyto práce už nevyhledávám, mám se ráda a mám nárok dělat práce co mě baví. Nemám ráda takové to rčení někdo to dělat musí, jasně, ať si takhle lidé žijí, ale já nejsem ten typ co musí dělat vše jen proto, že někdo to dělat musí. Takhle hloupá a naivní jsem byla kdysi, ale už nejsem a už si mohu vybírat, takže mě třeba obrazně ukamenujte, vím jaké je rozložení lidí ve společnosti a vím, že mnoho lidí nemělo a nemá buňky na to, aby si zajistili krásný život, kdy pracují jen proto, že je to baví. Samozřejmě i já mám měsíční výdaje, nežiju někde ve vyhloubené jámě v lese, ale plnohodnotně, ale i tak si můžu vybírat a dělat jen to co chci. A proč? Protože nejsem hloupá a protože jsem si nevzala nějakého borce, co by mi doma rozkazoval a protože jsem si neudělala děti. Takže mám výdělky jen pro sebe a jsem velmi svobodná a nezávislá. :D A to je to nejlepší co mě mohlo potkat, teď jsem na koni oproti jiným co žmoulají každou korunu a žijí z ruky do huby. Faktem je, že nerozhazuji za kraviny a mám finanční gramotnost a je mi fakt jedno co si kdo myslí, nikdo mi nic nezaplatí, takže to mám víte kde. Samozřejmě že budu dělat pouze jednoduchou práci u které se nenadřu, nemám důvod se ničit. :D

fik
Když to tak čtu, tak lidstvo si může gratulovat, že jste se nerozmnožila.
vili
Fík, náhodou, mě tyhle příspěvky moc baví.
Buď jde o relativně propracované trollení, nebo je tazatelka opravdu jednodušší. Protože ta mistrovská dedukce, že je soběstačná, nemusí nutně pracovat, protože prostředků má víc než jiní, a má finanční gramotnost, v porovnání s uvažovanou nárazovou prací za minimální odměnu, kterou možná celou vyhodí za třetí a pro ni nepotřebný mobil, je opravdu famózní. Navíc zdůrazňuje, že navzdory kontextu ostatního textu není hloupá, aby si toho každý jednotlivý čtenář všiml.
K tomu to vzdychání nad nestabilním počasím během čtyřhodinové pracovní doby v období od dubna do září a úvahy nad nutností se přizpůsobit oblečením typu klobouček, to je opravdu propracovaný nasí.ací text vzhledem k tomu, že velké část populace, v některých případech i vysokoškolsky vzdělaná, dělá v mnohem horších podmínkách. Pravda, občas za větší prachy.
Kdybych se chtěl bavit na cizí účet, asi bych to lépe nevymyslel.
halamus

Karkulko, já to nechápu, na jednu stranu se chlubíte, jakl jse ta tom dobře a pak čtu, že nemáte ani průměrný mobil za 5-10 tisíc korun, ani na (ideálně podpultový s více daty) tarif za 300 měšíčně s prakticky neomezenými daty díky Pořád online, sice s nízkou rychlostí, ale na vše, krom videa postačuje.

mate59
hodnocení

0x

Tato poměrně namáhavá práce určitě není vhodná pro vás a finanční ocenění za ni je nedostačující.A pražit se někde na slunci nebo moknout, to už vůbec ne.Běžte raději do Kauflandu na brigádu, to budete mít pod střechou v teple a nemusíte ani kupovat nový mobil.Brigádníky berou furt a platí dobře.

halamus

Tazatelka bohužel více jak 4 hodiny v kuse nedá.

prostromek
hodnocení

0x

Běžně jsme při jízdách automobilem vídávali sedět u silnic starší pány (důchodce) v kloboučku na rozkládacích křesílkách, židličkách, s notýskem a tužkou cosi zapisující.

A nikdy nás nenapadlo, abychom se nad tím zamysleli až tak, že to je k smíchu.

Normální práce, brigáda.

Za mě to je jenom ve Vaší hlavě.

Jinak výdělek 162,50 za hodinu je dobrý, vždyť se nenadřete, posedíte.

Čas dopoledne do 11 hodin také dobrý, ještě sluníčko nepraží. A předpověď počasí na druhý den se povětšinou již zadaří, abyste věděla, jestli bude, či nebude pršet.

halamus

To měl a být odpověď.

ttt
hodnocení

0x
Navrhuji si hledat brigádu v psaných médiích a v literárním světě.

halamus
hodnocení

0x

Můžete prodávat své tělo, nebo se dejte na politiku, víte, kolik bere poslanec plat, k tomu všelijaké náhrady, obědy v poslanecké jídelně za pár korun...

ml1
hodnocení

0x

Pracovní pomůcky poskytne zaměstnavatel. Teda pokud to budete dělat jako OSVČ tedy dodavatel (neboli ať žije Švarc-systém), tak je to samozřejmě něco jiného, pak si vše poskytujete sama čemuž bude odpovídat cena takové zakázky (160 za hodinu je určitě málo, to by šlo tak v pracovním poměru (kde zhruba stejně jde na daně a vše kryje zaměstnavatel)).

Nejlevnější internet je zřejmě od kaktusu gigabajt za stovku měsíčně, občas se v akci vyskytne 02 roční předplatné, které vychází výhodnějc (50 giga za 600), to že po roce se obnovuje za plnou cenu (litr) vás nemusí trápit.

Trochu při dnešní technice pochybuju o smyslu podobných brigád, tohle přece řeší indukční smyčky ve vozovce (bývají kvůli adaptivímu řízení třeba před semafory) nebo kamery, kterými je praha prošpikovaná (a slouží mj. ke sledování hustoty dopravy). I do MHD už namontovali radši sčítací rámy (podle standardů jimi má být v PID vybaveno nejmíň 60% vozidel), ale bývali doby, kdy jezdili brigádníci, co si dělali na zastávkách čárky, kolik lidí nastupuje a vystupuje.

halamus

Ničím nepodložená domněnka, data chce někdo, kdo k těmto údajům nemá přístup.

janaaaa
hodnocení

0x
Ja jsem se tam prihlasila. Taky si neplatim internet v mobilu, psala jsem jim email a pry data byt nemusi. Ze by to melo fungovat i bez toho. Jinak pocitam s tim, ze si kdyztak sednu nekde na lavicku nebo na obrubnik, určitě taky nevydrzim 4 h nekde stat. Zatim mam 4 smeny tak uvidim, kdyztak se na to pak vykaslu. Dve jsem dokonce ulovila, ze tam budu jen sama. Ale je to uz strasne rozebrany teda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]