Nejste přihlášen/a.
není lidl jako lidl - na prodejně nemají s lidl eshopem nic společného - potvrdili mi obě strany
Reklamovat u e-shopu. Ja jsem tak vracela dokonce dvě matrace. Do 14 dnů ani nemusíte udávat důvod. Ja bych jim zavolala a domluvila se. Třeba to půjde i tak, jak chcete.
Pokud vracíte zboží jedno nefunkční a druhé použité a opotřebované, tak nemůžete použít ustanovení o odstoupení od kupní smlouvy do 14 dní. Nicméně Lidl nedělá problémy s reklamacemi a neprotahuje to.
Nevidím důvod, proč by 14 denní vrácení nemohl použít. U aku-nůžek, které nepoužíval, může odstoupit od smlouvy ve lhůtě 14 dní, že jsou nefunkční to nevylučuje. U těch druhých to nelze, nicméně neměl by být problém je vrátit, neboť:
Pokud prodávající poruší smlouvu vadným plněním podstatným způsobem, můžete rovnou odstoupit od kupní smlouvy a požadovat vrácení kupní ceny, aniž by se přistupovalo k odstranění vady. Bude na vás prokázat závažnost vady odůvodňující okamžité odstoupení.
Nůžky, které se ihned ztupí tuto podmínku splňují. Myslím, že půjde oboje nůžky vrátit najdenou, každé podle jiného paragrafu a s jiným odůvodněním (resp. u těch vadných odůvodnění není nutné, jen vhodné).
Reklamace s LIDLshopem mám celkem zmáknuté. Zkušenost s aku nůžkami mám také - má doma 3 kusy. Resp. - mám 1, ale další dva jsem vyreklamoval a po domácí opravě používá otec a tchýně.
O měkkosti ostří jsem také psal v recenzi. Nicméně - ostří jde jednoduše demontovat a naostřit. U stříhání větví "živých" je to do 4 cm bez potíží. Problém je při stříhání suku nebo suché větve, na to ale máte použít jiné přístroje.
K reklamaci - přes web zadáte požadavek na reklamaci, ideálně s fotkou výrobku a jeho poškození. Požadavek předají na servisní oddělení, kde se rozhodnou, jestli vrátit nebo "ponechat" poškozený kus a vrátí peníze nebo pošlou nový kus.
Nůžky mají možnost výměny nože - ale ten je tuším z německa za 400,- Kč plus doprava - a kdo ví jestli lepší kvality. Dvakrát mi tedy poslali nový kus, starý jsem s tatíkem opravil a jsou funkční - použitelné.
Vracet nefunkční zboží v rámci 14ti denní lhůty se mi protiví - ten problém bude řešit někdo jiný, ale charakter to poškozuje vám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.