Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám v ČS učet korunový a učet v eurech. Mám Visa kartu na výběr z bankomatu. Chtěl bych si z bankomatu u ČS vybrat z eurového učtu eura přeměněné na kč? Je to možné? Jaký je postup výběru z bankomatu? Děkuji.
pokud je to karta vydana k eurovemu uctu (anebo banka umoznuje na bankomatu zvolit, z jakeho chces vybirat uctu, i kdyz pouzijes kartu k CZK uctu), tak by to melo jit, nic tomu nebrani... Bankomat vydava vzdy v mene statu, na jejimz uzemi stoji, neznam vyjimku. Banka taky rada vydela, kdyz ti smeni za jeji nevyhodny kurz
presnou odpoved dostanes u zdroje, pokud nemas fobii z telefonovani, tak: cislo do sve banky jiste znas
>>Bankomat vydava vzdy v mene statu, na jejimz uzemi stoji, neznam vyjimku.
Na turistickych mistech bývají (nejen v čechách) bankomaty na CZK/EUR/USD samozřejmě s nějakým šíleným poplatkem, nikdy jsem to nezkoušel, stačí mi ty lístečky, co se kolem nich válí (navýšení 25% - podle nějakého předpisu musí uvádět procentní rozdíl proti ECB, tak ho uvádí, nechápu, kdo se může nechat takto okrádat, možná to na obrazovce nějak maskujou). Bankomatům euronet a jim podobným se vyhybám i v čechách natož v cizině (pokud se teda nechci zasmát).
Ano, je to uplne bezne. Zadas proste vyber v KC. Pozor pri prepoctu! Bankomat se zepta,jestli chces s prepoctem? Zadej NE! Jinak mas nevyhodny kurs.
Ale pocitej s tim, ze si banka odecte za vyber 10€. Drive se dalo vybirat 4x do roka bez poplatku, ale zmenili to. Zalezi take na tom, u jake jsi banky. Ale da se to vyhledat.
Psal spořitelnu, to je 6 korun z jejich a 40 z cizího (možná o nějakou korunu jinak). Pokud si neplatí paušál (40 korun navíc k poplatku za vedení účtu) za výběry zadarmo, pak z jejich je to zadarmo a z cizího furt 40. No ale to je osobní účet, dneska je osobní účet II nebo možná i III či IV a další nepřehledná nabídka a nevim co nabízeji na devizy. Rozhodně být jím, tak si ten ceník pročtu, kdo je připravený, neni překvapený.
Úplně nejjednoduší výhodnější je si převést v internet. bankingu z €čtu na KČet. Některé banky mají funkci směnárny, kde se dá šáhnou na mírně lepší kurz než nejen při výběru z matu, ale ani při poslání mezi účty.
Protože to není nejjednodušší (ano, toto je správně, proto není přešškrtlé), ve smyslu přívětivosti a počtu úkonů
Úplně normálně vyberete koruny. Jako když třeba v Maďarsku vybíráte forinty z korunového účtu. Banka Vám je přepočte svým kurzem pro nákup eur (aktuálně 24,414).
Možná by bylo lepší vybrat na pokladně eura a ta donést do nějaké dobré směnárny, dostanete se ke 25 korunám (minulé úterý nákup 25,0000 prodej 25,1000) nebo využít nějakou tu online směnárnu. Nevím jaké má spořitelna podmínky pro výběr valut, ale to lehce zjistíte v jejich ceníku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.