Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gripeny- Časlav- HLUK?

Od: ddrek odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, rád bych si pořídil domek poblíž Čáslavy u Golčova Jeníkov. Už mám něco vyhlidnuteho, ale napadlo mě zdály ty letadla lítají tímto směrem a pokud ano, jak hodně jsou slyšet...? Vím, když někam přiletí, tak člověk se lekne a nebo ani druhého neslysi.
Chtěl bych abych měl klid a tohodle se obávám. Děkuji moc za odpovědi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bln
hodnocení

3x
Tak se pripojim k diskuzi, jsem z okoli.
Zalezi na smeru vetru ale drtiva vetsina vzletu startuje na druhou stranu, smer nove dvory a kutna hora, naopak od golciva je vetsina pristani, ktere jsou o poznani tissi nez starty, a toho provozu tam je minimum kdyz neni letecky den nebo n jake cviceni o kterem letiste informuje v okolnich obcich, nekolikrat do roka, myslim ze v golcove vas vic bude rusit železnice nez letiste, hezky den

hodnocení

3x
Nemyslím, že by to měl být problém. Především proto, že Gripeny nejčastěji vzlétají z RWY 31, tedy směrem na severozápad, zhruba na Kolín. Už i proto, že úly hotovosti jsou u prahu této dráhy. A start hotovosti skutečně přeslechnout nejde, protože často vzlétají ve dvojici a samozřejmě na forsáž.
Golčák je ale na příletové trase, tam jsou letouny na minimálním výkonu motoru, tudíž nedělají nijak výrazný hluk. Já bydlím na této trase o kus dál, zrovna teď jsem Gripen slyšel, ale nijak rušivě.

hodnocení

2x

Dobrý den, kdysi dávno jsem v Golčově Jeníkově trávil hodně času. V té době vojenské letiště fungovalo hodně aktivně a stíhačky byly slyšet denně. Ale co si vybavuju, tak to žádná tragédie nebyla. Ale je to subjektivní.

Jestli máte možnost, zkuste se na nějakou dobu ubytovat poblíž letiště. Třeba v rámci nějaké dovolené a sám uvidíte, jak hluk z letadel na vás působí.

Taky je faktem, že když člověk bydlí u nějakého rušivého objektu, tak časem jej začne ignorovat - viz bydlení u letiště, kolejí, dálnice

Hezký den přeji

hodnocení

0x
Neznám situaci v místě, ale pokud by tam v budoucnu létaly F-35, situace se dramaticky zhorší.
trtr

Jj, F35 bude hukot, ale u nás zatím scfi, které nikdo nikdy neviděl a možná ani neuvidí.*smich*

seznamzpravy.cz/...

hodnocení

0x
Hlučnost F35 je sice mnohem vyšší, než u Gripenů, ale zase vzlet bude tak drahý, že to bude vzlétat tak jednou za rok a bude to velký svátek, kdy se tam sjedou dańoví poplatníci z celé republiky a s jásotem budou oslavovat, jak nemalá část jejich daní právě vyletěla do luftu. :-D
A nebo už za 10 let USA nebudou našimi "kamarády", a ta letadla vůbec nedostaneme, nebo je Američané SW zablokují. :)
trtr

Za 10 let to bude střep, který bude překonán.

P.S.: Máme tady dost schopných lidí, že už dávno mohly být Grippeny odkoupené, ale to by se zase nemohlo hrabat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]