Zdravím, baví ně příroda a hledám inspiraci, kam bych se mohl na tři měsíce tento rok vypravit. Mám procestovanou jen USA - 2015, 2017, 2018, 2024, vždycky na 3 měsíce na estu a většinu času jsem strávil touláním se snad ve všech národních parcích západu a středozápadu. Při poslední návštěvě jsem si ale zaletěl do Portorika a to mě uchvátilo, hlavně oblast tropického deštného pralesa El Yunque, ale bylo to ale docela drahé. Nyní hledám místo, kde bych se každý den mohl vydávat na procházky pralesem, aby tam nebylo moc turistů, ale zároveň, aby to nebyla úplná díra, aby tam bylo bezpečno a nestálo to tak moc jak Portoriko, jsem spíše budget cestovatel. Chtěl bych poprvé zkusit jižní ameriku, ale mám obavy ohledně bezpečnosti, krádeží a loupeží. Výhledově bych chtěl něco z této nabídky: Peru, Bolívie, Ekvádor, Kolumbie. Na velké města kašlu, zajímá mě hlavně příroda, jungle a hory. Díky za rady.
Můžeš zkusit Brazílii Ekvádor Peru Bolívii, všude tam se dostaneš do džungle. Na YouTube koukni na Vítkuv cestopis nebo jak se to jmenuje, ale ten člověk není úplně můj šálek kávy, ale můžeš čerpat inspiraci. Vyhnout se místům kde operují narkomafie či nějaké zájmové skupiny a okrajům velkých měst. Jinak asi to Peru a Bolívie celkem bezpečné když se vyhneš blbým místům a je to low budget. Nebezpečni můžou být toulaví psi, kteří v noci jsou více agresivní, ideálně všechny pěší přesuny stihnout ještě za světla. Jo anglicky moc neumí, lepší se naučit základy španělštiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.