Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena elektříny při provozu PC

Od: petrzvysociny odpovědí: 9 změna:

Kolik stojí hodina provozu domácího počítače?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Mám změřenu spotřebu PC za provozu cca 120 - 125W = 1/8 kW. Při ceně 5 Kč za kWH je to přibližně 0,60 Kč.

doplněno 08.11.10 10:11:

Pro upřesnění: PC, monitor, trafa tiskáren a 9W lampička.

doplněno 08.11.10 10:27:

Držel jsem se otázky - spotřeba PC. Měřil jsem dlouhodobě a vyšší odběr než 125W jsem nezaznamenal. Modem a router - tím jsem se nezabýval, protože jsou zapnuté non-stop.

tozinek*
08.11.10 09:00
hodnocení

0x

50 halířů

rob*
hodnocení

0x

Musíte nejdřív spočítat příkon :) + monitor, tiskárna, herní zařízení ...

Odhadem bych to viděl tak na 1,50 - 2 Kč, pokud nemáte nějaký superstroj

fidonet*
hodnocení

0x

hodina není tak směrodatná, respektíve to není žádný ukazatel. Ale jak píše kolega, cca 500W pokud jede naplno sebere kdoby to čekal 500W. Tedy při ceně 6 kč za 1 kwh cca 3 kč. Jenže pokud zdroj nejede naplno , tak si spočítej počet hardisků, spotřebu desky, grafiky, ventilátorů a nemalou měrou se do spotřeby připojuje i monitor. Kdyby ses dostal na 30% výkonu zdroje, tak máš hodinu za 1 korunu. Lepší pohled na spotřebu PC vrhá roční spotřeba. Ta může být 5- 10.000 korun, dle toho jak kdo u PC prožívá svůj čas nebo pracovní nasazení ...

doplněno 08.11.10 10:17:

pokud máte za PC router nebo modem / nebo třeba ještě switch tak nezapomeňte dopočítat spotřebu. Například 50W router vezme každý den, pokud běží nonstop více než 1 kwh!

tesyk*
hodnocení

0x

Shodou okolností si právě měřím spotřebu notebooku. Tak při zapnutí kolem 12 hodin denně, mě to za 11 dní spočítalo cenu 101,75 Kč.

tozinek*

člověče, to je na notas dost. Kolik počítáš za kilowatu korun? U ntb jsem taky měřil spotřebu, zdaleka nebyla taková jako u stolního, jen už si nepamatuju kolik bral...zdá se mi to dost.T.

tesyk*

mám tam nastaveno 4,70 , ale jede to částečně na vyšší a nižší sazbu, ale neumím rozklíčovat v jakém poměru.

doplněno 08.11.10 14:01:

vlastně se k tomu ještě přičítá spotřeby laserové síťové tiskárny a ta topí non stop,

tozinek*

a jaký má aktuální příkon za chodu? tipnul bych kolem 60W?

notebook má kolem 60-70W. Kilowathodina ale může stát až 5.8Kč podle spotřeby a tarifu domu nebo bytu. 1h= 70/1000 * 5.8 = 0.40kč/hod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]