Nejste přihlášen/a.
Tekutiny v sáčku a tablet vykládáte jen při odletu,mobil,peněženka,klíče,zůstává vše v kabelce.Letíte s CK,po vystoupení z letadla vstoupíte do příletové haly kde bude delegát CK s cedulkou a on vám poví kterým směrem stojí autobus a číslo busu.Jednoduché.Zavazadlo si můžete vzít do busu/nemusí být plný/na klín.Nebo když se změstí,tak nad hlavu do přihrádky.Nemusí se však jednat o klasický autobus,ale může být i mikrobus a oni dávají ty zavazadla na střechu,záleží i do jaké destinace letíte.Pas, peníze,voucher vodu mějte vždy u sebe.
Velké kufry se dávají do zavazdlového prostoru. Příruční zavazadlo si nechte u sebe v autobusu. Buď po nohama, nahoře na poličce nebo na klíně. Jsou tam důležité věci a do zavazadl. prostoru bych to nedávala.
Kromě tohoto příručního zavazadla si vozím ještě takovou malou příruční taštičku, kolem krku, kde mám peníze, doklady, léky...prostě ty nejdůležitější věci.Jaga.
Jo, chápu, tohle se vážně moc nikde neřeší, takže úplně v pohodě dotaz. Když letíte jen s příručním zavazadlem, tak to máte samozřejmě s sebou v letadle nahoře v přihrádce. Ale když pak přestupujete do autobusu, který vás veze na hotel, tak se často dávají i příruční kufříky dolů do zavazadlového prostoru autobusu a to hlavně když je plno. Většinou se dovnitř do busu s kufrem nevejdete, takže je určitě lepší mít po ruce třeba kabelku nebo menší batoh, kam si dáte pití, elektroniku, peněženku, doklady, klíče a další věci, co nechcete pustit z ruky. A pokud byste ještě hledali nějaký kvalitní kufr, doporučuji se mrknout na Nejkufry. Mají široký výběr a kufry z kvalitních materiálů, které fakt něco vydrží. Já osobně mám už pár kousků a jsem s nimi spokojený.
jo ja tomu rikam balit se 3x hlavne kdyz mate jen ten prirucak a ne odbavene zavazadlo
napred pro pruchod rengeny, tam je jim jedno kolik mate batoziny, tasek a tak, takze si to seskladam tak, aby mi bylo pohodle vytahnout elektroniku - ven fakt jen ten notas, telefon, powerbanku, kabelaze nechte klidne v batohu, pytlik s tekutinami jako leky a kosmetika, flasku vody jen nekde, ale vubec nevadi mit prazdnou plastovou flasku, kterou pak naplnite v pitku
druhe baleni je pro pruchod branou do letadla, kde prave kontroluji, ze mate jen ten spravne veliky a zaplaceny prirucak, takze se to chce se preskupit, kor pokud mate u nizkonakladovky jen 20x30x40 batuzek :D vyhoda je kdyz letite z tepla do zimy, da se toho dost nacpat do kapes treba bundy
treti baleni nastava v cilove destinaci, kdyz potrebuje trochu jine veci po ruce, nez doma a taky odlozit vrstvy obleceni, kdyz je vedro, takze se hodi mit sebou lehce slozitelne tasky
s kazdou cestou ziskate zkusenosti jak vam to vyhovuje a co se vam osvedcilo, jine je to s cestovkou na flakarnu u more a jine na poznavacku po vlastni ose, choas v tom delaji letiste i letecke spolecnosti, ktere to kazde ma jinak
pokud jedete s cestovkou, bude vas v cilove destinaci cekat delegat, bud hned u vystupu (jeste v hale) a mavat logem spolecnosti, nebo je pobliz umisten stanek s logem cestovky, nasmeruje vas k busu a pokud mate jen prirucni batoh tak vetsinou se da vzit dovnitr busu a prinejhorsim ho mit na kline, kdyz ne, je dobre byt pripraven na to mit dulezite veci u sebe, viz. treti baleni :D
Upřesnil bych, že menší elektronika není potřeba při bezpečnostní kontrole vytahovat z příručáku. Větší, jako třeba tablet, notebook nebo fotoaparát, většinou ano. Některé letiště mají už i lepší skenery a není potřeba vykládat ani tekutiny, ale to vám dají vědět u pásu, zatím je to spíše vyjímečnější. Ostatně sami se většinou ptají nebo upozorňují na tekutiny nebo elektroniku, pásek atd.
Na to jsem zvyklý, vyžeru si to skoro pokaždé. Je to tak třetina letů, kdy bych neměl alespoň stěry na výbušniny, šacování batohu, pravda, jednou vlastní vinou kvůli zapomenutým tekutinám, naposledy ve Vídni také kompletka, ale nikde nic nebylo. Ostuda to není, je to jejich práce a vaše povinnost, takže to tak i beru. To už považuji za horší lidi, kteří si nezjistí ani základní podmínky pro přepravu a pak na bezpečnostní kontrole probírají tašky a vyhazují různé předražené voňavky a kosmetiku, co nesplňuje limity.
Odlety z Prahy mívají v současné době povolenou jednu láhev nápoje který projde přes kontrolu. Kromě toho si můžete z pítek načerpat třebas dvoulitrovou flašku, za kontrolou to ničemu nevadí.
arne1: Předpokládám, že se to týká T1, kde jsou bezpečnostní prohlídky těsně před gate, kde mnohdy není žádná možnost zakoupení vody. Párkát jsem slyšel, že někoho pustili s lahví vody, ale když jsem letěl naposledy, asi dva roky zpět, tak se ptali, jestli máme prázdné lahve na vodu. Nicméně je možné si zakoupit vodu v bezcelní zóně a v přepravním obalu není problém. Nicměné v blízké budoucnosti by i T1 měla projít rekonstrukcí a mít centrální bezpečnostní prohlídku, postupně se mluví i o nasazení nových skenerů, které dovolují mírnější pravidla pro převoz tekutin, ale to snad bylo před nějakou dobou pozastavené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.