Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trhané spaní

Od: fr odpovědí: 10 změna:

Zdravím Vás, vlivem nočních služeb (cca 5 let) mám rozhozený biorytmus a po příchodu z noční neusnu, až tak někdy k večeru. To tak mám celou dobu. Nyní ale zhoršení, usnu hladce téměř vždy (ve volno, po noční, před denní ) - ale po čtyřech hodinách stop... vždy se vzbudím... SLEEP Faster spray, Hypnogen, NEOSPAN... co byste radili, aby byla obnovena 8hodinová délka spánku bez pauzy? Co se vám osvědčilo... díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Změnit práci? 10 let jsem sloužila noční, vše rozhozené, nikdy jsem to přes den nedospala, každé tělo je jiné, ne každý se tomu dokáže přizpůsobit..

Když jsem skončila, vše se časem vrátilo do normálu.

hodnocení

1x
Změnil bych práci, abych neměl noční. Tělo dostává změnami zabrat. V padesáti taky můžeš mít rakovinu apod. Plácat to prášky na spaní apod je už z principu blbost.

hodnocení

1x
Normálně bych Vám doporučila nechat si napsat antidepresiva s hypnotickym účinkem,např. Triticco. Jenže ta se musí brát každý večer,což se vylučuje s Vašimi smenami. Navíc dokud budete smenovat,bude to nejspíš stejné. Bohužel ve Vasem pripade pomůže jedině změnit práci a chodit jen na ranní

hodnocení

0x

Od té doby, co mi zemřel manžel, mám podobné problémy. Trvá to už skoro 5 měsíců. Večer v pohodě usnu, budím se ale kolem 1. hodiny a už nezaberu. Straším u počítače, čtu si, luštím...

Po manželovi mi zbyla krabička silných hypnotik - SANVAL. Brala jsem jen půl prášku, pomáhalo mi to. Lékař mi to ale nedoporučil, je to prý velice silný lék /doslova řekl "dryják"/ a navíc návykový.

Koupila jsem si šetrné léčivo - na rostlinné bázi /chmel, meduňka, mučenka, kozlík/. To sice návykové není, ale nemá to žádné větší účinky.

Takže jsme na tom stejně. Budu toto vlákno sledovat, třeba to pomůže i mně. Jaga.

doplněno 15.03.25 06:41:

Sice jsem Vám nijak neporadila, ale aspoň vidíte, že v tom nejste sám. ;)

skama

Teprve pět mesíců.? Já už to mám dva roky.Pomáhají vycházky a setkávání se s přáteli.Prášky na nervy neberu,ale mám rezervované místo u psychiatra.Blbé sny a neklidné spaní -buzení se- mám pořád.Někdo tady prostě chybí.

ltz
Jaga: mně v noci při nespavosti pomůže toto: přivřu víčka, tak aby byly otevřené jen tak na milimetr a stále takto v této poloze je udržuju přivřené 5 minut i déle. Víčka se unaví, zachvíli cítím, jak se už víčka neudrží a padnou, zavřou se, úleva. Pak už ani nevím, že usnu. Asi to vypadá jako blbost, ale mě to takto z 80% vždy uspí.

hodnocení

0x
No a máte na spaní zcela zatemněno, nebo spací masku na očích? Možno i špunty v uších, aby vás nic nevyrušilo.
fr

Jak říkám, usnu v pohodě, ale po čtyřech hodinách se vzbudím... věk téměř šedesát...

hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti ti můžu doporučit i esenciální olejíčky od Holistificu. Používám je, když se potřebuju rychle zklidnit, dostat se ze stresu a vypnou hlavu po náročném dni. Stačí pár kapek do difuzéru, nebo jen na polštář a nechat prostor jemně provonět. Hodně to osvěží vzduch a celkově člověk zabere. Léky na spánek bych opravdu bral až jako krajní řešení.

hodnocení

0x
Temný kryt na oči a špunty v uších, aby po těch 4 hodinách nepřišel žádný vjem. A nepít moc před spanim, v 60 už vás může budit i potřeba na malou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]