Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Výroba šumivého vína

Od: janek odpovědí: 3 změna:
Zdravím,
Chtěl bych se pokusit o výrobu šumivého vína. Potřeboval bych zjistit, kolik cukru dát na výsledný alkohol a kolik CO2 z cukru vznikne.
Příklad: mátové víno - požadovaný alkohol 12%,tlak v lahvi 6 barů, zbytkový cukr 15g/l.Kolik cukru přidat a kolik cukru udělá kolik CO2? Existuje nějaký vzorec?
Díky

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

riva
hodnocení

1x

Zhruba máš z 1 kg cukru 0.5 kg alkoholu a 0.5 kg CO2.

 

sifon2
hodnocení

0x
Hleďa podle odpovědí tak buď ten vzorec patří mezi akta X nebo knihy lexikonu a kouzel a ten si každý "kouzelník" střeží...pak jedině neprejicnost jiných..to vis že jo my ti poradime a ty nám sebereš kšeft...to víte každý chtěl jen něco zkusit a z někoho se stal pak velký obchodník..co kdyby i vy *nevi*
toš
Janku jediné opít nějakého sklípkana co to dělá třeba se mu jazyk rozváže...
Já můžu poradit jen rychlé šáňo ze staré láhve na výrobu sifonu a jakéhokoli druhu vína a prázdné zásobníky plynu (bo**ičky)
ti vymění každá šikovná cérka v oranžové vestě s nápisem Coop
Zkusím ještě prolézt otcovu knihovnu měl tam nějakou o vyrobě vína třeba tam bude zmínka

 

sifon2
hodnocení

0x
Tak moc toho o víně nebude,tu je drsný kraj na víno *hi* tu teče ohnivá voda.
k té najdu i více teorie ...
No všechno vzniká pokus-omyl *palec*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]