Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, loni na podzim jsem měl přisáté klíště na lýtku které jsem vytahl a potom sem mě tam udělal takový jebák který postupně zmizel. Teď sem si všiml že se tam objevil znova a vytlačil jsem z něho i hnis. Nevíte co to může být? Mám s tím zajít někde na kožní? Po vytlačení hnisu jsem použil peroxid na desinfekci ale stějně se mi to moc nezdá. Díky za rady
Tak v ráně zůstal nějaký zbytek.
Kusadlo, nebo hlavička.
Určitě to patří do rukou obvodního lékaře.
Který případně pošle na chirurgii.
Kožní asi ne, ti se špatně shání a mnohde mají dlouhé lhůty.
Chodila jsem s klíštětem na nepřístupném místě, záda, zadní strana nohy, k obvodnímu lékaři a jednou i na pohotovosti kde
to rýpali pod zvětšovacím sklem.
Nikdo nevíme, jestli klíště nebylo před vámi přisáté kdo ví kde, jakým svinstvem prolezlo a jaké bakterie nebo viry si na sosáku odneslo. V rehabilitačních ústavech je dost těch, které právě klíště dostalo na vozík a v ordinacích je také dost lidí, kteří jednou za čas antibiotiky srážejí viry na minimum. Psům jsem vytáhala spousty klíšťat a klíště je jedno z mála tvorů, kterých se bojím a štítím. Návštěva obvoďáka zas až tak náročná není. Nebo jo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.