Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jebák po klíštěti

Od: radomir87 odpovědí: 9 změna:

Chci se zeptat, loni na podzim jsem měl přisáté klíště na lýtku které jsem vytahl a potom sem mě tam udělal takový jebák který postupně zmizel. Teď sem si všiml že se tam objevil znova a vytlačil jsem z něho i hnis. Nevíte co to může být? Mám s tím zajít někde na kožní? Po vytlačení hnisu jsem použil peroxid na desinfekci ale stějně se mi to moc nezdá. Díky za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prostromek
hodnocení

3x

Tak v ráně zůstal nějaký zbytek.

Kusadlo, nebo hlavička.

Určitě to patří do rukou obvodního lékaře.

Který případně pošle na chirurgii.

Kožní asi ne, ti se špatně shání a mnohde mají dlouhé lhůty.

Chodila jsem s klíštětem na nepřístupném místě, záda, zadní strana nohy, k obvodnímu lékaři a jednou i na pohotovosti kde

to rýpali pod zvětšovacím sklem.

hodnocení

0x

Možná jste tam měl zarostlé utržené klíštěcí kusadlo, které te%d vyhnisalo. Když se to bude normálně hojit, nikam s tím nemusíte.

hodnocení

0x
Neviem presne ako vyzera ten "jebak", ale pre boreliozu je typicke cervene koliesko so svetlym stredom, ktore postupne cele zmizne.
radomir87
hodnocení

právě to kolečko tam vubec nebylo už ani na podzim, jen ten jebák z hnisem

jirkaqwe
U boreliózy žádné kolečko být nemusí, není to vždy.
Zajděte za lékařem a nechte se otestovat a případně předepsat atb.

hodnocení

0x

Nikdo nevíme, jestli klíště nebylo před vámi přisáté kdo ví kde, jakým svinstvem prolezlo a jaké bakterie nebo viry si na sosáku odneslo. V rehabilitačních ústavech je dost těch, které právě klíště dostalo na vozík a v ordinacích je také dost lidí, kteří jednou za čas antibiotiky srážejí viry na minimum. *alene* Psům jsem vytáhala spousty klíšťat a klíště je jedno z mála tvorů, kterých se bojím a štítím. Návštěva obvoďáka zas až tak náročná není. Nebo jo?

Cit : antibiotiky srážejí viry na minimum

To mate nejake pomylene, antibiotika nezaberaju na virusy, len na bakterie.

radomir87
hodnocení

Jo, v pondělí zajdu k obvodní a uvidím co řekne :)

prostromek

Pokud byste našli doma lahvičku s Dračí krví můžete s ní zatím namazat. Hloubkově dezinfikuje, má antiseptické a antibakteriální účinky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]